[]

saatin ileri alınacağını elektronik cihazlar nereden biliyor?

internete bağlanılsa da bağlanılmasa da elektronik cihazlar saatin ileri alınacağını algılıyor. belli bir tarihte alındığı için mi?

bakanlar kurulu, artık yaz saati uygulamasına son verebilirmiş. son verdiklerinde, internete hiç ama hiç bağlanmayan elektronik cihazlar, saatin ileri alınmayacağını nasıl anlayacak? illa ki bir yerden sinyal almaları gerekmiyor mu bu cihazların?


 
her yıl aynı tarihte oluyor bu alma, verme. gmt ile de ülkesel olarak belirleniyor. ...diye biliyorum.


  • pomolilik  (26.03.12 22:23:01) 
saatin değişmesi evrensel (bkz: daylight saving time), uygulamayan ülkeler de var.

bilgisayar gibi sistemlerde de güncelleme yapılır ve türkiye bu uygulamadan çıkarılır.
  • f2dx  (26.03.12 22:25:08 ~ 22:25:33) 
her yıl aynı tarihte olmuyor.


  • baldur2  (26.03.12 22:25:21) 
pomolilik haklı beyler.

ayrıca sana hayatımdan kısa bir anektod anlatayım : yıllar yıllar önce bu saat ileri geri muhabbeti oss sınavına denk gelmişti. o zaman 1 gün geç filan ayarlamıştık ama cihazlar tam gününde ayarlanmıştı filan falan
  • infernalcadre  (26.03.12 22:26:27) 
pomolilik haklı beyler.
ayrıca şöye bişey söyliim. vakti zamanında askerlik yaparken 3-5 silahlık nöbetim bu güne denk gelmişti. saat 3 de silahlığa girdiğimde o da ne birden saat 4 olmuştu. nasıl süper nasıl hiper hissettim anlatamam. birlikteki uzun dönem yavşaklar acaba bu piyango kime vuracak diye önceden düşünüyormuş da benim haberim yokmuş. nöbetten çıkınca gülen yüzler beni tebrik ediyordu. sanki gezegenleri nöbet saatime göre ben ayarladım amk.

  • secim  (26.03.12 23:07:01) 
aynı gün olmuyor. saatler önümüzdeki hafta pazar günü bir saat ileri alınacaktı fakat lys sınavı olduğu için oluşabilecek karışıkları önlemek için 1 hafta öne alındı.

buna rağmen, telefonum saati ileri attı. ancak saatim atmadı, muhtemelen haftaya pazar o da atacak
  • maltiner  (26.03.12 23:35:09) 
işte normalde haftaya olacak iken lys nedeniyle geçen gün alındı ve bu elektronik cihazlar bunu nereden biliyor?

bakanlar kurulu'nda oturan biri, bakanlar kurulu'nun yaz saati uygulamasına ilişkin kararı mı raporluyor, sonra firmalar bu raporu mu okuyor, nedir yani?
  • gogu delen adam  (26.03.12 23:48:36) 
normalde her martın son pazarında olur, lys yüzünden bir şey olduğu yok yani. geçen sene sanırım sınav yüzünden bir gün sonraya ertelenmişti, windows bunun için güncelleme çıkardı diye hatırlıyorum. diğer cihazlar çaresiz kalmıştı tabii.


  • anonim yazar  (27.03.12 00:36:43) 
telefonlar baz istasyonlarından kendini güncelliyor.


  • fukka  (27.03.12 11:12:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.