[]

Fakirlikten zenginlik / Yoktan var etme hikayeleri?

Bu tip mucize gibi hikayelere inanıyor musunuz arkadaşlar?

www.hurriyet.com.tr

Ben bize anlatılmayan bazı kısımlar, zincirde kopuk halkalar olduğunu düşünüyorum. Pek mümkün gelmiyor yani bana. Size mümkün geliyor mu?

 
Zincirde kopuk halkalar vardır kesin. Sen nazikçe söylemişsin. AVM işleri zaten hep böyle temiz yürür. Kimse kimseyi "korumaz".


  • SiyamkedisiZorro  (29.03.12 17:08:02) 
hiçbir başarı şeytandan bağımsız kazanılamaz.


  • inayet prensi  (29.03.12 17:09:20) 
Her sistem kahramanlara ihtiyaç duyar. Kapitalist ekonomi sistemi devamlılığını sağlamak ve ezilen kitlelerin rızasını almak için meşru bir hal almak ister. Bu ekonomik düzenin kahramanları da sıfırdan varlık sahibi olanlardır. Bize dikte edilmeye çalışılanlar, bu sistem içerisinde fırsatları kollarsan neden sende yükselmeyesindir. geçiniz efendim.


  • blager  (29.03.12 17:10:36) 
kopuk halka tabiki vardır ama olmaz diye düşünmemek lazım.

bir de şu var. bu tip başarı hikayeleri hemen dikkat çekiyor ama başarısızlıklar unutulup gidiyor. ortalamaya bakıldığında girişimcilerin çok büyük kısmı böyle dev başarılar sağlayamıyor.

girişimciliğin yanında doğru yer, doğru zaman, doğru insanları tanımak da çok önemli.

how to think like a millionaire veya steve jobs, bill gates biyografilerini okumanızı öneririm.
  • orpheus  (29.03.12 17:11:29) 
misal ali ağaoğlu. her konuşmasında babamın yanımdan ceketimi aldım çıktım diyor. hasss.. genç bakış'ta elemanın birisi ilk işini sorunca, okuduğum okulda bi ihale vardı, ilk işim o dedi. sonrada arkadaşlarım tenefüslerde eğlenirken ben bahçede mühendislerimin başında beklerdim dedi. lan amcık hani babanın yanından ceketini alıp çıkmıştın? o mühendisleri neyle çalıştırıyon sen yanında, götünü mü veriyon yoksa o adamlara diye arayıp sorasım geldi cidden. dediğin gibi zincirdeki kopuk halkaları bizden gizliyorlar. ama gizlemek zorundalar çünkü çok laf yalansız, çok para haramsız olmaz derler. hea ağaoğlu kadar olmasada durumu normal bi insanınkinden gayet iyi durumda olan esnaflar var. mesela küçük bi bakkal dükkanından başlamış, şimdi marketler zinciri olan birisini tanıyorum mesela ama eminim onunda zamanında yediği bazı boklar vardır. hea hiç dürüst çalışıp yükselen adam yok mu kardeşim diyorsan, kesinlikle vardır ama şans meselesi, allah'ın insana yürü ya kulum demesi lazım onun için..


  • blackmail  (29.03.12 17:23:09) 
... kendi ifadesine göre burada çalıştığı yıllarda bürokrasiyi iyi bir şekilde tanıma şansı elde ediyor.

...1990'lı yıllarda ilk defa şeker ithalatına izin verilmesi, ailenin dönüm noktalarından biri oluyor. Kredi almak için Demirbank'ın patronu Halil Cıngıllıoğlu'nun kapısını çalıyorlar ve hikayelerini anlatıyorlar. Cıngıllıoğlu da 'Ben sizi sevdim' diyerek krediyi veriyor. Böylece işler büyümeye başlıyor...

kurulabilecek en kibar en zarif cümleler bunlar. ne diyecek adamlar karşılıklı çıkar ilişkilerimiz edindiğimiz çevremiz mi desin?

@blackmail: ağaoğlu daha şurda 10 yıldır adam olmuş. ondan önce of da onu adam yerine koyup selam vermezlermiş.
  • cecilia  (29.03.12 17:24:09 ~ 17:25:52) 
çizginin dışındakiler, malcom gladwell
o eksik halka dediğiniz herşeyi çok iyi açıklamış

  • rn  (29.03.12 17:35:57) 
Yunanistanlı ünlü bir armatör vardı, adını anımsamıyorum. Rivayete göre onun bir hikayesi var kendi ağzından. Serveti için; ''ilk 1 milyonu sormayın da geri kalan hepsinin hesabını verebilirim'' demiş.


  • xenophobic  (29.03.12 17:53:08 ~ 17:54:10) 
Kesinlikle mümkün gelmiyor. Aslında haberin satır aralarından da okumak mümkün bu detayları.

"Çalışma Bakanlığı'nda müfettiş yardımcısı olarak çalışmaya başlıyor. Yine kendi ifadesine göre burada çalıştığı yıllarda bürokrasiyi iyi bir şekilde tanıma şansı elde ediyor. " - İşin bütün puştluğunu öğrendim. Biraz da ben nemalanamayım bu işlerden.

"Cıngıllıoğlu da 'Ben sizi sevdim' diyerek krediyi veriyor. Böylece işler büyümeye başlıyor" - Oldu canım. Ben de gidip bütün sevimliliğimle bir banka sahibinden birkaç yüz milyon dolar kredi isteyeyim.

"Aslında orası çok zor bir yer ama biz bir cahil cesareti ile ihaleye girmeye karar verdik. Bizden başka ihaleye giren yoktu" - Zaten zafer plaza dediğin yer eşşeğin sikinde kuş uçmaz kervan geçmez biryer. O yüzden kimse ihaleye girmemiş.Yersen.

Ben bu memlekette (özellikle inşaat sektöründe) hiçbir şirketin hükümetten icazet almadan bu kadar büyüyebileceğine inanmıyorum.
  • solomon  (29.03.12 18:48:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.