[]

İlk siyah insan

Adem ve Havva'nın beyaz olduğunu var sayarsak ilk siyah insan nasıl dünyaya geldi.
Konu tamamen adaptasyonla mı alakalı diyeceksiniz



 
evrim konusunu güzelce bilmen gerekiyor önce. O yüzden bu soruyu sorarken Adem ve Havva olayının tamamen farklı ve dinsel birşey olduğunu göreceksin.

Siyah tenin olması evrim ve adaptosyonla ilgili. Afrika'nın sıcak ve güneşli iklimine karşı oluşan bir koruyucu mekanizma. Bu da evrimin insan türünde kılları azaltmasıyla ortaya çıkan birşey. sonra iklim ve coğrafyalara göre farklı ten renkleri oluşmuş işte.
  • ermanen  (31.03.12 01:21:01 ~ 01:23:39) 
adem ve havva diye birileri olsaydı (ya da şöyle diyelim adem ve havva olarak adlandırabileceğimiz ilk insanlar) zaten siyahi olurdu.
beyaz adam sonradan.

  • yalnux  (31.03.12 01:21:11) 
insanlığın afrikada evrimleşip, oradaki iklim değişikliği sebebiyle (bir ara homo sapienslerin sayısı 2 bine kadar düşüyor) oradan kuzeye yani ortadoğuya geçtiği biliniyor.

Yani ilk insan siyahtı.

Adem-Havva'yı sembolik olarak al diyeyim.
  • madonnanin yagli zencisi 2  (31.03.12 01:22:35) 
İlk insanın siyah oldgunu düşünüp ilk beyazın nasıl olduğunu sormakta olabilir.
Edit:evrimciler bastı burayı,ilahiyatçılar nerdesiniz:)

  • Bysb  (31.03.12 01:25:22 ~ 01:27:43) 
Adem ve Havva tarafından -yani dini eksende- bakıyorsanız siyah insanlar Nuh tufanından sonra Hz. Nuh'un oğlu Ham'ım soyundan gelen insanlar. Sanırım dini metinlerde buraya kadar biliniyor.


  • johan sebastian  (31.03.12 01:30:20) 
'ilk siyah insan' diye bir şey yok. 'ilk insan' diye bir şey de yok. ilk hücre dersen renk pigmenti var mıydı bilemem pek tabii.


  • bohr atom modeli  (31.03.12 01:38:45) 
Olaya Adem ve Havva'dan girersen siyaha-beyaza gelene kadar bir suru genetik problem var. Ensesti var, bu kadar cesitli gen nereden geldi sorusu var, ohoo...


  • fortisvita  (31.03.12 01:54:59) 
adem ve havvayı "var"sayarsak insan ırkının birkaç jenerasyondan öte devam etmiş olma ihtimali yok zaten.


  • cereal killer  (31.03.12 02:36:29) 
adem havva olayında ismini hatırlayamadığım(hızır tezkeresiyle ilgili ilginç bir kitabı vardı neyse) bir yazarın/araştımacının şöyle bir görüşü var;
yeryüzünüe onları indirdik/gönderdik/sürdük her neyse işte bu temalı ayette onları eki arapçaya göre ikiden fazla kişiyi ifade etmekte(arapçada tekil ikil ve çoğul durumu var) ve buna göre adem ve havva yaratılan ilk insanlar ama tek değiller adem ve havva'dan sonra da insanlar yaratıldı cennet safhasında ve bu sürgün sırasında onlarda dünyaya gönderildi. şimdi bu bakış açısına göre her ırk mümkün ki zaten cennet safhasında beden bildiğimiz anlamda beden değilse rastgele dünyaya serpilmiş yüzlerce insan+evrim teorisi(adaptasyon) ile de açıklanabilir bir durum.
kısaca adem havva ile açıklamaya çalışılırsa benim bugüne kadar rastladığım hem ırklar hem de ensest ile ilgili en mantıklı açıklama budur.
  • lunedor  (31.03.12 03:51:17) 
  • malayani  (24.04.13 13:27:21) 
ilk insanların siyah olduğunu düşünüyorum.

adem ve havva varsa onlar da siyahtı bence.
  • historien  (24.04.13 14:39:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.