[]

Üniversiteye giriş sınavlarının kalkması hakkında

Merhabalar,
RTE "Üniversiteye giriş sınavları kalkacak" demiş. Ciddi ciddi merak ediyorum, üniversitelere nasıl girilir ÖSS/ÖYS kalkarsa? Kesinlikle yargılamıyorum, sadece merak ediyorum.



 
her okul kendine özel sınavını yapar. yani çok bir şey değişmez, daha da kötü olur bir bakıma. üstüne belki bir de mülakat getirilir ki torpilin bini bir para olur.


  • anonim yazar  (25.03.12 19:16:29) 
  • hmm peki  (25.03.12 19:16:36) 
boş iş. torpilin amına koyulacak artık.

parası olan parayla her türlü okuyacak.
parası olmayan tabiri caizse "şakirt"se okuyacak. çünkü rektörleri cumhurbaşkanı atıyor diyebiliriz. bu sınavları da rektörlükler yapacak ayrı ayrı. mülakat vs. de eklerlerse, istediğini alır istediğini almaz bir durum olacak.

daha yukarılardan listeler rektörün eline de tutuşturulur. "bunları al bunları alma" diye.

böylelikle merkezi sistemde bile yeterince adil olamayan bu ülke hepten boka sarar.
  • tchuck  (25.03.12 19:23:06) 
üniversitelerde zaten bilim falan yapılmıyor. giren öğrencilerin torpille gireceği düşünülürse iyice geriye gidecek.


  • cilgin fantezilerin adami  (25.03.12 19:32:52) 
bol kepçe lokantası müşterilerine pek rağbet etmemek lazım. yerine gelecek sistemi endişeyle karşılamak başka hemen senaryo yazıp oynatmak başka.

sadece açıklama var, detaylar ve içerik hakkında hiçbir bilgi yok ortalıkta henüz... ben de merak ediyorum.

eğer lisans öğrencisi alımlarında en ufak bir insan faktörü olursa sıçarız burası net, bu sistemi yüksek lisans alımları üzerinden düşünebilirsiniz oradan ne demek istediğim anlaşılır sanırım.

bekliyoruz aynen...
  • lejant  (25.03.12 19:35:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.