[]

iş yerinde bonusları kaptırmak

şimdi eşşek gibi çalışan bir ben var ki..övünmeyi, şu işi de ben yaptım demeyi sevmez. sızlanmadan yapar işini, emdiği süt burnundan gelse gık dememeyi hanımefendilik bilir. reklam bilmez, övünmek bilmez. bu noktada (bkz: oğlak burcu kadını)
bir de iş yerinde eşdeğer pozisyondaki arkadaşım var. arkadaş olarak severim, ama bir toplantıya giriyoruz diyelim alllaaahh..başlıyor ben şunu yaptım da, şu iş halledildi de, şu kadar yoruldum da. ana! bir de fikir teatisinde bulunmak için bir konudan bahsederim mesela, kız çat diye 'benim haberim olsa ben hallederdim' diye beni beceriksiz pozisyonuna düşürür. müşteri benim yaptığım bir şeyle ilgili sorununu söyler, adama döner 'siz bir daha olursa beni arayın' der.
kabul, topluluğa dert anlatma ve reklam konularında beceriksizim. evet, övgü de istemiyorum. ama sinir oluyorum bu duruma yaa.. her iş yerinde böyle tipler oluyor. nasıl kurtulacağım bunlardan:S


 
hamurunda eziklik var. yaşın kaç bilmiyorum ama değişir misin... zor.

umarım potansiyelde çok çok çok iyi anlayan bir patronun vardır, yoksa 60 yaşında bile aynı şeylerden şikayet edersin.
  • metaforian  (22.03.12 21:14:19) 
eksiduyuru'da akil vermeyi cok haddim olarak bulmasam da, benzer bir konuyu yasadigim icin size perspektif saglamak umudyla bir iki kelam edeyim dedim..

ben is konusunda insanin once insanin icinin rahat etmesi gerektigini dusunuyorum.. işe girerken bir anlasma yapiyorsunuz patronla.. emek karsiligi para ve bazi sosyal ve saglik haklari adi altinda.. bu anlasmayi kabul ettiginiz andan itibaren ( mecburen veya güle oynaya farketmez ) size (bizlere) düşen o işi en iyi şekilde yapmaya çalışmaktır.. Insani hatalarin kabul edilebilir bir toleransi vardir zaten.. Onun için sizin işe bakışınız en dogrusu ve olmasi gerekendir.

diger taraftan ise, ben "siz izin vermedikce kimsenin sizi uzemez" diye dusunenlerdenim.. eger sizin yaptiginiz isle ilgili iciniz rahatsa, kendisini pazarlamaya calisan kisi birakin essin gurlesin.. isi bilen kisiler yonetici olur genelde ve onlar gercek calisanin kim oldugunu bilirler en kotu zamanla ogrenirler.. Atalarimiz ne demis "cok övülen bağa küçük sepetle gideceksin." gerçek kalitenin reklama ihtiyacı yoktur.. Her zaman asip gurlemektense yerind eve zamaninda 1 kere show yapmak yeterlidir..

Onun icin sikmayin caninizi, sizin iciniz rahatsa digerine dersi hayat verecektir hem de sizin gozunuzun onunde gerceklesecektir bu..

is yerlerind eboyle kisiler cok olur, insanlari belirli kalipta kabul edip isinize bakmaniz, kafayi takmamaniz hem sizi hem de sizin cevrenizdekileri cok daha rahatlatacaktir.. Ben oyle yapiyorum super oluyor..

Tekrar haddimi astiysam kusuruma bakmayin.. diyecegim budur..
  • bigman  (22.03.12 21:28:50) 
Bence sizde sorun yok çevrenizdekilerde hırs ve kompleks var.Nasıl kurtulursunuz? Elbette başka işe geçerek.Başka nasıl bir çözümü olabilir ki?


  • grgn  (22.03.12 21:33:37) 
kafayı takmamak üzülmemek anlamında iyi olabilir.ama çalıştığınız yerde biryerlere gelmek istiyorsanız bazı şeyleri birilerinin gözüne sokmak zorundasınız.Bende yapı olarak aldığın x liranın karşılığını 3x çalışma olarak veren biriyim.Fakat müdürün yanına ne zaman çıksak övgüleri operasyon yönetmenim topluyor.Ben bu anlarda araya girip yönetmeni ezmem çünkü böyle tipler en üst yöneticiler tarafından sevilmez.Ama ne zaman müdürümle tek konuşsam araya birkaç şey sıkıştırırım yaptıklarımla ilgili.Ama kimse hakkında dedikodu da yapmam.Bu yöntemimle müdürün gözünde saygın bir konumum var bunu hissettiriyor.Sizde belki böyle bir yöntem izleyebilirsiniz.Yani kimseyle düşman olmadan kendinizi öne çıkarmalısınız.Diğer arkadaşlarında dediği gibi ağlamayana emzik vermiyolar maalesef.


  • Wolfware  (22.03.12 21:34:20) 
bozucan ablacım. o öyle söylediği bir vakit sana laflar hazırladımdaki laflardan bir tane münasip olanı seçip yerleştiricen. bir anda hoooop noluyoruza gelecek tabi. şoku atlatıp bir daha gelicek ve bu sefer geçen seferkinin de hıncıyla. kuyruğuna bastınız ya hani. işte bu sefer siz de mücadeleye hazır olup bir darbe daha vuracaksınız. anlayacak pabuç pahalı. götüm götüm uzaklaşacak bir daha sizin de olduğunuz bu türlü diyaloglardan.
iş hayatı acımasızdır diyorum. hep derim. demeye de devam edicem.
kapiş??
  • eeb  (22.03.12 22:42:22) 
Nasıl kurtulursunuz bilmem de grup projelerinin hazırlandığı bir bölümde üniversite okumadığınızı anlayabiliyorum..


  • lazor  (23.03.12 06:40:15) 
Bunun çözümü hazırcevaplık ve açık iletişim.
1) ...kız çat diye 'benim haberim olsa ben hallederdim' - "nasıl hallederdin canım? Samimi soruyorum bak, öğreneyim de bir daha ki sefere ben de halledeyim, zaten onun için paylaştım ben bu durumu sizlerle, hepimiz takımız değil mi?"

2) ...müşteri benim yaptığım bir şeyle ilgili sorununu söyler, adama döner 'siz bir daha olursa beni arayın' der.
Böyle bir durumda yıkarım ortalığı. Müşteri gittikten sonra yolarım yellozu - bak sinirlendim şimdi. Bu genel müdüre kadar çıkar. Arkadaş olarak ta sevmem yani. Müşterinin önünde sen-ben olmaz. Bir daha ki sefere bana.. diye bir şey hiç olmaz. Eziklemesin sizi, kendinizi sinir edeceğinizi usturuplu birkaç laf hazırlayın, ya da onun beceremediği birkaç olayı alın "burada hallettiğin gibi mi" diye sokun lafı.
  • SiyamkedisiZorro  (23.03.12 13:12:35 ~ 13:12:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.