[]

Duyurudaki Bisikletciler! Vites ayari olmuyor!

Merhaba,

Benim GMC marka bisikletimin ne yaparsam yapayim vites ayari duzgun olmuyor. Kalkip servise goturulecek kadar ciddi bir sorun degil simdi ama yine de canim sikiliyor.

Derailleur araligi ne yaparsam yapayim zinciri 1. ve 7. disliye takacak kadar genislemiyor. Yani ya 1. disliye ya da 7. disliye takabiliyor zinciri ama ikisine birden degil. Orada ufak ayarlari var, belki de ben bir seyleri yanlis yapiyorumdur diye sorayim dedim.

Bunun ondeki disli araligiyla bir alakasi olur mu? Yani ondeki disli en kucugundeyken 1'e geciyor cunku yakin, Ve en buyugundeyken 7. disliye geciyor. Ama ben istiyorum ki ondeki disli en kucugundeyken de arka taraf 7 ye de gecsin.
Bu olmaz mi ya? Ben mi cok yanlis isler pesindeyim?

Resimleri de var o incik boncuk ince ayar hedelerinin:
Oradaki vidalarla hic oynamadim iyice zivanadan cikar diye, kurcalarsam n'olur?
imageshack.us
imageshack.us
imageshack.us

Dut:
E tamam bu durumda mesele da kalmiyor. Diger bisikletim sadece on vites duzenegine sahipti, biraz daha duz yol icindi o, o yuzden acemiligime geldi. Sadece arka duzenekle optimum surat yakaliyim istemistim, yanlis oldugunu ben de okudum az evvel.
On disli en kucukteyken arka dislilerin ortasina kadar kullanmakmis makul olani.

 
ön dişli en küçükteyken arkayı son dişliye getirmek zaten yanlış vites kullanımıdır. böyle bir şey gayet mümkündür evet, her bisiklette olabilir ama kullanım yanlış tamamen. gerek de yoktur.

bu arada vites ayarlarını tam olarak ayarlamak biraz zaman gerektiriyor. ilk resimde vites telinin çıktığı yerde küçük bir ayar yeri var, tırtıklı olan, o şey çevriliyor. onu biraz kurcala, çok değil ama azar azar çevirirsen değişiyor ayar zaten.

bisiklete bindiğin gün onu biraz çevir, vitesleri sürekli değiştirerek kullan ayardan sonra ve uygun ayar bulana kadar bu işlemi tekrar et.

bir de şu var, mesela o şeyi çevirdin ve bir ayarı denemek için sürüş yapıyorsun. baktın olmuyor, hemen değiştirme. o ayarın oturması gerekiyor. mesela bir ayar yap ve 15 dk sürüş yap. olacak gibi değilse öyle değiştir. saniyesinde olmadı bu deyip değiştirme ayarı demek istediğim.
  • jamiro  (29.03.12 21:19:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.