[]

atm'de kartsız işlem... (iş bankası)

i-anahtar diye bir şeyi varmış iş bankasının. geçen gün kardeşim bankamatik kartını bende unuttuğu için kartsız işlem yapmak istedi, ama i-anahtarı olmadığı için yapamamış. net hatırlamıyorum ama ben kartsız işlemi i-anahtar olmadan yapmıştım. hatta kardeşimin hesabına para yatırmıştım kartsız işlemle. yeni mi çıktı bu olay? bir de i-anahtarı kullanmak için akıllı bir telefona mı sahip olmalıyız? şifre üreteci deniyor da bildiğin mobil onay kodu gibi bir şey değil mi bu?

hayır bir de 25 tl ye satıyorlarmış bunu. iyi müşterilere de ücretsizmiş falan. ben kaç yıldır iyi müşteriyim vermediler bana... ama kartsız işlem de yaptım. acaba para çekmek istediğimiz zaman ya da benzeri önemli işlemlerde mi gerekiyor i-anahtar?


 
yani şimdi diyelim kartımı evde unuttum ve şehirlerarası bir sayahatteyim. hesap cüzdanım da yok. akıllı telefonum ve i-anahtarım da yok. interaktif şifremi dahi bildiğim ve mobil onay alarak (tıpkı i-anahtar gibi her girişte yeni bir şifre) giriş yapıp para çekmek istesem çekemem öyle mi? mobil onaydan ne farkı var anlamadım. saçmalık! i-anahtar almak zorundayım ve bunun için de 25 lira ödemem gerek. akıllı telefon zorunluluğuna zaten değinmiyorum bile...

edit: sanırım i-anahtar için anahtarlık büyüklüğünde bir cihaz veriyorlarmış: www.eksisozluk.com
  • kisa bisey olsun istemistim  (25.03.12 14:42:06 ~ 14:51:30) 
akıllı telefon olması şart değil ya da tabi akıllı telefondan ne anladığımıza bağlı durum :) iş bankasının sitesinde ilgili bölümde yazıyor destekleyen telefon modelleri.


  • in vino veritas  (25.03.12 14:57:22) 
www.isbank.com.tr

şurda merak ettiğin soruların cevabını bulabilirsin.
  • in vino veritas  (25.03.12 14:59:26) 
o telefon programı nokia 3510'da bile çalışır. netten indiriverin.


  • i ve been mistreated  (25.03.12 15:18:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.