[]

siyah zeytin küflenmesin diye ne yapılır?

süper bi zeytin buldum biraz fazlaca almışım onu bi güzel yıkayıp yağlayıp kavanozla buzdolabına koydum ama gel gör ki küflenmiş buzdolabındaki zeytin. özel bir formülü var mıdır zeytin muhafaza etmenin?




 
yağın içinde bekletmek lazım galiba


  • nucleon  (28.03.12 21:04:38) 
kendi suyu varsa onda saklı tutmak işe yarıyor. ama siz yıkayıp kavanoza koyduğunuza göre su filan kalmadı, o zaman limon+zeytinyaği koyun içine.


  • ocanal  (28.03.12 21:07:50) 
kendi suyu yok, zaten yağlamıştık ama buz dolabında o yağlar da donmuş sanırım...


  • rentts  (28.03.12 21:10:39) 
üstü kapanacak kadar (salcada yapildigi gibi) yag eklemek gerekiyor.


  • shi aila  (28.03.12 21:18:40) 
alkole batir ama yiyemezsin sonradan.


  • serabetan  (28.03.12 21:28:37) 
donduktan çözüp baktınız mı? zeytinyağı donunca açık bir renk alıyor, küf zannedilmiş olamaz mı?


  • tedirginlik hucresi  (28.03.12 22:59:50) 
gemlikte bir zeytinci bana, aman zeytinyağının içinde saklamayın, yumuşar, özelliği bozulur demişti. ne kadar doğrudur bilemem.


  • cedilla  (29.03.12 09:22:35) 
@barbaroj
çok gazlı yazmışım da süper dedğim bana göre süper, tuzsuz, içinde hiç acı olmayan, etli siyah zeytin mahalledeki süpermarketten buldum ama başka da hiç bi yerde bulamadım ne carrefour da ne migrosta. bi daha gdince tenekesinden markasına bakar yazarım.

  • rentts  (31.03.12 16:01:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.