şimdikiler 4000 civarı alıyorlar diye biliyorum.
yüksek lisans hakkında fikrim yok.
kalkınma ajansı teşviğinden faydalanan biri olarak pek işe yaradıklarını düşünmüyorum, yararlanıcıların hemen tamamına yakınının ortak düşüncesi afedersin ama
www.fikraoku.com şu fıkradakinden farklı değil. verdikleri 3 kuruş teşvik istedikleri evrakın haddi hesabı yok. o yüzden bir dahaki tur(lar)da bu kadar aktif olamayacaklarını ve misyonlarını tamamladıkları gerekçesiyle kapatılacaklarını düşünüyorum. yani en fazla 6-7 sene ömür biçiyorum ben bunlara.
eğer büro işi alırsanız akşama kadar evrak yapar internette gezersiniz, izleme uzmanı vs. olursanız altınızda araba bölge dahilinde il il gezer yararlanıcı denetlersiniz, otel yemek beleş takılırsınız. ajansların genel zihniyeti biz biriz diğer insanlar sıfır şeklinde olduğu için personel diğer kamu kurumlarına göre biraz daha kıymet ediyor.
başka dairelerden buraya gelip belli bir süre çalışıp daha iyi yere zıplayanlar oldu.