[]

ınterraıl mı ınterfly mı yapmak mantıklı? fıyat ve kalıte acısından?

beyler sımdı yazın yurtdısına gıtmek ıstıyorum acayıp heveslıyım bu konuda. ekonomık olarak ınterraıl daha mantıklı tabı. yalnız sunu merak edıyorum. sımdı 1 aylık ınterraıl bıletı alsam bunun yolculuk suresıde var. yanı sehırler arası gıttıgım zaman 1 ayda kac gunum yolda gecer? ınterflyda ıse gezsmeye daha fazla zamanım kalır dıye dusunuyorum. hıc bır tecrubem yok. gıdenler anlatabılır mı? hangısını tavsıye edıyorsunuz? bırde rynaır gıbı sıtelerde bıletler ucuz oluyormus bu bıletler her zaman mı ucuz oluyor? ben ınterfly dısında kendım rynaır dan bılet alıp kendım klacak yer ayarlasam ınterflydan pahalıya mı gelır ucuza mı? yanı ınterfly paket programlar daha mı ucuz bıreysel yapmaktan?
detaylı sekılde bılgılendırırsenız sevınırım



 
interfly yapmış biri olarak yaşadığım olayları anlatayım. bir kere önceden (nisan gibi) gitmeye karar verip plan yaparsan interfly çok da pahalı bir şey değil. 20 gece kalmalı 8 şehir gezmeli olarak yaptığım interfly için 2000 tl para ödedim (uçak + konaklama oluyor bu da) o yüzden fly çok pahalı diye düşünme. gitmeden önce plan yapıldığı ve gidilecek yerlere karar verildiği için nerede kalacağını filan daha önce kalmış insanlardan bilgiler alarak öğreniyorsun ki bi hostel dışında oldukça memnun kaldım ben hepsinden. onun dışında kendi açımdan sıralayacak olursam;

- interrail tamamen özgür ruh işi. benim tatilim bana kalmış olsa ben interrail yapardım. kalmaktan çok hoşlanmadığım yerlerde kalmaz, çok beğendiğim yerlerde daha çok kalırdım.
- interrail yapınca insanlarla tanışma olanağı daha fazla. kafana göre spontane hareketler yapmak daha kolay.

ne bileyim rail içimde kalmış da olabilir benim ama tahmin ediyorum ki genç adamsın, takıl işte interrail yap.

naçizane tavsiyem: partnerin varsa birlikte gitmeyin
  • turangue  (31.03.12 22:13:46) 
ınterflyda turla gıder gıbımı gıdıyorsun kı kalabalık sekılde? evet arkadas edınmek acısından raıl daha mantklı ama 1 aylık bılet alsam bunnu ne kadarı trende gıdecek onuda dusnuyorum. gunlerım gıdecek fşly daha mantıklı aynı seye gelıyor. bıde sen hangı fırmayla gıttın? nısan degılde hazıran gıbı gıtsem dahamı pahalı olur? ogrencıyım cunku hazıranda okulum bıtıyor. partnerle gıtmıcem ya o acıdan sorun yok.


  • slash01  (31.03.12 22:24:48 ~ 23:29:42) 
İnterrail için, bir ayda en fazla 12-13 kez treni kullanırsın. Yolculukların da ortalama 5-6 saat olur. (Ortalama diyorum, yeri gelir 26 saat de sürebilir) Tren istasyonları şehirlerin tam merkezinde olduğundan dolayı havaalanından şehire gitmek gibi bir derdin olmaz, havaalanı güvenlik kontolu, bagaj hakkı, pasaport vize kontrolü vs bir sürü dertten kurtarırsın kendini. Süre olarak trenle aynı olur ve pek çok şey senin kontrolün dışında kalır. Kafam göre gezeyim özgür olayım diyorsan interrail derim.


  • kureyt  (31.03.12 22:51:37) 
sımdı amsterdamdan barcelonaya gıtmeye kalksam kac saat surecek yolculuk sonucta ulkeler arası gıdınce gunler gıtmez mı?


  • slash01  (31.03.12 23:19:25) 
Amsterdam Barcelona 20-24 saat arası sürer trenle. tabi arada paris, bordo, madrid gibi kaçırmak istemeyeceğin şehirler var. şehirleri geze geze gidersin 7-8 günde, hem yollarda helak olmazsın hem de güzel yerler görmüş olursun. Hem trenler türkiyedeki gibi değil, en az 180km/sa (yer yer 300 km/sa) ile yol alırlar.


  • kureyt  (31.03.12 23:37:40) 
ben roadtrip öneririm ehliyet varsa. kalacak yer ve zaman sıkıntısını ikili çözmüş oluyorsun. tabi birkaç kişi gitmek gerek.


  • siradisi00  (31.03.12 23:40:54) 
ben de nisan'da değil ağustos'ta gittim zaten sadece parayı önceden veriyorsun onlar ayarlamayı yapıyorlar. taksim ve kadıköy'de şubesi olan bir firmayla gittim ama adını hatırlamıyorum firmanın tam olarak. interfly.co idi sanırım internet siteleri. fly olayını turla gider gibi yapmıyorsun yani kalabalık yapmak zorunda değilsin ama nerede ne kadar kalacağın saat kaçta hangi uçağa bineceğin belli o yüzden diyorum planlı programlı bir iş diye. bence rail yap derim ayrıca. hatta erasmus'ta olan veya avrupa'da okuyan bir arkadaşın varsa denildiği gibi road trip yapmak gayet mantıklı bir seçenek. fiyat olarak da şu anda ucuz dönem olduğu için daha uygun fiyat verirler sana. haziran gibi başvurursan muhtemelen daha pahalı olacaktır.


  • turangue  (01.04.12 03:49:52) 
roadtrıp hakkında detaylı bılgı verır mısınız tam olarak bılmıyorum roadtrıpı? ya ınterraılde en fazla 30 gun gezeblıorsun 30 gunde kac sehırde kac gun kalabılırım kı her yerın tadını cıkaramadan gıtmek zorunda kalırım sanırım?


  • slash01  (01.04.12 21:28:33) 
road trip dediğim bi araba kirala oradan oraya gez. kalacak yer bulamazsan da arabada kalırsın o manada. interrail'da da gittin örneğin gittin amsterdam'a, istersen 30 gün amsterdam'da kal. interfly'da öyle bir şansın olmaz. zamanı geldiğinde gitmek zorundasın.


  • turangue  (02.04.12 13:03:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.