[]

ev kiralama / duyurudaki avukatlara sesleniyorum

ufak bi sorum var özet geçicem. 6 aydır kirada kalıyoruz sözleşmede şu şekilde bir madde var "kiracı evden çıkmadan en az 1 ay önce ev sahibine haber vermelidir diyor" ama sözleşme 12 aylık nasıl oluyor bu? biz şimdi çıkıcaz mesela şimdi haber verdik bir ay sonra çıkamaz mıyız evden? kalan ayların kirasını vermek zorunda mıyız?

teşekkürler.


 
olur mu öyle şey, o bahsedilen, sözleşmeyi bozmak için önceden haber vermen gerektiği. ben önümüzdeki ay evi boşaltıyorum gidiyorum dediğinde evden çıkar, depozitonu alır kontratı bozarsın.


  • atesikus  (23.03.12 00:07:33) 
@atesikus adam şiddetle bunun bu şekilde olmayacağını söylüyor nasıl gösterebiirim ben buna durumun söylediğim şekilde olduğunu?


  • cagdassalur  (23.03.12 00:56:08) 
Kontrat bitmeden 1 ay evvel yazılı olarak bildirmelisin ev sahibine. Yoksa kontrat kendini yeniler. Aynı şekilde ev sahibi de seni çıkarmak istiyorsa en geç kontrat bitimine 1 ay kala sana yazılı olarak bildirmesi gerekir bunu.

Peki evinden çok memnunsun, bedava gibi de bir paraya boğazda oturuyorsun. Ev sahibi 6. ay dayandı kapına "önümüzdeki ay evimden çık!" diyor. Efendi efendi "taam abi" mi dersin yoksa "12 aylık kontrat var elimde, kimi çıkarıyorsun efendi senn??!!!" diye çemkirir misin?!

Tabii ki 2.'yi yaparsın. Olması gereken de odur.

Adamla insan gibi konuş, anlaş, çık. Zannetmiyorum "kalan 5 ayın da parasını alayım" diyen ve almış bir örneği olsun ama, adamın hakkıdır en nihayetinde..
  • lazor  (23.03.12 07:56:01) 
Sadece kendi düşüncemi söylüyorum; kontrat olmadan kirada oturamazsınız değil mi? İlla ki bir zaman kontratı sonlandırmanız gerekse bu hep kontrat sonuna bir ay kala mı olacak? Hiç sanmıyorum. Ancak avukat değilim.


  • SiyamkedisiZorro  (23.03.12 12:56:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.