[]

Mekanda gördüğün muamele(yi sorun etme) sorunsalı.

Yoran/yoğun çalıştıran bi mesleğim var, zaman ayırmak istediğim çoğu şeye zaman ayıramıyorum.
Derken haftasonu geliyor, güzel geçsin istiyorum, elimden geleni yapıyorum güzel olması için, öyle de oluyor. Derken bi cafe'ye veya tost yemelik bi yere gidiyoruz ve, atıyorum, tosttan kıl çıkıyor. Hassas bi konu benim için. Kılsız kısmı yemeye devam edemiyorum. Adama söylemesem sinirim içimde kalcak. Söylüyorum. Özür dilese, gönlümü almaya çalışsa ilgisiyle falan, susucam, "önemli diil ya olur öyle." falan dicem. Adam özür mözür dilemeden bi de üste çıkmaya çalışınca deliriyorum. O pişkinliğine devam ettikçe, "saçmalama bayan!" tavrında oldukça ben üstüne gidiyorum, kızışıyor ortam. Çalışanlar falan toplanıyor etrafa bildiin.

Sonra eehh diyip çıkıyoruz ordan ama kendimi çok kötü hissediyorum sonrasında. Haklılığımı bilmeme rağmen yarattığım çirkef izlenim rahatsız ediyor. Yanımdaki kişiye karşı suçluluk duyuyorum tadını kaçırdığım için vs.

Zihniyetimin temeli şu aslında, "şu güzel günde özellikle müşteri sıfatıyla gittiğim bi yerde, hayatımda hiçbi yeri olmayan bi adamın tadımı kaçırmaya hakkı olamaz."
Herkesin mesleğini layıkıyla yapması gerektiği düşüncesi var biraz da.

Sorum ise şu; çok mu abartıyorum? Bi şey rahatsız edince susmalı mıyım, veya adamın tavrı olumsuz olursa ortamı daha çok germemek adına kendi gerginliimle oturmalı mıyım yerimde? Hm?

 
hayır susmamalısın ve haklısın, içinden geldiğin gibi davran ve insanların seni şekillendirmesine izin verme.

bu işini düzgün yapmama hastalığı türkiye'ye özgü olduğu için daha da bi haklısın. türkiye'den nefret etme sebeplerine bir tane daha.
  • dianeinci  (01.04.12 01:03:25 ~ 01:04:23) 
iyi yapmissin , ben yarin oraya gitsem tosttan kil ciksa ve o garsona soylesem bana daha usturuplu davranir artik. o da senin sayende. o yuzden tesekkur ederim. herkesin meslegini layikiyla yapmasi gerektigine de katiliyorum. beceremeyen kaldiramayan gitsin baska meslek yapsin.


  • waterhardeningsteel  (01.04.12 01:05:17) 
benim bu duyurudan anladığım: öğrenci değil, çalışanım(param var).
haftasonlarımda süper şeyler yapıyorum. (hayat doluyum)
dişiyim.
ve bu muhabbeti yapacağım bi arkadaşım yok şu anda ve duyuru'ya soruyorum.
  • yasakani  (01.04.12 01:09:20) 
@yasakani; tebrikler.


  • innatedesire  (01.04.12 01:11:33) 
kuru kuru tebrik olmaz ki ama. ödülüm ne?


  • yasakani  (01.04.12 01:15:29) 
tosttan kıl çıkarsa, söyleyince özür dileyip yenisini getirirler hatta çay, kola falan ikram ederler, normali budur. o gittiğiniz yer neresi söyleyin gitmeyelim, müşteriye öyle davranan bir yere gitmek istemem ben.


  • r_u_h  (01.04.12 01:25:43) 
hakkınızı çirkefleşmeden arıyorsanız ve saçmasapan tavır yapıyorlarsa yine çirkefleşmeden terk edin mekanı. yani susmayın, tepkinizi de koyun ama kimse size çirkef diyemesin. bir de "kıl çıktı bakar mısınız" falan değil de, "bi gelsene" deyin, sonra kıl çıktığını söyleyin. duymasın başkası hehe.

benim gittiği her yerde sorun çıkaran bir arkadaşım var mesela. kaymaya gittik, çıkışta çocukcağız "patenleri içeri bırakabilirsiniz" dedi. normalde en öküz insan buna "tamam" der di mi?

bu ne dese beğenirsin? "biliyoruz herhalde buraya bırakacak değiliz" ahahaha. karıya bak. böylesinin ağzını burnunu döveceksin işte. adam yardımcı olmaya çalışıyor, bu aklınca ayar veriyor.

en son burger king'de baktım arkama, şube müdürüyle kavga ediyor. dedim kızım bak sakin ol, efendi ol, adam gibi dur yoksa bi daha seninle hiçbi yere gelmem. 20 arkadaşımız olsun yanımızda, yine gelmem.

ay manyak ayoooool.
  • der meister  (01.04.12 01:39:56) 
@innatedesire;

hakkını aramak her zaman insanı rahatlatır. elbette bunun da bir üslubu vardır, türkiye'de herkes tok satıcı olmuş, esnaflar artık özür dilemeyi bile aşağılık bir durum gibi görüyor sanki. sen hakkını aramaya devam et, sen hakkını aradıkça yanındaki insan da seni destekleyecektir ve bu konuda asla suçluluk hissetme. bu hikayede suçlu net bir şekilde ortada.

@yasakani;

bu nasıl bir komplekstir? hafta sonu tost yemeye gitmeyi lüks; bununla ilgili bu platformda sormayı "yalnızlık" veya "arkadaşsızlık" olarak algılayan bir beyinin işleyişini merak ediyorum doğrusu.
  • hubris  (01.04.12 02:22:11) 
@hubris; teşekkürler. yasakani'ye boşver sen; o her çalışanın çok parası olduğunu, hafta sonu tost yemenin çılgın bi aktivite olduğunu, gecenin 1inde arkadaşını arayıp kıllı tost muhabbeti yapmanın normal olacağını düşünüyor. Soruyla alakasız olmakla kalmayıp mantıksız da olan çıkarımlarıyla takılsın o öyle. :)


  • innatedesire  (01.04.12 02:39:07 ~ 02:40:28) 
bence hakkını araman son derece normal, adamın pişkinlik yapmasını yutmayıp olay çıkarmanda doğru bir davranış amma velakin bu olaydan sonra kendine sorun etmen moralini bozman bence abartı.

Yani tamam bende sinirlenirim ama tüm günümü bozmaz. Yarım saat sonra kaldığım yerden devam ederim.
  • basond  (01.04.12 10:30:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.