[]

Yemekten önce/sonra spor ?

Selamlar.

Göbeği eritmek için sıkı bir kardiyo programına başladım. Haftada 6 gün 45 dakika koşu, 20 dakika bisiklet ve ardından bir kaç dambıl ve mekik hareketi yapıyorum. Bu sırada şeker, fast food, ekmek vs. bu tarz şeyleri hayatımdan tamamen çıkararak sıkı bir rejime de başladım.

Sporu her zaman akşam yemeğinden 1-2 saat kadar sonra yapıyorum. Bu doğru mu ? Acaba yemekten önce veya başka bir zamanda yapmak yağ yakımı açısından daha mı iyi olur ?

Şimdiden teşekkürler.

Not : Kilo verme, vücut geliştirme, diyet, spor gibi şeyler, hakkında akıl almaz bilgi kirliliği olan konular olduğu için yalnızca konu hakkındaki bilgisine ciddi manada güvenenlerin yorum yapmasını rica ederim.

 
doğru. spor genelde yemek yedikten 1-2 saat sonra yapılır zaten. diyet de güzel olmuş. karbonhidratı kesmişsiniz, protein ve yağ alımına gerekli önemi verin.


  • jangbogo  (26.03.12 06:25:22) 
Bizim ellerde en sisko adamlara bile Carb/Protein/Yag orani, yiyecekler icin 60%/30%/10% (Kas-Yag oranina gore 50%/40%/10%) olarak recete ediliyor diyetlerde. Karbonhidratlari cikartirsaniz kafaniz calismaz (harbiden), zira insan beyni canlidir ve besin kaynagi glukozdur; o da bir karbonhidrat formudur.
Isin ciddi tarafi da, o yasam enerjisi dediginiz seyi de karbonhidratlar saglar. Uyumayin butun gun sonra.

Kompleks carblar ve basit carblar diye bir ayrim var. Lifli gidalar ve komplex karblarla duzgun yapilan diyetlerde kan sekeri ve yasam kalitesinden odun vermeden kilo vermek mumkun.
(Lifli gidalar dediklerim de fiber icerenler. Yanlis mi kullandim bilemedim simdi)

www.fi.edu

1960'larin diyetleri hala sansasyon yaratiyor galiba.

Kaynak: diyetisyen kiz arkadas. (Mektepli)

Ek: www.livestrong.com
  • topuksuz ayakkabi  (26.03.12 07:19:16 ~ 07:23:13) 
ev yemeği her daim candır, ekmek bile yapsan. güzel malzemeler kullanıyosan tabi, gidip kanola yağı alıyorsan bilemem.
akşam yemeğinden sonra bana çok geç gibi geldi, o saatlerde vücudu o kadar uyarmak bilemem ne kadar doğru, dinlenişe geçmek lazım artık. akşam yemeğinden önce yapabilirsen daha şukela, akşam yemeğin de zaten çorba, az meyve, hafif bişiler olursa çok iyi. hatta spor sonrası ben mesela eve gelip iki yumurta peynir ekmek çay zeytin ezmesi yapıyorum süfer. :) spor yapacağın gün (sen tüm hafta yapıyomuşsun ama olsun) öğle yemeğini abartınca da ben zorlanıyorum mesela.
hiç hareketli, hiç atletik bir insan değilim, ama son birkaç ayda bunları deneyimledim kendi kendime. göbek için özel mekikler de denemelisin mesela bacaklar doksan derece yukarı, sonra obliklere yönelik yanlarına yanlarına, bacaklar ileriye doğru uzatılmış, doksana kaldırılıyor filan pilateste de güzel mekikler var. sonra mesela en acaip hareketlerden biri şöyle. dümdüz yatıyorsun. bacakları düz tepeye kaldırıyorsun. ellerini yana uzatıp yerden hafif destek alıyosun. sonra sadece karnını kasarak popoyu çok hafif yerden kaldırmaya çalışıyorsun, her kaldırışta nefes veriyosun.

bir de ısınma ve soğuma gerçekten çok önemli. çalışmanı bitirince öylece bırakıp kenara yığılma, esneme yap, belini gerdir, sıkışan yerleri aç filan. yapıyosan ne güzel, ben yine de yazayım dedim.
tüm bu egzersizleri ne kadar zamandır yapıyosun onu da merak ettim. topuksuz ayakkabıya da katılıyorum.
  • kediebesi  (26.03.12 11:27:16 ~ 11:27:59) 
@kediebesi 2-3 hafta oldu başlayalı sanırım.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (26.03.12 17:13:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.