[]

Malcolm X severler

Hangisini almalı?




 
selam.
en üstteki kitabı henüz okumadım. elimde var. daha çok cep kitabı tadında bi kitap bu zaten 157 sayfa bişey. ama okumadığım içim yorum yapamayacağım.

en alttaki kitapta elimde var ama onuda henüz okumadım. şimdi içeriğine baktım malcolm x'in 2 adet üniversite konuşmasını, bazı röportajlarını ve son haftasındaki konuşmalarını içeriyor. birebir aktarılmış. güzel bir kitaba benziyor.200 sayfa. ayrıca kitabın sonlarında 5-6 yaprak fotoğraflarıda var.

2. ve 3. kitaplar bende yok.ayrıca bende "köklerimiz" isimli bir kitap daha varo da cep kitabı şeklinde çok ufak bişey 150 sayfa kadar ama minik.

eğer malcolm x'in hiç bir kitabını okumadıysan öncelikle alex haley'in yazmış olduğu kitabını okumalısın. mükemmel ötesi bir önsöz'ü var yaklaşık 100 sayfa kadar. hatta daha da fazla sanıyorum. sonrasında malcolm x kendi dilinden anlatıyor hayatını. bu kitabı malcolm x yaşarken alex haley her hafta buluşarak ve peşinden koşturarak yazmış. tek kelimeyle enfes. sonrasında bu kitaplardan birini tavsiye ederim.
  • surgan  (30.03.12 22:40:30 ~ 22:41:03) 
ille buradakiler olacak diyorsanız; en üstteki çabukça okuyabileceğiniz ve genel hatlarıyla hayatı hakkında bilgi edinebileceğiniz bir kitaptır.

ama malcolm x'i tanımak istiyorsanız kesinlikle şu:
www.kitapyurdu.com
  • sallayancay  (30.03.12 22:49:23) 
ayrıca eklemeden etmeyeyim. alex haley'in kitabının artık basımı yok. bulabilmen çok zor yani. sahaflarda falan araman gerekiyor. eğer kadıköy tarafında isen moda sahaflar çarşısında bulursun bu kitabı.


  • surgan  (30.03.12 22:54:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.