[]

Neden kendi sesimiz bize ilginç gelir ?

herkes az çok farkındadır.Kendi sesimizi kayıtlardan filan dinlediğimizde sanki konuşan biz değil de başka birisiymiş gibi gelmesinin nedeni nedir? ve bu konuyu konuştuğum hemen hemen herkes kayıtlarda dinlediği sesinin çok itici ve yabancı birinin sesiymiş gibi geldiğini düşünüyor.




 
benim bildigim kadari ile biz kendi sesimizi icerden duyuyoruz. yani bogazdan cikarkenki sesi duyuyoruz. agzimizdan ciktiginda ise degisiyor falan. anlatamadim tuh


  • yetersiz veri  (30.03.12 01:30:08) 
kulaklarımız en yakından duyduğu için
www.youtube.com
şurda açıklamış
  • kediebesi  (30.03.12 01:30:15) 
yabancılaşma. bazen aynaya bakarken de oluyor. hele de kendini videoda izlemek evlere şenlik.


  • Demet  (30.03.12 01:34:30 ~ 01:35:06) 
şöyle bi'şey duymuştum; konuştuğumuzda sesimiz kulağımıza, yanağımızdan ve yüz kemiklerimizden çarparak geldiği için(titreşim) sesimizi farklı duyuyormuşuz. ama kayıtlardan dinlerken direkt mikrofonda titreşen sesimizi duyuyoruz. böyleyken böyle, doğruluğunu bilmem.


  • suspendline  (30.03.12 01:36:07 ~ 01:36:46) 
ya sesin farklı gelmesi anlaşılır da. arkadaşın dediği gibi kayıtlarda dinlenen sesin genelde beğenilmemesinin sebebi nedir? yabancılaşmayı biraz daha açsa ya birileri.


  • şaman  (30.03.12 01:39:35) 
e basit değil mi? doğduğumuzdan beri her an konuştuğumuz zaman duyduğumuz sesle kendimizi bağdaştırıyoruz, ayrılmaz bir bütün olarak görüyoruz. fakat bir gün biri kalkıp sesimizi dinlettiğinde ve sesin aslında bu, insanlar da sesini böyle duyuyor duyuyor dediğinde veya kendimiz bunu anladığında dumura uğruyoruz.


  • irbat  (30.03.12 01:45:53 ~ 01:46:25) 
kayıtlarda başkalarının sesi de normalde duyduğumuzdan farklı gelir. başkalarının duyduğu gibi duymak için kulakların yanına karton falan koyulması gerektiği söyleyen bi amca vardı ama bulamadım şimdi.

edit: ahanda buldum www.youtube.com
kediebesi linki vermiş zaten, ben görmemişim.
  • r_u_h  (30.03.12 02:40:13 ~ 03:21:13) 
suspendline+1

spikerlik kursunda aynı bu şekilde anlatmışlardı. Sesimiz içeride yankılandığı için farklı duyuyormuşuz. O yüzden bize kendi sesimizi kaydederek dinletirlerdi. Ben epey davudi bir sesim olduğunu düşünürken soprano çıktım, iyi mi?
  • SiyamkedisiZorro  (30.03.12 10:47:45) 
cevapları okumadım, işitme engelliler öğretmeniyim. diğer insanların sesini şu şekilde duyarsin, sesin akustik dalgalari kulak kepcesinden girer, kulak zarini titretir, kemikcikler vasıtasıyla bu vibrasyon salyangoz içindeki tüysü hücreleri harekete geçirir. belirli salinimlar gösteren tüysü hücreler beyin sapına iletir bu kodları, beynimiz de bunu ses olarak algılar.

kendi sesini ise hem yukarda bahsettiğim gibi, hemde kafatasının içerisinde kemik iletimi yoluyla duyarsin. sesinin kayıttan dinlediğinde ise yine sadece ilk anlattığım şekliyle duyacagin için garip gelmesi son derece doğaldır.
  • antihero  (30.03.12 10:57:05 ~ 10:59:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.