"açık" ama feminen olmayan bir arkadaşım var senin gibi. feminen olmadığı için kimse anlamamıştı üniversitedeyken. bazen "ya bu x'te bi gariplik var gibi, gay mi acaba, ehehe" gibi konuşmalar geçiyordu insanlar arasında, ama sürekli benimle (baaağyan) gayet samimi takıldığı ve feminen durmadığı için genellikle konduramıyordu insanlar. gayet sosyal, iletişime açık ve kendine güvenen bir insandır. kendini saklamak gibi gayreti olmamıştır.
ancak ailesi bilmiyor durumu; yakın arkadaşları var, gay, bazıları feminen, bazıları değil. straight diye tabir ettiğiniz bir dolu kadın-erkek arkadaşı da vardır. çevresi geniştir. ama, dediğim gibi, kendini saklamak gibi bir gayret ve arzu taşımamasına rağmen, herkese söylemezdi gay olduğunu.
feminen değilsen, "açık olma" durumunu biraz sınırlandırmanı tavsiye ederim. (mesela benim arkadaşın gay olduğunu öğrenen üniversiteden birkaç kişi, ilişkilerini sınırlandırmıştı, hatta arkasından "sarkar mı lan bana, ehehe, rahat edemiyorum yanında ya n'olur n'olmaz" gibi saçma konuşmalar yapmışlardı)
sonuçta cinsel tercihin sadece seni ilgilendirir, kimseye hesap vermek zorunda değilsin, saklamak durumunda değilsin, ama herkese söylemek durumunda da değilsin. insanlarla bu hususu paylaşırken karşılacağın tepkilere hazır olmalısın, ki hele de bir devlet üniversitesinin yurdunda kalacaksan, kimseyle bu durumu paylaşmamanı öneririm.
karşılaşabileceğin tepkileri az çok tahmin edebiliyorsundur. milletin ne kadar önyargılı, homofobik ve sapık olabileceğini biliyor olmalısın.
yurttakiler duyarsa ciddi problemler yaşabilirsin. hele de tek başına veya arkadaşlarınla bir eve çıkmak gibi bir imkanın yoksa, sakla kendini derim. mümkünse bir kız arkadaş bul kendine (sevgili olanından değil, normal kız arkadaş) onunla takıl hep. insanları şüphelendirme riskini minimuma indirgeyebilirsin böylece.
kolay gelsin.
0