[]

kan sorusu

ben 0rh+ olarak a,b ve abye kan verebiliyorum.. peki bunlarin pozitif negatif olmasi farkediyomu? brh- ye verebilirmiyim mesela? yoksa sadece pozitifleremi verebilirim?




 
RH değeri de kan grubu kadar önemlidir ve karşılıklı kan alıp veremezler. Mesela anne babada varsa RH uyuşmazlığı, birisi +, diğeri - ise mesela, bebeğin kanı değişir diye biliyorum.


  • pyro clustic flow  (04.09.08 16:02:18) 
birincisi bunların tamamı teorik. yani A, B veya AB'ye kan vermek için gitseniz almazlar.

yine teorik olarak söylüyorum, negatif pozitife kan verebiliyor, pozitif negatife kan veremiyor bildiğim kadarıyla.
  • kibritsuyu  (04.09.08 16:04:54) 
teorik olsa da zor durumda verilebilir. örneğin çok aşırı kanaması olan kişiye uyumlu kan grubundan değil, 0 negatif kan verilmekte.


  • tom riddle  (04.09.08 17:03:21) 
1 kereliğe mahsus verilebilir. Çünkü kişinin kanında (kişi rh - ise) anti rh+ antikoru yoktur hali hazırda. Fakat bu andan itibaren anti rh+ antikoru oluşturulur ve kanda kalır. 2. kez rh+ kan verilirse, oluşmuş antikorlar rh antijenlerine sahip alyuvarları çökertir ve ölüme neden olabilir.


  • suursuz deve  (04.09.08 18:16:59) 
(bkz: aglutinasyon)

biyoloji dersinde mi ne hoca soylemisti zamaninda. savas mavas oldugu zamanlarda, yani elzem oldugunda bu islem yapilabilirmis. tabi sadece bir sefer icin. ikinci sefer verildigi zaman suursuz deve'nin soyledikleri gibi seyler oluyormus. bu cokelme olayina da aglutinasyon deniyor iste.
  • osuruklu  (05.09.08 02:10:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.