[]

İngilizce sorunu nu sorunu ortadan kaldıralım. Ne düşünüyorsunuz?

Öncelikle, herkesin bildiği dil yabancı dil değildir diyerek söze giriyorum. Eğer bu yazıyı okuyabiliyorsanız ve hala İngilizce öğrenmeye çalışıyorsanız çok geç sizin için. İngilizce Türkçe kadar gerekli. İngilizce bilmeyen insan mağara insanı olarak nitelendiriliyor, en iyi OKULLARIMIZ ingilizce eğitim veriyor. Öneminden daha fazla bahsetmeyeceğim. Siz geç kaldınız ancak gelek nesilleri bu beladan kurtaralım. İngilizce öğrenmek için harcanılan o kadar parayı düşünün. Harcanılmamalı. Çocuklar okula başlamadan 2 yıl önce yoğun ingilizce dersleri almalılar. Okuma yazmayı öğrenmeden önce. İnanın çok iyi öğreniyorlar. Okula başladıklarında çok iyi bir ingilizceye sahip oluyorlar. Böylece bir alman veya fransız okuluna başlıyorlar ve ikinci dillerini öğreniyorlar. Üçüncü dil opsiyonel oluyor, isterse üniversitede öğrenebilir. Hala 20 yaşında ingilizce öğrenmeye çalışan insanlar görmek çok kötü. Sizin için geç ama çocuğunuz için geç değil. Yapın, çocuğunuzun hayatı kurtulur.




 
çocuğum olsa yapıcam zaten de, önce çocuğu yapmak ondan önce nikahı yapmak lazım.


  • truvaiti  (25.03.12 21:17:20) 
okul öncesi yoğun ingilizce eğitimi veren kurumun adını mı söylemeye mi çalışıyorsun nedir tam olarak?
ne düşünüyorum'un cevabı, o bahsettiğin kurumun reklam ön çalışması olduğunu düşünüyorum.
devletin böyle bir programı varsa benim henüz haberim yok.
  • kalinixta agapi mou  (25.03.12 21:32:41) 
Ne reklamı ya? Kurum adı mı var? Saçmalamayalım.


  • excusez  (25.03.12 21:38:11) 
öneri olarak getirdiğin olayın türkiyede devlet tarafından bir uygulanabilirliği var mı? ben henüz duymadım. bu durumda yoğun ingilizce nasıl temin edilicek? bir kurum aracılığıyla. sonuç?
ayrıca 15 yaşında hazırlık sınıfında aldığım ingilizceyle son 3 yıldır yurtdışında ekmek yiyorum.
ek olarak bazı anaokullarında ingilizce şarkılar öğretildiğini izlemiştim televizyonda.
ingilizce bilmeyenlerin mağara adamı olarak adlandırılması da fantastikmiş.
  • kalinixta agapi mou  (25.03.12 21:42:03) 
bunu yeğenim üzerinde denemeyi düşünüyorum, teşekkürler gerçekten. biz 10 yıl ingilizce gördük, hala yarım yamalak biliyoruz amk.


  • banagazozalnuri  (25.03.12 21:45:16) 
devlet tarafından uygulanmalı. Ana okullarında ingilizce zorunlu olmalı. Çocukken öğrendiğin zaman, akıcı konuşabiliyorsun, ana dilin gibi. @KAM nasıl konuştuğunu tahmin ediyorum, öyle olmasınlar diyorum.


  • excusez  (25.03.12 21:48:13) 
1. ingilizce bilmeyen mağara adamı değilse de, ona yakındır. sanat spor kültür vücut geliştirme tıp mühendislik mimarlıl işletme hepsinde de işin ucu bir yerde ingilizce'ye geliyor.

veya tersinden söyliyeyim, zaten sen işin ucunu ingilizce'ye getirememişsen, bir HALTA YARAR bir iş yapamamışsın.

20 yıllık doktor mühendis mimar vücut geliştirmecisin ama bir kez ingilizceye ihtiyacın olmdıysa burada

"ya ingilizceye gerek duymadan meslegımde ıyıyım" demek yerine

"demek ki en eski bılgılerle yerınde sayan ortalama altı bir adamım" demen lazım.

hiç ama hiç ama hiç ingilizce bilmeden mimar mühendis doktor vücut geliştirmeci işletmeci iktisatcı uluslarası bilmemneci olmana imkan var mı?
  • truvaiti  (25.03.12 21:50:29) 
ingilizceye karşı değilim. ama ingilizce bilmeyen adam mağara adamıdır demek çok abartı bir durum. ben okul öncesi eğitime bile karşıyım ve hatta okula başlama yaşının yükseltilip müfredatın saçma sapan bilgilerden temizlenmesi taraftarıyım. bir sürü çöp bilgilerle yıllarımız harcandı. ingilizce ilkokulda öğretilebilir ek ders olarak. ama okul öncesi değil.
hiç ingilizce bilmeden bir çok meslek grubu işini yapabiliyor. ingilizce ithalat ihracat konularında ve uluslararası ilişkilerde önemli. elbette bilmek önemlidir ama binyıllar öncesinde tekerlek yapan adam seviyesine de getirmez kimseyi bilmemek. çeviri denen bir sektör var. ayrıca ingilizce konuşulan bir ülkede yaşamıosan o ingilizce illa ki körelecektir. bu da böyle.

  • kalinixta agapi mou  (25.03.12 22:00:08) 
mağara adamı demek illa it köpek demek değil tabi ama HİÇ AMA HİÇ AMA HİÇ ingilizcen yoksa nasıl olacak? sevdiğim bir ispanyolca şarkı var tekrar dinleyene kadar canım çıkıyor. bırak tam adını yazmayı did you mean'e veya otomatik tamamlamaya bile sokamıyorum, ki yine bile latin alfabesi ve ortak kelimeler var.

e ingilizcem de böyle olsun nasıl olacak? hangi müziği dinleyeceğim vs vs

"hiç ingilizce bilmeden bir çok meslek grubu işini yapabiliyor"

evet ben de onu diyorum adam dr fakülteden mezun olduğu hali ile, adam mühendis adam mimar ama bir noktada sabit. sıfır ingilizce ile hangi mühendis ne iş yapacak?

-----

"ayrıca ingilizce konuşulan bir ülkede yaşamıosan o ingilizce illa ki körelecektir. bu da böyle."

çiftçilikle uğraşmıyorsan da kasların körelecek ama sen spor yaparsan körelmez. açarsın 2 film izler bir new york times bir the guardian okursun kendine gelirsin.

neyse adamın demek istediği çocukların ingilizce'yi erken öğrenmesi e tamam haklı işte.

keşke ben de 13 yaşımda ing alm fr süper bilseydim...
  • truvaiti  (25.03.12 22:14:54 ~ 22:19:31) 
okul öncesi eğitimin daha çok çocuğun basit matematik mantığına ve psikolojisine yönelik olması gerektiğini düşünüyorum. ailesinde biri ingilizdir amerikalıdır, o zaman elbette şart.
@ excusez, benim ingilizcemin ne seviyede olduğunu bilmiyorsun, konuyu kişiselleştirmemeni tavsiye ederim.
ingiltere için konuşayım, ingilterede yaşayan insanların zaten 4 farklı ana aksanı (iskoç-welsh-english-irish) ve de ek olarak etnik kökenlerine göre bilmem kaç tane farklı aksanı olduğunu düşünürsek ingilizcenin son derece değişken ve esnek olduğunu görebiliriz. sırf londra kendi içinde doğu batı kuzey güney diye 4 aksana ayrılıyor. genel ingilizce bilgisi ve onun üzerinde pratik ve çalışma yeterlidir. okul öncesi filan kasmaya gerek yok. ortaokul lise yeterli. düşüncem bu.
  • kalinixta agapi mou  (25.03.12 22:17:04) 
şu aksan muhabbetine de ayrıca hastayım.

dünyada hangi dil var ki o ülkede tek aksan ile konuşulsun? o zaman hiçbir dil öğrenmeyelim.

boşver çocuk ortalama bir ingilizceyi ortalama bir aksan ile öğrensin de o kısmı kusur kalsın.

illa advanced plus da olmasın ama 20 yaşında bir adam hala "you coming" çok yazık.
  • truvaiti  (25.03.12 22:19:03) 
keşke çocuğum 8-10 yaşında bbc radyoyu eksiksiz duyacak öğrenecek anlayacak seviyeye gelsin de sonra bana:

"babacıgım cocuklugum boşa gitti sizi kınıyorum nerde benim ıskoc aksanım nerde kuzey ıngıltere avustralya yenı zelanda nerde welsh nerde harlem aksanım nerde? aksansızlıklardayım depresyondayım hanı benım genclıgım nerde yıllarım boşa gitti ben ne anladım bu işten"

desin.

hangi ingiliz tüm ingilizce aksanlarını konusuyor? aman muhabbete bak.
  • truvaiti  (25.03.12 22:22:58 ~ 22:23:55) 
ki zaten böyle bir duyurunun altına

"eee sen kurum sahibisin reklam veriyorsun di mi" demek bile ayrı bir marifet.

adam böyle bir kurum açtı - açacak bunun alt yapısını da ekşi duyuruda pazar gecesi 22.00'da üstü kapalı olarak bahsettiği bir duyuru ile açıyor.

vay adi seni, madem reklam vereceksin adam gibi parası ile ver üstü kapalı verme. vergi kaçakcısı seni, subliminal hain. bak şimdi olmadı ama. bilinçaltıma işledin kurs için deliriyorum.
  • truvaiti  (25.03.12 22:27:47) 
cogu uğraş için (sanat spor dil matematik vs vs vs) 10lu yaşlar bile geç sayılıyor. ha tabi bu dediğim "umut vaad eden bir hayat" için.

adam "cocugunuz 3 dil bilsin de uluslarası basarısı olan bır dr muhendıs mımar vs vs vs olsun, bır kongrede 1 saat konusmak ıcın 30bın dolar alsın" diyor. spor ıcın de boyle 38ınde futbola başlasan neye yarar? 39unda pıyano?

ha benım evladım 1050 lıraya markette calıssın dıyorsan zaten neyıne gerek ıngılızce onun? e orda haklısın.

-----

@excusez: haksız mıyım ?
  • truvaiti  (25.03.12 22:30:48 ~ 22:34:34) 
çocukluğu çalınmış bir insanın umut vaad eden hayatı. bence hayattan anladıklarımızı birer defa daha düşünelim. çocuğun anaokulunda ingilizceye harcayacağı zamanlarda oyunlardan feragat edeceği zamanı.
beyaz yakalı ofis insanı olmak için bu kadar acele etmeye gerek yok bence. kendi işini kuramıyor olduktan sonra hepsi aynı kapıya çıkıyor.
umut vaad eden hayat bilmem kaç dil bilerek yaşadığın hayat değil, gerçekten severek yaşadığın hayattır.
  • kalinixta agapi mou  (25.03.12 22:35:46) 
@kalinixta agapi mou:

kimse cocuk otursun 24 saat biritiş inglişlerde aksan kassın demiyor. günde 1 saat yeter de artar.

bence hayattan anladıklarımızı birer defa daha düşünelim... 20li yasların sonunda dildir şudur budur bır suru meseleyı halletmıs bır ınsanın rahatlıgını ımkanlaırnı karızmasını gucunu dusunelım.

ben sana 10lu yaslarda 2-3dil bilen insanın hayat ufkundan bahsediyorum sen bana "beyaz yakalı ofis insanı olmak için bu kadar acele etmeye gerek yok bence. kendi işini kuramıyor olduktan sonra hepsi aynı kapıya çıkıyor." diyorsun.

2-3 dıl bılen hayata cok erken atılmıs ınsan merak etme ofıs ınsanı olmuyor. severek hayat yasamak da oyle aman neyse sıkıldım.

çok sığ çoook.
  • truvaiti  (25.03.12 22:38:35 ~ 22:41:34) 
5 yaşındaki bir çocuğun 1 saatini oyun yada uyku yada sevgi yerine ingilizceye ayıracak olması ve bunun 20li yaşlarda karizma yapacağını düşünen ebeveynlere sahip olması kötü cidden.
insandan bahsediyoruz, daha çok para bassın diye beynine düzenli ve "sistematik" olarak bilgi depolaması yapılan bir makineden değil.
ben de çok sıkıldım. herkes nasıl doğru buluyorsa öyle yaşasın diyorum.
  • kalinixta agapi mou  (25.03.12 22:45:48) 
hala sığ sığ yok para bassın yok makine değil.

diyorum ya şu duyurunun altına "kurum açıcan reklam veriyorsun" diyen bir insanın zihniyeti, harika.

ben de şunu dıyeyım cocuk cocuk degıl sankı oyun makinesi. oturur 1 saat eglencelı sekılde oyun oynar ne var bunda. ===> oturur bır saat eglencelı sekılde ıngılızce ogrenır ne var bunda OLACAKTI.

herkes kendısı neyse ona gore tavsiye verır, diyorum ya, ayda 1100 lıraya market gorevlısı veya 1400lıraya ofıscı olacaksan zaten bırak cocuklugu 40 yasında da dıl laızm degıl ona.

esas kötü olan cocugunun tum gun eglence oynama makınesı oldugunu veya kucuk yasta dil ogrenmesı konu olunca "yaa ofıs cocugu olmak ıcın acele etme" dıyen ebeveynlere sahip olması..

100 saattır anlat anlat orneklere bak.

ha tabi kucukken 1 saatten kacan cocuk 18ınde de aaa yarıs atı degılız sonra 40ında da sabaha kadar kahvede kagıt oynar, ayda 1000 lıra kazanır. olur yani. HAYATTAN ZEVK ALIR canım.
  • truvaiti  (25.03.12 22:51:29 ~ 22:56:25) 
@truvaiti, duyuruyu ilk okuduğumda direkt olarak kurs zannettim çünkü giriş gelişme o şekilde ilerledi. anladın? duyuruda çalışan biri değilim, beni hiç ilgilendirmiyor rakamsal vergisel boyutları. aklıma ilk geleni yazdım.
bu kadar saldırgan olmana gerek yok. önce mülakat tekniklerini öğren (sığ vs gibi bir takım yanlış kelimeleri kullanmamak gibi) mesele doğru anlaşılabilirsin.
ben kendi bakış açımı söylüyorum. bana göre gereksizdir diyorum. ingilizce öğrenmesi zor bir dil değil. benim annem ingilizceyi 55 yaşında öğrendi, derdini anlatabiliyor ingiltereye geldiğinde. dergi okuyabiliyor. bunun yaşla alakası yok. istek ve ihtiyaçla alakası var.
ben çocukların çocukluklarını yaşamalarından yanayım. ağır bilgi depolaması yapılmalarından değil. ilerde psikolojik rahatsızlar çıkabilir. vs.
  • kalinixta agapi mou  (25.03.12 23:01:33) 
dünya bilmiyor psıkolojık rahatsızlıkları, sen bılıyorsun...

egıtımden (kısısel egıtım, karakter gelisimi) saglık (kucuk yasta duzgun beslenmenın ılerıde saglıga etkısı) dıl egıtımı (kucukken dıl ogrenmenın mantıgı vs vs) spor sanat ne varsa ama ne varsa...

tüm dunya KENDINI YIRTIYOR cocukluktan egıtım için.

bence sen tartısmayı bana ogretmekten ziyade, önce ne anlatmak istediğine karar ver.

1. e ingilizceyi çocukken ogrenmek iyi olur ==> ama 4 aksan var ne alaka sımdı? 4 aksandan vazmı gectın?

2. e ingilizceyi çocukken ogrenmek iyi olur ===> ama matematık ogrensin baska sey ogrensın.

3. e ingilizceyi çocukken ogrenmek iyi olur ileride duzgun hayat kurar ===> e ama ofıs calısanı olacak zaten.

4. e ingilizceyi çocukken ogrenmek iyi olur ===> ben sana bir insan asla ve asla ve asla ve asla ıngılızceyı ogrenemez mi dedim?

annen 55se, 70ınde de ogrenır ne olacak? ne alaka yahu ne alaka?

ben sana meslegınde basarılı "taşaklı" bir doktor muhendıs avukat mimar olman ıcın yıllarca ıngılızce ıcın ortalıkta aglamaman ıcın ne kadar kucuk yasta ıngılızce ogrensen o kadar iyi olur diyorum

sen bana "annem 55ınde ogrendı" dıyorsun. ıngılızce ogrenmek ne demek? ıngılterede 2 ınsanla anlasmak ne demek? adam gıbı makale okuyup cevırı yapıp meslegınde tekme tokat ılerlemekten bahsediyorum

"ama annem 55ınde ogrendı".. aynen "ama kaynımda da var" mantıgı. aynısı. keske annen bebekken gunde 1 saat ıngılızce ıcın tesvık edecek ebeveyne sahıp olsaydı da kadıncagız o yasa kadar beklemeseydı. fena mı olurdu ?

4. e ingilizceyi çocukken ogrenmek iyi olur===> ama tun cocuklugun gidecek.

yahu neden gitsin? otursun gunde 1 saat ogrensın tum cocukluk gunde 1 saate mı kaldı?

5. e ingilizceyi çocukken ogrenmek iyi olur ==> ınsan para basma makınesı mı ?

6. e ingilizceyi çocukken ogrenmek iyi olur ==> eee boyle ebeveyn mı olur?

7. e ingilizceyi çocukken ogrenmek iyi olur ===> hayattan zevk al.

8. e ingilizceyi çocukken ogrenmek iyi olur==> cocuk cocuklugunu yasasın. ee ama 18ınde ders mı olur. 25te kıtap mı okunur.

sığ dediysem, saygımdan yani. muhabbetlere bak.
  • truvaiti  (25.03.12 23:14:05) 
zaten bir insanın cocugunu kucuk yasta dıl egıtımıne gonderebılmesı - bunu akıl etmesi ufuktur erdemdır karızmadır... tabi olana.


  • truvaiti  (25.03.12 23:16:33) 
truvaiti, kesinlikle zaman kaybı bir yaklaşım içerisindesin bu sebepten daha fazla açıklama yapmayacağım sana.

sonuç düşünce özeti: bırakın çocuklar oynasınlar, basit oyunlarla soyut ve somut kavramları öğrensinler. ilkokuldan itibaren zaten bir şekilde ingilizce hayatlarına girecek.
  • kalinixta agapi mou  (25.03.12 23:21:48) 
9. e ingilizceyi çocukken ogrenmek iyi olur ==> cocuk bılgı depolama makınesı degıl. yoo o da degıl ılerıde sorun olur.

neden olsun? arkadasları mal mal ıngılızce kurslarına para zaman akıtmasına ragmen ogrenemezken o sakır sakır ıngılızce sarkı soyler, makale okur vs vs. psıkolojık yararı olur.

allah askına tutarlı bır sav koysan, tamam dicem ama.. bu haliyle de münazaranın m si olamıyor işte.
  • truvaiti  (25.03.12 23:21:54) 
10. e cocuk ıngılızce ogrensın kucukken ===> ilkokuldan itibaren zaten bir şekilde ingilizce hayatlarına girecek. 7 yasında ogrenınce manyak delı olmayacak 6 sında ogrense ruh hastası katil olacak... off of.


  • truvaiti  (25.03.12 23:23:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.