[]

mp3 - db - clipping olayları

elimde bir takım mp3'ler var, bunların ses şiddeti ~100db civarında olmasına rağmen clipping'sizler. yine elimdeki bir takım mp3'ler ise 92-93db civarında olmalarına rağmen clipping'liler. ben bunları mp3gain ile normalize ediyorum fakat bu sefer de sesleri çok kısılıyor (mp3 player'ın sesini son seviyeye de getirsem zevk alamıyorum, cep amfim de yok ne yazık ki) sorum şu : mevzu bahis ses şiddeti düşük ama clipping'li mp3'leri 100db seviyesine clipping'siz bir şekilde yükseltme şansım var mı? yanıtınız olumluysa gerekçesiyle birlikte açıklayınız.




 
bu 100dB, 92-93dB gibi ölçümleri nerede yaptınız? seste clipping'i belirleyen standart 0 ve eksi sonsuz dB arasıdır çünkü. 0dB'nin üstü clipping'e yol açar. ben de haliyle merak ettim, diğer değerleri nereden ölçtüğünüzü :)

clipping öyle bir şey ki, olmasa bile aslında çoğu zaman var. öyle yani :) ayrıca eğer bir dosyada dalga formu belli yerlerde clip ediyorsa, geri dönüştürülemez hasar oluşmuş demektir.

ama daha ayrıntılı bilgi verirseniz belki... mesela clipping olduğunu nereden anladınız? belki clipping yok ama kompresörün veya hard limiter'ın cızırtısı clipping gibi geliyor filan?
  • actionary  (05.09.08 17:34:25 ~ 17:35:41) 
100db'den kastım parçadaki max. ses şiddetinin 100db olması. mp3gain ile herhangi bir parçayı taratınca bu değer gözüküyor. (ayrıca parçada clipping olup olmadığı, clipping'siz ayarlanabilecek max. değer falan da gözüküyor) atıyorum 93db'lik clipping'li bir parçayı 89db'e indirdiğimde (nedenini bilmiyorum ama 89db çoğunlukla clipping'in yok olduğu değer, mp3 teknolojisiyle alakalı bir şey olabilir) clipping yok oluyor ama haliyle ses de kısık geliyor. benim istediğim şey programın parçadaki clipping'i yok etmesi ama sesini alçaltmaması.


  • weeping guitar  (05.09.08 18:26:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.