[]

ders kitapları

yurt dışında ders kitapları niye daha pahalı?

mesela şu
www.amazon.com

bunun türkçe çevirisini 45 liraya aldım ben. bu nasıl 131$ olabiliyor?

başka kitaplar için de geçerli aynı şey.

 
ciltli kapaklılar baya fiyatı değiştiriyor. senin aldığın da hardcover mıydı? bir de orijinal olup olmamasıyla da ilgili. aldığın orijinal mi yoksa orijinalin renkli fotokopisi mi? o kadar fark olamaz normalde çünkü.


  • in vino veritas  (24.03.12 14:13:19) 
senin aldığın korsan, bu orijinal.


  • klassno  (24.03.12 14:14:17) 
hardcover ve orijinal türkçe çeviri kitap benimkisi. kütüphanede ingilizcesi var. baktım, sadece kağıdı farklı.

www.nobelkitap.com
  • trinitrotoluen  (24.03.12 14:16:36) 
açıkçası tam orospu çocukları oldukları için bence. Ders kitaplarında eliniz mahkum çünkü.


  • hophophoba  (24.03.12 14:32:51) 
Korsanla ne ilgisi var:
Bahsedilen kitap idefixte 50 lira:
www.idefix.com

Örnek olarak şu kitabı inceleyelim: Signals and Systems (2nd Edition)
www.amazon.com

Bu kitap Amazonda 123$ a satılıyor. Türkiyede İngilizcesini 70Tl ye, Türkçesini 45 TL ye bulmak mümkün.
www.akademikitabevi.com
www.pandora.com.tr


Gerçekten ilginç bir durum.
  • iustitia omnibus  (24.03.12 17:42:21) 
alım gücü ile alakalı.

domates gibi. domatesin kilosu türkiye'de 2 tl. ortalama maaş ise 1500-2500 tl arası.

amazon'da domates satılsa kilosu belki 5$-8$ olurdu, ki gerçekten domatesin kilosu 5$ kadar galiba. benzer şekilde ingiltere'deki bir süpermarketin web sitesine baktım, domatesin kilosu orada 3.30 paund imiş (9,5 tl yapıyor).

dolayısı ile amazon'daki kitap fiyatları da alım gücüne göre şekilleniyor diye düşünüyorum. bir de talep miktarı tabii. türkiye'de orijinal kitap alma isteği pek yok, 30-40 tl üzeri kitaplar için fotokopi çok sık tercih ediliyor. o yüzden belki biraz da bu sebepten dolayı kitap fiyatları aşağı çekilmeye çalışılıyor ki daha fazla alıcı bulabilsin. bir de hukuki açıdan abd'de mülkiyet kavramı daha önemli olduğu için orada bir kitabın fotokopisini bulmak buraya kıyasla çok zor olabilir.

özet: satın alım gücü farklılığı. orada bu kitap ortalama maaşın %1'i ise, türkiye için 75 tl de ortalama maaşın %3-4'üdür, gibi.
  • gogu delen adam  (27.03.12 21:10:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.