[]

iş bankası neden batmaz ?

evet arkadaşlar soru basit.




 
Batmaz, batmasına izin verilmez.


  • Evocati  (22.03.12 22:08:45) 
batar aga koşullar olgunlaşırsa o da batar. sen nerden çıkardın batmayacagını ?


  • kennym  (22.03.12 22:08:53) 
hoca dedi batmaz diye ama nedenini söylemedi yarın öğrenin gelin dedi


  • taha1907  (22.03.12 22:11:38) 
yok oyle bi geyik batar . elin city bankı , bank of amerikası , lehman brothers ı battı / batma eşigine geldi kimisi kurtarıldı kimisi battı.. iş bankası yanında devede kulak kalır.

he batırılırmı konusu tartışmalı. cumhuriyetle ilişkilendirilmiş bankanın batmasına izin verilmez muhtemelen ama bu batmayacagı anlamına gelmez.
  • kennym  (22.03.12 22:16:15) 
hocanın görüşü ile girişik birleşik bi nutuk dinleyeceksiniz yarın. hazırlanın efem.


  • cecilia  (22.03.12 22:20:10) 
senin hoca muhtemelen "atatürk'ün kurdurduğu, sermaye verdiği, şimdi de chp'nin atatürk hisselerini temsil ettiği" bankayı batırmaya bu ülkede kimsenin gücü yetmiyor gençler, işte bu da böyle statükocu bir devlet vs. demeye getiriyordur.

ikinci cumhuriyetçidir senin hoca, taraf okuyordur, altan kardeşleri seviyordur, nazlı ılıcak'a gülümsüyordur. dikkatli ol o adama/kadına karşı. sen de kazık yeme.

ha bunlara uymuyorsa muhtemelen başka bir şey anlatmaya çalışıyordur, finansal minansal sıkıcı bir şeyler. kulak ver, sonra sınavdan çakma.

yok
  • william wilson  (22.03.12 22:22:18) 
Yıllardır her işimi sorunsuzca hallettiler, valla batacak gibi olursa seve seve karşılıksız para yardımı yaparım. O yüzden batmaz (:


  • elalemin derdi  (22.03.12 22:26:49) 
batmaz, adı üstünde amiral, türkiye batar da o batmaz. aslında gerçek anlamda ilk milli banka, böyle bir gelenek var, batmasına da müsaade edilmez. ana sözleşmesinin 8 maddesi der ki:

"sermaye çoğunluğunun türklere ait olması şarttır" (breh breh breh) ve bu kurulduğundan beri böyle, başka bir kurumda bunu göremezsiniz. yoksa olay chp falan da değil, zira chp işbankasından kar payı almaz, atatürk'ün vasiyeti ile chp nın payına düşen kar payını türk dil ve tarih kurumları alır.

biraz da derin mevzular var, mesela 2001 krizinde anayasa kitapçığının atıldığı o meşum günlerde yabancılar borsanın canına okurken bu kurum tek başına direnmiş ve satışları karşılamaya çalışmıştır gibi gibi...
  • al andalus  (22.03.12 22:36:59) 
türkiye ekonomisine yön veren. hükümetin gerektiğinde yardım aldığı gerektiğinde onlar vasıtasıyla piyasayı düzenlediği bir kaç özel banka vardır. bunlar iş ak garanti yapıkredi. bunlara bir zarar gelmesi ekonomiye zarar gelmesidir. bu bankalar o kadar güçlüdür ki kendileri arasına girmeye çalışan bankaları devlette izin verirse batırabilirler. örnek demirbank.


  • hocuspocus  (22.03.12 22:39:54) 
İs bankasi batarsa yalniz batmaz. Orayi batiracak kriz yaninda irili ufakli bir suru turk bankasini batirir, piyasalar coker. O sebeple is bankasi (veya akbank, garanti vs.) batmaz.


  • mavi nota  (22.03.12 22:40:19) 
Bildiğim kadarıyla bankanın bir kısmı devletin, o nedenle batmıyor, batamıyor. Ayrıca kuruluşundan bu yana reklamı iyi yapılmış, insanlarca müşterisi olunmuş bir banka. En iyi dediğin banka kadar olmasa da sana bir bankanın vermesi gereken asgari hizmetten fazlasını veriyor.


  • yargin  (22.03.12 22:40:34) 
iş bankası teoride batar evet. her banka gibi o da batar. ama iş pratiğe döküldümü işler değişir. Türkiye'nin amiral gemisidir. İş banka'sının batması demek yanında pek çok bankanın, iştirakin batması ve türk ekonomisinin beşiğinden 9.9 ile sallanması demektir.

ayrıca elalemin derdi +1 adamlarla gönül bağım var. başka banka bilmem ben de.
  • skywalkeremre  (22.03.12 22:52:15 ~ 22:52:47) 
çünkü pratikte merkez bankasından sonra ziraat bankası iş bankası halkbank diye sıralanır bankalar.bunlardan biri batarsa hepsi batar. diğer bankalar batsa sorun olmaz. zaten 2 si devlet bankası birbiriyle rekabet ettiriliyor. Bu yüzden ne yapılır edilir ek vergi bile konulur yinede iş bankası batırılmaz. ayrıca türkiyedeki en büyük mevduat iş bankasında. iş bankasından mevduatlar kaçmaya başladığı anda tüm finans sistemi çöker. çünkü diğer özel bankalara en büyük kredileri açan banka iş bankası. iş bankasının mevduatı yoksa türkiyede kredide yok demektir kısacası...


  • eternal disgust  (22.03.12 23:28:29) 
teoride de batar , pratikte de batar. ertesi gün iş bankasında parası olan 5 milyon kişi gidip parasını çekerse batar.


  • muslimovic  (22.03.12 23:31:16) 
amma bol keseden sallanmış.

1. İş Bankası bir devlet bankası değil. Hazine, paylarını borsada sattı. CHP, tek devletimsi ortak. ancak siyasi bir partinin kapatılabileceği, fesh edilebileceği vs vs senaryolar altında bunu devlet saymak yanlış.

2. şu anda en büyük aktifler İş Bankasında ama en güvenilir banka oldugu %100 emin olunan bir tespit değil. bunu diyenler ziraat'in, ak'ın veya garanti'nin bilançolarındaki aktifleri risklerine göre agırlıklandırmadan, sallamasınlar.

3. türkiyede bankalar birbirine "kredi" açmaz. bankaların işi; devlete, şirketlere ve bireylere kredi vermektir. lokal bankalar birbirlerine kredi vermez. bu nedenle iş'in de böyle bir liderligi yok (en saglam sıkış bu olmuş)

4. hissesinin yüksek likiditeye sahip olması, bir bankayı batmaz konuma sokmaz. evet iş bankasının batma riski yok denecek kadar azdır ama bunu derken hisseye bakan eden olmaz.

5. bankaları; a. likidite krizi (mudilerin ani kaçışı) b. aktiflerin değer kaybı (genelde kredi batıkları) sallar. iş de dahil ilk 5 bankanın bu tarz riskleri şu an çok az. ama ilerde de böyle gidecek diye bir kaide yok.
  • 507  (23.03.12 00:07:54 ~ 00:08:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.