[]

sigorta/gss kafam karıştı

Merak ettiğim durum şu; şu an özel bir şirkette çalışıyorum. Yarın bir gün işten ayrılsam, yeni bir işe başlayıp primlerim yatırılmaya devam edilene kadar sigorta kapsamında tedavi olamaz mıyım?

Onun dışında GSS gelir başvuru sonuçları ne kadar sürede sonuçlanıyor? Tecrübe edinmiş birileri var mı?


 
ev arkadaşım yüksek lisans öğrencisi. çalışmadığı için sigortası yok.

3 ay önce karnesini aldılar GSS yapıcaz seni diye (kendi gitti başvurdu daha doğrusu)
3 ay boyunca bekledi. Eski SGK karnesi iptal olduğu için ne ondan faydalanabildi, ne de GSS'ye geçirmedikleri için GSS'den faydalanabildi.

En son işte gitti bağırdı çağırdı, hastaneye gidemiyorum sizin yüzünüzden falan dedi. Bi şekilde sisteme girmişler bunu.

Dün hastaneye gitti, hastanede yine göremediler bunun sağlık güvencesini. (Zaten hastaneler ve sağlık bakanlığı'ndakiler de bişe bilmiyor tam olarak) Öyle haybeye iş yapıyorlar.

Hastanedeyken Sağlık kurumunu arayıp yine bağırdı çağırdı, sistemden göremiyorlar beni dedi. Devletteki görevli biraz uğraştıktan sonra "kendi isteğiyle Türk vatandaşı" gibi bir şey söyledi, oraya baksınlar çıkar dedi. Hastanedeki kadın da onun söylediklerini yapınca nihayet sigortadan faydalanabildi...

Velhasılı kimsenin bi halt bildiği yok :D
  • brkylmz  (29.03.12 11:03:30 ~ 11:04:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.