[]

Android Tel.'de Rehber Sorunu

HTC Wildfire S marka telefona ana sayfanın altındaki "Phone" yazısına basınca karşınıza bir sayfa çıkıyor ya, üst kısımda son aramalar alt kısımda ise rehber şeklinde... İşte ben o alt kısımdaki rehberde sadece telefon hafızasındakilerin görünmesini istiyorum. Ama ne hikmetse hem sim hafızasındakiler,hem de facebook'da tlefon numaralarını da vermiş kişiler de orada görülüyor. Ne yaptımsa bunu çözemedim maalesef. Ayrıca menüdeki "People" bölümüne girip burada sadece telefon hafızasındakileri göster dedim ve people kısmında sadece tel. hafızasındakileri gösteriyor gerçekten de Ama o ana sayfadaki "Phone kısmında, yani her zaman kullandığım kısımda ise hem sim hafızsındakiler, hem de facebook sayfalanda tel. bumaralarını vermiş kişiler de görünüyor. Buna çözüm blabilebilecek olan varsa çok memnun olurum. Android sürümü: 2.3.5




 
galaxy ace 2.3.6

contacts da iken sol tık ile menü. oradan more. oradan display options. oradan select contacts to display. burada istemediklerinizin ticklerini kaldırın.
  • ben smyrna  (28.03.12 23:30:08) 
Hocam olmadı maalesef ya... Ben de contacts değil de "people" var. Orada "view" var. Orayı seçip istediklerimin tikini kaldırmıştım zaten daha önce. "People" bölümünde sorun yok zaten. Ama bu bahsettiğim ana sayfadaki "phone" düğmesine baınca karşıma hepsi geliyor maaşallah. Teşekkürler gene de...


  • erdinc  (28.03.12 23:40:00) 
Telefon, altta soldan 2. Olan uct tane cizgi alt alta olan tusa bas kisileri seç, yine aynitusa bas göz simgeli görüntüle yi seç. Aradığın menü bu bu menüden en altta telefon hafızası var o seçili kalsın diğer tikleri kaldır.


  • drip nick i zaten kullanilmakta  (28.03.12 23:57:27) 
Hocam aynen yaptım. (ki daha önce de yapmıştım, senin bu mükemmel anlatımınla bir kez daha yaptım.) fakat gene olmadı maalesef.

Çok teşekkürler ilgin için...
  • erdinc  (29.03.12 00:07:34 ~ 00:07:53) 
Sen arama kaydının da altında olan bölümü soruyorsun o zaman.

Ve fakat kayıtları birleştirip simi de boşaltman lazım onun için.
  • drip nick i zaten kullanilmakta  (29.03.12 00:19:57) 
@drip nick i zaten kullanilmakta,

Aynen öyle... Peki sim'i nasıl boşalıyoruz? Bir de bu işin simi boşaltmadan başka bir yolu yok mu? Bir de sorun sadece sim değil ki, facebook'daki acebook sayfalarına umaralarını koymuş kişiler de o kısımda görülüyor. Onun için de bunrı facebooktan mı silmem lazım?
  • erdinc  (29.03.12 00:34:25) 
Kisileri birleştirmen lazım, yani Facebookdaki ile teldekii kisiyi eleştiriyorsun varsa last fm twitter vesaire hesaplarınıda. Böylece o kayıtların hepsi 1 kisi oluyor. Kaydı açtığında telefon varsa mail Facebook twitter las fm hep bir kayıt altında görünüyor. Sim için ben bir program indirmiştim. Tüm sim kayıtlarını silebiliyor gerekirse de sime kopyalayabiliyor. Bu haliyle telefona kaydettiğin kisileri topluca sime atamiyorsun. Tek tek seçmen gerekiyor. Program adı Copy to sim card.


  • drip nick i zaten kullanilmakta  (29.03.12 00:42:32 ~ 00:43:00) 
Hocam,kişileri zaten birşeltirmişm. Yani hem rehberde, hem de facebok'da kayıtlı olan kişileri bir tane olarak gösteriyor, o sorun değil. Sorun, rehberimde olmayıp da facebook'umda olan kişiler. Bunları temizlemenin bir yolu var mı acaba?


  • erdinc  (29.03.12 00:46:42) 
Ben de oyle kayıt yok herhalde. Facebooktan silmek değil ama telefondaki ilgili kisinin Facebook kaydını silmen gerekiyor o zaman yani telefon hafızasından kaldırman lazım.. Cok düzenli biri olmalısın ya da detaycı ;)


  • drip nick i zaten kullanilmakta  (29.03.12 00:51:59) 
Detaycılıktan değil aslında da, ne zaman birini aramak için o kısmı açtğımda sinir oluyorum. Sebebi ise facebook listemde olup da tel. rehberimde olmayan bir iki kişiyi listenin en başında görmem. İsimleri de A harfi ile balayan bu kişileri ben facebook'da bile görmüyorum aslında çünkü gizledim. Zamanında iş ilişkisi sebebiyle beni eklemişler, ne gerek varsa halbuki. Ama silmek de olmayacak şimdi. O yüzden biraz saplantı yaptım galiba :)

Teşekkürler hocam yardımların için, çok vaktii aldım senin de...
  • erdinc  (29.03.12 01:03:49) 
Ben o menüyü kullanmıyorum direk kisileri acıyorum. Arama kaydida epeyce dolu hiç görmüyorum o yüzden. Rica ederim boş boş oturuyorum zaten.


  • drip nick i zaten kullanilmakta  (29.03.12 01:07:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.