[]

16/10 tansiyon ?

Selam arkadaşlar. Birlikte çalıştığım arkadaşın tansiyonu günde bir iki kez 16/10 - 17/11 gibi değerlere çıkıyor ve kolay kolay da inmiyor. Tansiyon ilacı kullanmıyor ama yağsız, tuzsuz ve düzenli limon, sarmısak yiyor. Sizce bu durum ne kadar kritiktir. Şu an Urfa'dayız ona göre İstanbul'a dönsün diye aklını çelmeye çalışacağım. Teşekkürler.




 
kaç yaşında arkadaş?
normalde 7-10 gün mümkünse aynı merkezden,aynı saatlerde tansiyon takibi yaptırıp bir dahiliye uzmanına çıkması gerekir.
altta yatan başka bir neden yoksa (renal v.s) gibi arkadaşa antihipertansif başlanır.
  • ogur  (27.03.12 22:06:48) 
37 yaşında. düzenli ölçüyoruz ama bir şekilde 14/9'un altına pek düştüğünü görmedim.


  • bacardi cola  (27.03.12 22:09:30) 
ikisi de bayağ yüksek. doktora görünmesinde fayda var.


  • mor.inek  (27.03.12 22:18:41) 
cok ılgınc bır sey cıkmazsa altında, arkadasınız tansıyon hastası.

boyu kilosu nedir? sigara alkol?
  • truvaiti  (27.03.12 22:54:05) 
alkol son 1 aydır, sigara son 3 aydır yok. boy-kilo da normal


  • bacardi cola  (27.03.12 23:01:03) 
yani arkadaşınız -dediğim gibi çok ilginç birkaç istisna harici-

resmen tansiyon hastası. artık "ehh baktırsa iyi olur" "acaba nedir ki" kısmını çoktan geçmiş. hemen tedaviye başlasın. öyle sirkelik limonluk bir iş değil bu.

ve

şeker hastalığı, tansiyon, şizofren deyince insanlara "şaka" gibi geliyor ama bunlar birçok kanser türünden çok daha öldürü.
  • truvaiti  (28.03.12 10:02:23 ~ 10:03:02) 
ilaç kullanmalı kullanmadığı her gün kalp kapakcıklarını kaybetmeye biraz daha yaklaşıyor. bu şekilde ki tansiyon orta dereceli tansiyon. ilaç kullanmaya başladığında aslında ihtiyacı olduğunu daha çabuk anlayacak. tecrübeyle sabittir. yaşlarda ortalama aynı. geçmiş olsun kendini ihmal etmesin...


  • nisansayısı  (28.03.12 12:54:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.