[]

fondöten sorusu

selam,
sabah 7 gibi sürdüğüm fondoten 15:00'ten sonra parlamaya başlıyor ve çirkin bir görüntü ortaya çıkıyor bunu nasıl engellerim?



 
muhtemelen cildin yağlı. daha özellikli daha kaliteli yağlı ve sorunlu ciltler için daha mineralli olanlarından kullanmalısın.


  • cecilia  (27.03.12 19:33:01) 
blot film var mac'te. yağlanan yere koy kağıdı emsin hepsini, pudra geçip durup ağırlaştırma. watsons'ınkiler filan pudralı. macinki naylon gibi değişik bir kağıtımsı bir şey. süper ötesi yani, aşağıdakilerin hiçbiri olmasa bile bu kurtarır.

body shop'un seaweed serisi matlaştıran yapıdadır, onun kremini nemlendirici olarak kullanmaya başlarsan gün içinde yağlanman azalır. aynı özellik mac oil control lotion'da da var. üstelik o bir de çok iyi makyaj bazıdır.

onun dışında yine mac'te transparent powder var, ben loose olanını tavsiye ederim asıl ama pressed hali de var. fondötenin üzerine bunu uygula çok hafifçe (fırçayla ama puflarla değil). eğer çok yağlanırsan yine bundan geçebilirsin çünkü çok çok ince yapıdai flormar'ın filan toz pudraları solda sıfır kalır.

bu üçünü birleştirerek kullanırsan hele ooh tamam :)

edit: 7de sürülen fondötenin 15 gibi yağlanmaya başlaması normal aslında karma cilt için bile. yine de sebum kontrolu olan ve daha uzun süre dayanıklı fondötenler kullanabilirsin (mac studio fix fluid, prolongwear)
  • dasher  (27.03.12 19:57:28 ~ 19:59:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.