[]

Uyanıldığında salgılanan hormon

sabah uyandığımızda ya da güneş doğduğunda salgılanan bir hormon vardı. uykuda salgılanan hormonları nötr lüyordu da uyanabiliyorduk. adı ne bu hormonun?

ek: melatoninin tam tersi yani.


 
dopamin?


  • sttc  (01.04.12 04:47:40) 
yok değilmiş.


  • sarper361  (01.04.12 05:21:17) 
(bkz: Serotonin)

dut: Approximately 90% of the human body's total serotonin is located in the enterochromaffin cells in the gut, where it is used to regulate intestinal movements.[6][7] The remainder is synthesized in serotonergic neurons of the CNS where it has various functions. These include the regulation of mood, appetite, and sleep.

wiki

dut 2:
Treatment for serotonin dysfunction includes antidepressant therapy to increase functional serotonin levels, or mood-stabilizing drugs to combat excesses. Melatonin levels may naturally balance when serotonin function is restored. Otherwise, supplements can be used to combat deficiency.

ehow

dut 3:
Light Produces Serotonin
In 1984, the National Institute of Health (NIH) discovered that the body clock is regulated by bright light, and that they could use this light to produce serotonin. A new treatment evolved, called light therapy, using light to regulate hormones that caused depressive mood disorders. Light therapy was first applied to a special type of depression in the winter called Seasonal Affective Disorder (SAD), and has since been successfully applied to major depression, bipolar disorders anxiety disorders and eating disorders. In 2002, the medical journal The Lancet, reported that bright light produces serotonin while darkness and overcast days cause serotonin to be depleted.

www.lighttherapy.com
  • topuksuz ayakkabi  (01.04.12 05:32:34 ~ 05:39:08) 
yok bu da değil yahu. hatta göz kapaklarının tam opak olmaması da bu hormonla açıklanıyordu. uyurken ışığı hissedince salgılanıp uyanmayı kolaylaştırıyordu vs...


  • sarper361  (01.04.12 05:35:28) 
adrenokortikotropin

bir de kortizol

uyanmaya yardımcı olan veya uyanmaya hazırlayan hormonlar desek daha doğru olur..
  • ermanen  (01.04.12 06:14:24 ~ 06:34:52) 
kortizollerin farklı bir adı diyelim:

steroid.
  • truvaiti  (01.04.12 10:55:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.