[]

eBay alışveriş hali, gümrükten geçme felan

eBay'den tişört falan alsam, elektronik neyin değil yani, gümrükte takılma şansı oluyor mu yine? Ne yapmalı? Hediye imiş gibi göndertebiliyor muyuz? Gümrükte kalırsa noluyor, ne kadara mal oluyor kurtarması? Bu arada ilk alışverişim olacak. PayPal'da kayıtlı olan adrese mi gönderiliyor ürün? Ödemeyi yapıp ürünü farklı bir adrese göndertmek için PayPal'deki adresi mi değiştirmek gerek, yoksa ödeme yaparken adres seçeneği çıkıyor mu? Sevgiler.




 
sınır 75 euro
tişört alabilirsin, ben almıştım ebay'den.

hediye edeceksen hediye gibi göndertebilirsin. gümrükte takılır diye hediye gibi göndertmeyi amaçlıyorsan 75 euro'yu geçmedikçe gerek yok. 75 euro'yu geçen alışverişlerin için hediye gibi göndertme olayı ne kadar işe yarıyor orasını bilmiyorum.

adres seçeneği ebay'in kendi sayfasında çıkıyor, oradan değiştirebilirsin. ebay'e üye olurken de adres yazman gerekiyor zaten, ayrıca ödemeyi yaparken de shipping adresini değiştirme imkanın var gene. paypal'ın işlevi senin kredi kartına bağlanmak bir nevi.
  • baldur2  (23.03.12 18:09:59) 
dolar üzerinden yapacağım alışverişte 100 dolar sınırım var yani. bu sınıra shipping fiyatı da dahil mi peki?


  • dwyn  (23.03.12 18:14:36) 
shipping dahil değil. ürünün fiyatı 75 euro'yu geçmedikçe sorun yok. shipping isterse 500 dolar olsun ürün 50 dolar ise bir sorun yok.


  • hmm peki  (23.03.12 18:32:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.