[]

Dayak Yiyip Ses Çıkarmayan Kadınlar

Geçenlerde bi akrabamın kızı kocaya kaçtı. Şimdi kocası tarafından sürekli hakarete uğrayıp dayak yiyor. Bunun gibi bi tane daha tanıyorum o da dayak yiyip yiyip kocasına dönüyor. Sürekli mızmızlanmalarına rağmen bişey de yapmıyolar. Hatta geçen gün kız yardım istedi bende farklı şehirde olduğumdan Bi ton insanı(kaçtığı için onunla bağlarını koparan ailesi ve akrabaları) karşıma alıp onlarca telefon trafiğiyle ona önce kalacak yer ayarlayıp ardından polis gönderttim. Sonrada bilet alıp İzmir'de ki halasına göndercektim. Ama gel gör ki bu mal şikayetçi bile olmayıp eve geri dönmüş. Bende kocasıyla şimdi kanlı bıçaklı oldum Bi sürü nahoş konuşmalar yaşadım. Polisin zaten umurunda değil o yüzden hiç üstelemediler kız şikayetçi olmayınca. Şimdi çok düşündüm ama çözemedim neden kimi kadınlar sevgilisinden veya kocasından böyle muamele görmeye katlanır? Var mı çevrenizde böyle kadınlar?




 
tehdit olabilir. o tıynetteki adamlar tehdit de ediyorlardır mutlaka. yediği dayağa "razı" geliyordur...


  • onursensoz  (31.03.12 18:52:55) 
başka çareleri yok çünkü.
kaçarak evlendikleri için, kocası daha bir cesaretli oluyor, ailesi "kaçtın, sen istedin" der diye.

ve kusura bakma ama eğitimsiz ve güvencesizler. yani "kocama dönmezsem beni kim alır? kim bakar bana?" düşüncesi oluşuyor. ailenin evinden çıkıp, tekrar geri dönünce burada misafir görüyorlar kendilerini. bakıma muhtaçlar gibi düşün. "barınmak, yaşamı sürdürmek, yemek için bir koca şart. bu saatten sonra beni de kimse almaz. yapacak bir şey yok" düşüncesi.
  • han20  (31.03.12 18:55:50) 
muhtemelen çevresinde ki insanlar tarafından beyinleri yıkanmıştır. evden ayrılırlarsa kötü yola düşebileceklerini, aç susuz kalabileceklerini kısacası mevcut durumlarından daha kötüye gideceklerini falan düşünüyorlardır.


  • kaynaklari etkin kullanamayan iktisatci  (31.03.12 18:57:11) 
maddi özgürlüğe sahip olmadıkları için.
Bir de bunu yapan o. çocukları tehditten veya kaçsa bile peşinden gidip zarar vermekten gocunmaz. o derce hastalıklı insanlar. E polis de düşene tekme attığı için sığınacak bir yeri olmadığını düşünüyor, bunun üstüne bir de özgüvensizlik, nasıl geçineceğim tek başıma sıkıntısı vs eklenince susup dayak yemeğe mecbur kalıyor ya da tercih ediyor bilemiyorum nasıl tanımlayacağımı.

  • vakumlu  (31.03.12 18:58:36) 
ileriyi göremiyor, korkuyor olabilir. bir kaç ay başkasının yanında kaldıktan sonra ne olacak işi gücü filan yoksa? "babasının" evine dönse bakalım o nasıl davranacak? çocuğu varsa onu düşünüyor ve o kadar çok kişi "erkektir yapar" diyor ki bir çok kadın şiddet görmeyi normal sayıyor, suçu kendisinde arıyor vs. nihayetinde dönüyor eve, kendine o hayatı reva görüyor, kızı olursa onu da öyle yetiştiriyor filan.
bu yüzden ayrılanlar genellikle canına tak edenler diye düşünüyorum ve biraz daha cesur olanlar.

  • hukukcu6  (31.03.12 18:59:55) 
geçiniz efendim maddi özgürlükmü filan
akademisyen babanın dayak yiyip oturan akademisyen kızını tanıyorum ben

  • niye ama  (31.03.12 19:03:59) 
tam olarak bu durum bence.

(bkz: stalin'in tavuğu)
  • cilgin fantezilerin adami  (31.03.12 19:08:47) 
+ ekonomik özgürlükleri olmadığı için


  • essoist  (31.03.12 19:25:36) 
Ben kampüste sevgilisini hırpalayan bir adama müdahale ettim bir keresinde. Kız çok fena ağlıyordu, resmen yalvarıyordu vurmasın diye, adam da kızı ittiriyor, tokat atıyor, çok fena hakaret ediyordu.

Ben 'ne biçim adamsın, böyle davranılır mı kadına' deyince adam bir diklendi tabi, kız da tamam birşey yok karışma sen falan dedi, adamın koluna girdi, öpüştüler, gittiler. Yeminle, adamın eline sağlık dedim arkalarından.

Düşünün, bu bahsettiğim Ankara'nın göbeğinde üniversiteli bir çift. Yanikadınların bir çoğu çaresizlikten dayak yiyor , ama bir o kadarı da artık siz ne derseniz onun için bu durumdalar.
  • johan sebastian  (31.03.12 20:37:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.