[]

metroda vagondan vagona geçiş niye yasak?

yabancı filmlerde sık gördüğümüz metroda vagonun kapısını açıp bir öndeki vagona geçebilme olayı neden bizde yok? ankara metrosunda vagondan vagona geçiş yasak.kapılar da kilitli.acaba gerçekten filmlerde olduğu gibi o ülkelerde metrolarda vagondan vagona geçişe izin var mı, yoksa bizi mi kandırıyorlar?

Diyelim ki onlar geçebiliyor,bizimkiler de 'güvenlik' için kapıları kilitlediler.E onlar aptal mı, nasıl güvenlik sağlayacaklarını bilmiyor lar mı?Ya da bize şunu mu diyorlar acaba : siz vagondan vagona düşmeden geçmeyi beceremezsiniz.

Ya biri iki vagon arasına kendini atarsa? yahu intihar edecekse adam istasyonda da yapabilir aynı şeyi zaten.

Ya çoluk çocuk gezerse araya düşerse? Aklı başında olmayan çocuklar zaten tek başına metroyu kullanamaz.

Bu millet orada sigara içe içe gider.
işeyenler olur iki vagon arasına.

böyle konuşmalar mı geçti acaba o göbekli,bıyıklı adamların olduğu odada..

geçmesem de olur ama belki ben bi atraksiyon istiyorum,hava almak istiyorum, hıh ?

 
yabancı filmlerde gördükleriniz metro değil banliyo treni. trenlerde geçiş var metrolarda yok.


  • ben smyrna  (24.03.12 00:18:50) 
banliyölerde de yok aslında. Normal trenlerde geçebilirsiniz. Şimdi zaten yeni metrolarda körüklü oluyor vagonlar.


  • dampire  (24.03.12 00:22:38) 
ankara banliyösünde vardı. o sayede bilet almadan seyahat etme imkanı oluyo :)
metro da kısa mesafe genelde, geçip napıcan diye merak etmedim değil :)

  • njtbcrn  (24.03.12 00:24:28) 
@njtbcrn soruyu bildiğim için cevabı da yazdım son satıra :D


  • quaketrigger  (24.03.12 00:29:30) 
bunun en büyük nedeni güvenlik tabii ki. metro sistemlerinde güvenlik kuralları daha sıkı. ama artık yeni sistemlerde vagonlar birleşik oluyor. toronto'ya yeni metro trenleri geldi mesela, tamamen birleşik.

new york'ta da 2005'ten beri vagonlar arasından geçmek yasakmış sanırım ama insanlar hala kuralları ihlal ediyormuş. dediğin gibi insanlar araya geçip işiyormuş falan mesela, bu normal mi yani :) herkes adam gibi kullanmayabiliyor ve riski de var tabii ki. acil durumlarda kullanılabileceği yazıyor genelde. tamamen kapatmak da kötü çünkü acil durumda ulaşılabilir olması da önemli.

normal trenlerde genişlik ve alan fazla olduğu için geçiş kısımları daha güvenli yapılabiliyor ve daha geçilebilir oluyor. metro sistemlerinde alan dar ve daha tehlikeli.

edit: Bu arada ben Türkiye'ye göre konuşmadım tabii, genel yorum yaptım...
  • ermanen  (24.03.12 00:57:46 ~ 01:20:25) 
Filmlerde gördükçe ben de merak ederdim. Ama araya geçip işemek fikri hiç aklıma gelmemişti.

Açıkçası bizim yetkili abilerin güvenlik meselesine kafa yorduğuna pek ihtimal vermiyorum. Bu işemeli sıçmalı hadiseleri duymamış bile olsalar muhtemelen "Ya aga kilitli kalsın bunlar, bozulur mozulur." deyip geçmiş bile olabilirler.
  • godo je dosao  (24.03.12 01:10:47) 
Diger bati ulkelerini bilmiyorum ama yasadigim ulkenin metrosunda böyle bir sey yok. sanirim guvenlik nedeni ile ilgili olabilir. Birde kapi kenarina oturup valiz, canta, bebek arabasida konuldugu icin zaten kimse istede de bir diger tarafa gecemez.


  • sabahmavisi  (24.03.12 11:05:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.