[]

internet hızım yükseldi

adil kullanım kotasını aşmıştım. ay başına daha var. ancak şu anda çok güzel 7 mbit nur topu gibi internetim var. neden ki?

not: şansaysa gammazlamayın :(


 
benim de aynısı oldu. 27 sinde hız normalde döndü. nolur nolmaz diye pek asılmıyorum internete. büyük ihtimal fatura kesim tarihleri arasında işliyor bu meret. ayrıca anasını satim alacağımız basit bir internet hizmeti, neler düşündürtüyor insana. peh.


  • artikbenimdebirvolvomvar  (30.03.12 01:18:13) 
fatura kesim tarihiyle mevzunun ilgisi olamaz.

kota her ayın 1'inde başlar son günü sıfırlanır.

Yani aklınız var ise yumulun :D
  • bir kac yazar once  (30.03.12 01:31:11) 
neysene olayın modemi kapatıp açmakla alakası yok. Modemi hiç kapatmayıp ayda 500 gb download yapan kotalı birinin kota aşımını nasıl anlayacaklar o zaman ?

uyguladılar, geri çektiler veya tam olarak uygulayamadılar gibi bir durum söz konusu.
  • bir kac yazar once  (30.03.12 02:36:21) 
çok basit.

hemen hemen aynı tarihlerde tüm Türkiyedeki internet kullanıcılarının hızı zaten düştü.

Üstelik sen modemi resetlemesen bile ttnet'in modemi resetleyebilme, bağlantını kapatıp açabilme imkanı var.

Şöyle düşün; sonuçta sen modemini hiç kapatmasan bile ttnet sen borcunu yatırmadığın zaman senin hattını kesiyor ve bunu yanılmıyorsam 3 ay'a kadar fiziksel olarak gerçekleştirmiyor.

3 ay yatırmıyorsun, sistemden senin bağlantını kapatıyorlar. Bir 3 ay daha yatırmadığında fiziksel olarak santralden kabloyu kesiyorlar

Yani modemi kapatmayayım ömür boyu download yapayım, ömür boyu bedava kullanayım olayı yok.
  • bir kac yazar once  (30.03.12 04:30:05) 
@neysene,

Benim hızım 2003 yılından beri düşmedi.

Herkesin aynı tarihte düştü demedim. dikkatli okursan hemen hemen aynı tarihlerde düştü dedim. ekşi'de ttnet ve adil kullanım kotası konularına bakarsan herkesin 3-5 gün arayla teker teker "hızım düştü" vs... şeklinde yazdıklarını görebilirsin.

Modemini gerekli şartlar sağlandığı taktirde resetleyebilirler internetten uzaktan modem resetleme şeklinde aratarak gerekli bilgilere ulaşabilirsin.

Benim modem resetlemekten kast ettiğim ise senin de tahmin ettiğin gibi bağlantıyı kapatıp açmaları.

Bunun içinde teker teker uğraştıkları bir sistem söz konusu değil. Nasıl internetini biri oturup sistemden teker teker kesmiyorsa, aynı işlemi bu durum için de geçerli.

Hatta en son huwai portların alımına başlandığında (ki alt yapı çalışması tam bitmedi) internet,telefon bağlatımı,iptali vs.. hiç bir işlem herhangi bir insan tarafından değil, direk sistem üzerinden gerçekleştirilecekti.

Son 3 yıldır telekomla fazla ilgim olmasa da ondan önce hayatımın büyük bir kısmı telekomda geçti repartitörden,nms'e kadar adımımı atmadığım servisi, çalışmadığım kısım, yapmadığım işi kalmadı.

O yüzden emin ol sen modemi bırak resetlemeyi,ups ile desteklesen bile ttnet hiç uğraşmadan senin hızını düşürebilir. Mevzunun modem resetlemek, kapatıp açmakla ilgisi yok yani.
  • bir kac yazar once  (30.03.12 11:40:20) 
@neysene,

ttnet'te bu ay'a kadar hiç kimseye adil kullanım kotası uygulandığına denk gelmedim. Yani bu ay itibarı ile zaten kullanmaya başladılar.
  • bir kac yazar once  (30.03.12 20:17:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.