[]

PayPal ve Kredi Kartıyla İlgili Büyük Sıkıntı

Paypal kullanarak ebay üzerinden 130 dolarlık alışveriş yaptım. Ürün elime ulaştı satıcının da ödemesi yapıldı. Bugün kredi kartımı kullanmaya çalışırken bakiye yetersiz uyarısını görünce şok olup bankayı aradım hemen. Ürünü aldığım gün 130 dolarlık bir ödeme yapılmış paypal'a. Aynı gün 130 dolarlık ödeme de beklemedeymiş. Ne manaya geldiğine dair hiçbir fikrim yok. Telefondaki kadın beklemede olan durumlarda da ödeme yapılmış şeklinde yansır kredi kartınıza dedi. Paypalla görüşmem gerekiyormuş. Mail attım cevap gelmedi henüz. Ne demek oluyor 1 ödeme yapılmış aynı tutarda 1 ödeme de beklemedeymiş? Acil kullanmam lazım kredi kartını ama bu amınakoduklarım yüzünden kullanamıyorum. Aynı durumu yaşayan var mı aranızda?




 
diğer ödeme iptal edilecektir kendiliğinden genelde 1 hafta içinde otomatik olarak iptal edilir. rahat olun.


  • andy kaufman  (24.03.12 18:21:25) 
konuyla alakasız ama 130 dolarlık ürünü gümrükten nasıl geçirdiniz?


  • halitkin  (24.03.12 19:36:15) 
halitkin +1


  • Fakin idiyıts  (24.03.12 19:58:21) 
türkiye'ye vermedim siparişi. arkadaş amerika'daydı onun eve gönderdim


  • ack3000  (24.03.12 20:00:49) 
gugıldan ya da buradan arama yapıp da buraya ulaşan ve aynı dertten muzdarip olanlar için sonucu yazayım.

ben ürünü tek seferde aldım sayfa bağlantılarında vs hiçbir yerde sorun yaşamamıştım. ancak paypal başarısız bir işlem girişimi olduğunu söyledi. bu durumda para provizyonda oluyormuş. yani para çekiliyor karttan ancak paypal onay vermediği sürece beklemede yani provizyonda kalıyor. paypal başarısız girşim sebebiyle provizyonda olduğunu ve bankayla iletişime geçersem işlemi iptal edeceklerini söylediler. yalnız iş bankası bu konuda aşırı derecede bilgisiz. yemin ediyorum bi iş bankasının sahibiyle konuşmadığım kaldı. kaç şube kaç telefon görüşmesi bir kişi bilmiyor 10 gün falan bekleyin diyorlar. sonunda yine telefon açtığımda telefondaki hatun 5 iş günü içerisinde provizyondaki ödeme karşı taraf tarafından çekilmez ve onay gelmezse provizyon kalkıyor ve işlem iptal oluyormuş. 5 iş günü sonucunda para otomatik olarak karta herhangi bir kesinti olmadan geldi.

yani çözüm şu: hiçbir şey yapmayıp 5 iş günü beklemek:) mal gibi bir ton uğraş verdim ancak hiçbir şey yapmamak yeterliymiş:) ama bu 5 günü öne çekmenin hiçbir şekilde yolu yok. naparsanız yapın 5 gün sürer en az. sonra otomatik yüklenir
  • ack3000  (27.03.12 18:46:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.