[]

Devlet Yurtları ve Eşcinsellik Hakkında

Merhaba;

Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesinde çok istediğim bir bölüme yerleştirilmem yetmezmiş gibi, bir de devlet yurduna yerleştirildim, bununla ilgili birkaç sorum olacak

Ben dışarıya açık ama feminen olmayan bir eşcinsel olarak erkek yurdunda çok sorun yaşar mıyım, sorun yaşamamak için neler yapmam gerekir?

Yaşadığım sorunlar örneğin yurttan atılmaya kadar varır mı? Çünkü yurtta kalmayı ciddi ciddi düşünmek zorundayım, yine açık bir eşcinsel olduğumdan dolayı ailemden çok fazla maddi destek alamayacağım.

Başka ne öneriniz olabilir?

Bir de bu konu benim için önemli, konuyu yukarıya taşıyabilirseniz sevinirim.

 
Yurttaki diger ogrenciler ayri, yurdun yonetimi ayri sorun cikarabilir bence. Arkadaslarin arasinda acik, toplumun geri kalanina karsi kapali olmani onermek geliyor aklima, ama onun da hos bir sey olmadigini biliyorum. Iyi sanslar.


  • wpi  (04.09.08 13:08:59) 
buraya da danismani salik veririm: www.lambdaistanbul.org


  • egotm  (04.09.08 13:25:33) 
"açık" ama feminen olmayan bir arkadaşım var senin gibi. feminen olmadığı için kimse anlamamıştı üniversitedeyken. bazen "ya bu x'te bi gariplik var gibi, gay mi acaba, ehehe" gibi konuşmalar geçiyordu insanlar arasında, ama sürekli benimle (baaağyan) gayet samimi takıldığı ve feminen durmadığı için genellikle konduramıyordu insanlar. gayet sosyal, iletişime açık ve kendine güvenen bir insandır. kendini saklamak gibi gayreti olmamıştır.

ancak ailesi bilmiyor durumu; yakın arkadaşları var, gay, bazıları feminen, bazıları değil. straight diye tabir ettiğiniz bir dolu kadın-erkek arkadaşı da vardır. çevresi geniştir. ama, dediğim gibi, kendini saklamak gibi bir gayret ve arzu taşımamasına rağmen, herkese söylemezdi gay olduğunu.

feminen değilsen, "açık olma" durumunu biraz sınırlandırmanı tavsiye ederim. (mesela benim arkadaşın gay olduğunu öğrenen üniversiteden birkaç kişi, ilişkilerini sınırlandırmıştı, hatta arkasından "sarkar mı lan bana, ehehe, rahat edemiyorum yanında ya n'olur n'olmaz" gibi saçma konuşmalar yapmışlardı)

sonuçta cinsel tercihin sadece seni ilgilendirir, kimseye hesap vermek zorunda değilsin, saklamak durumunda değilsin, ama herkese söylemek durumunda da değilsin. insanlarla bu hususu paylaşırken karşılacağın tepkilere hazır olmalısın, ki hele de bir devlet üniversitesinin yurdunda kalacaksan, kimseyle bu durumu paylaşmamanı öneririm.

karşılaşabileceğin tepkileri az çok tahmin edebiliyorsundur. milletin ne kadar önyargılı, homofobik ve sapık olabileceğini biliyor olmalısın.

yurttakiler duyarsa ciddi problemler yaşabilirsin. hele de tek başına veya arkadaşlarınla bir eve çıkmak gibi bir imkanın yoksa, sakla kendini derim. mümkünse bir kız arkadaş bul kendine (sevgili olanından değil, normal kız arkadaş) onunla takıl hep. insanları şüphelendirme riskini minimuma indirgeyebilirsin böylece.

kolay gelsin.
  • yumusakdiken  (04.09.08 13:45:26) 
mümkünse ve hatta imkanları da zorla ve devlet yurtlarında kalma. tamamen "ülkücü" karındaşlarımızın oba kurduğu yerler olmasından mütevellit çok sorun çıkaracaklardır sana. dedikodu-taciz-saldırı-tartaklama...gözünü korkutmak gibi olmasın ama ciddi ciddi bunlarla karşılaşırsın eğer farkederlerse!

kesinlikle ne yap et özel bir yurda çıkmaya çalış (ki onun da herhangi bir partiye veya dini cemaate bağlı olmamasına dikkat et). ya da iyi kötü bir ev bul kendine ki kümes bile devlet yurtlarından daha iyidir senin için. şimdilik idare edersin sonra bu konuda seni rahat ettirecek arkadaşlarınla daha ugun bir eve çıkarsın felan.

eğer illaki yurtta kalman gerekiyorsa: kesinlikle bir tek kişiye bile bu durumu açma. elinden geldiğinde (!) kimseye bu konuda herhangi bir ipucu vermemeye çalış. herkesle iyi geçinmeye çalış. özellikle "abilerle" iyi geçin. "normalmiş" gibi davran. maalesef sorun yaşamamak için ayıya dayı demek zorundasın. yönetime hiç güvenme onlar zaten bu oluşumların baş sorumlusu. yurtta net cafe varsa onu kullanma veya kullanırken girdğin sitelere (lambda bile olsa mesela) dikkat et. kız arkadaşın olduğunu hemen herkese duyur en baştan. bol bol kızlar hakkında at tut felan, komik ama gerçekten seni koruyacaktır gerzeklerden...bir de arkadaş edinmeye çalış. senin ne olduğunu değil nasl biri olduğunu önemseyen arkaaşlardan bahsediyorum. küçük şehirde en büyük desteğin bu olacaktır. bol şans.
  • cinematography  (04.09.08 13:47:44) 
önerileriniz için çok teşekkürler. şimdi söylemek istediğim birkaç şey daha var, zaten lambdaistanbulla informel bir iletişimim var, ancak orada konuştuklarımdan hiçbirisi devlet yurdunda kalmıyorlar, her ne kadar alt kültür olduklarını iddia etseler bile basbaya burjuvalar! o yüzden hem çok samimi bulmadığım hem de çok inanmadığım için lambdaistanbulla iletişime geçmeyi pek önemsemiyorum, bunun yanında zaten örgütlü bir eşcinsel değilim, insanların sadece eşcinsel olmak çatısı altında nasıl örgütlendiklerini de hayretler içerisinde izliyorum.

neyse konumuz bu değil, maddi açıdan çok az desteğim olduğu için şimdilik yurtta kalmam gerekiyor... çünkü daha önce de söylediğim gibi ailemden neredeyse "HİÇ" para alamayacağım, bunun yanında başvurduğum burslar var, onlar olacak muhtemelen ama onlar da ev kiramı karşılayacak miktarda değil...
  • soufigay  (04.09.08 15:04:09) 
hımmm.
tam ismini koyamasa da buna benzer bir arkadaşım vardı. üniversite ilk yıl beraber kaldık, herşey iyi hoş olmasına ragmen ortak noktamız pek olmadığından ikinci sene başka bir arkadaş ile çıktı. aynı sorunlar devam edince 3-4 sınıfları tek kişilik odada geçirdi. böylelikle kendi eşrafı ile daha rahat iletişim kurup kimsenin de dikkatini çekmedi, rahatsız bir durum yaşanmadı.
tabiki de bunlar özel bir yurt da gerçekleşti. gerekirse devlet yurduna alternatif özel bir yurt düşünmek en iyi çözüm olabilir.
  • ibot  (04.09.08 16:25:47) 
sanırım çanakkale'de chp nin özel yurdu vardı. kimse kimseye karışmaz chp yurtlarında ve maddi durumundan falan bahsedersen indirimli konaklama şansın dahi var. şu an nasıl iletişime geçeceğini bilemiyorum ama biraz araştırırsan bulurusn.


  • godless frog  (04.09.08 19:35:52) 
çanakkale gibi bir yerde sanırım fazla açık olmamanız yurt ve okul hayatınızı olumlu etkileyebilir. madem oraya gitmeye karar verdiniz, bazı isteklerinizi birkaç sene ertelemek çok fazla bir şey kaybettirmez sanırım.


  • bodom  (05.09.08 00:45:38) 
bodom sana birşey soracağım;

birincisi hiçbir karşıcinsel yönelime sahip kişiyi, hem cinsinden hoşlanıyor sanmadıkları için, bunu anlamanız mümkün olmayabiliyor, ikincisiyse, sokağa çıkalım mesela diyelim ki 4 yıl boyunca cinselliğinizden fedakarlık yapar mısınız? emin ol ki neredeyse kimse buna evet demeyecek, kimse cinselliğinden fedakarlık yapmaz çünkü.
  • soufigay  (05.09.08 08:21:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.