[]

amerikan ingilizcesi mi ingiliz ingilizcesi mi?

internet üzerinden ingilizce eğitim paketi alacağım ve amerikan ingilizcesi mi yoksa ingiliz ingilizcesi mi diye soruyor.

hangisini almalıyım sizce?

ben amerikan film ve dizileri daha popüler olduğu için amerikan ingilizcesi alayım diyorum daha çok işime yarar gibi. hani kulak doygunluğumu geliştirmek açısından da film dizilerden yararlanabilirim diye düşünüyorum.

ayrıca amerikan ingilizcesi daha çok karşıma çıkar diye düşünüyorum hayatta.

siz ne diyorsunuz?

 
1 arada öyle sandığın kadar büyük bir fark yok

2 sen ingiliz olanını alsan bile amerikan gibi konuşucaksın izlediğin filmlerden dolayı
  • cnonefb  (27.03.12 15:44:59) 
ben yıllardır ingiliz ingilizcesi okuyorum, hiçbir amerikan filminde ya da herhangi bi şeysinde sıkıntı yaşamadım... hatta doğrusunu istersen ikisinin arasındaki ufak tefek kelime farklılıkları haricindeki olayı hala anlamadım.

ben olsam ingiliz ingilizcesini tercih ederdim. ama dersen ki ben amerikan sporlarını takip eden, amerikan dizileri izleyen adamım, öyle profesyonel bi amaç için öğrenmiyorum, amerikan ingilizcesi daha iyi olur.

ya zaten ikisi de aynı işte aman, istediğini öğren. :p
  • der meister  (27.03.12 15:45:57) 
amerikan ve tabiki zenci ingilizcesi.. yo check it out :)


  • buzzer  (27.03.12 15:49:23) 
öyle bir yazmışsınız ki sanki ingilizlerle amerikalılar birbirlerini anlayamıyor.

çok fark etmez. anca aksanda fark olurdu, ama aksan da bilinçli bir çabayla yapılabilecek bir şey değil. yardır gitsin.
  • resistance is futile  (27.03.12 15:51:37) 
amerikan ingilizcesi ile ingiliz ingilizcesi arasındaki en temel fark telaffuz ve "slang" yani argodaki kullanımlardır. bir de bazı kelime yazılışları fark eder. grammer yapıları arasında önemli bir fark yoktur. ama zaten sana temel ingilizce eğitiminde argo öğretmeyeceklerini varsayarsak, çok da bir fark olmaz.


  • fengari  (27.03.12 15:52:09) 
34534534 tane british english diye kurs var ama hiç amerikan english diye kurs yok
bu da bi mantık sonuçta.

  • neira  (27.03.12 16:02:20) 
öğrenirken bir fark ettirmeyecek. o yüzden en doğru kullanım ingilizlerde olduğu için ingiliz ingilizcesi seti al.


  • schwarzfahrer  (27.03.12 16:17:35) 
ingiliz ingilizcesi. hic tartisilmaz bile...


  • trt2deki ressam  (27.03.12 16:21:46) 
bu cevabı dikkate almanı tavsiye ederim;

tecrübelerime göre ingilizler amerikan ingilizcesini küçümsüyor ve amerikalılar ingiliz ingilizcesine hayranlık duyuyor, dolayısıyla her iki durumda da avantajlı olan british ingilizcesi.
  • passenger  (27.03.12 16:23:33) 
ingiliz ingilizcesi öğren. daha sonra amerikan ingilizcesine geçmek istersen 3 ay arka sokaklarda kalırsın, ağzın yüzün konuşman yamulur.

ama amerikan ingilizcesi öğrenip ingiltere'ye gidersen 1 yılda düzeltemezsin.
  • dieselsingle2  (27.03.12 16:31:35) 
İngiliz paketi alsan bile onun aksanını kapamıycaksın..konuşma şeklindede pek bi fark göremedim ben..ama sen yinede amerikan al..


  • kerem75  (27.03.12 16:33:27) 
Avrupa'da ortak ingilizce olarak ingiliz ingilizcesine daha yakın bir ingilizce kullanılıyor. Özellikle pronunciation olarak. İngiliz ingilizcesi olarak başla, bol bol dr. who izle :))


  • yule  (27.03.12 16:43:03) 
"there is no such thing as American English. There is English, and there are mistakes" demiş Queen'in Twitter'daki kopyası. Doğru da demiş. ingilizce öğrenmeye başladığımdan beri Oxford'la yatıp Oxford'la kalktım, üniversitede İngiliz Dili ve Edebiyatı okudum, daha Amerikanları anlamada güçlük çektiğim bir an olmadı. Biraz İngiliz, İskoç, İrlandalı falan da dinleyince, Amerikanlar "basitleştirilmiş" şekilde konuşuyor gibi geliyor insana. herkes "gilmore girls'te ne kadar hızlı konuşuyorlaaar?" derken, sen "ne var ki gayet anlaşılır konuşuyorlar" diyebilirsin.

Ayrıca not: insanlar ingiliz aksanı duyunca konuşan kişinin zeki olduğu izlenimine kapılıyor. neden bilemedim.
  • pokerface  (27.03.12 17:28:32 ~ 17:29:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.