[]

2008 Öğrenci Affı İle İlgili

Arkadaşlar ben 4 yıllık fakülte okuyorum ve bu yeni dönemde 7.yıla başlayacağım.
Okulumun bitmesi için 7.yılın sonunda en fazla 5 hiç almadığım veya alıpta kaldığım derslerin olması lazım,ama ben dönem tekrarı olduğum için 5ten daha fazla dersim kalıyor ve okulu bitiremiyorum...
Ekim ayında Öürenci affı çıkacak diyorlar,hatta bazıları kesin gözüyle bakıyor, ve bu af 2005-2008 yılları arasını kapsayacakmış.
Ben şimdi okuldan kaydımı sildirip yeni çıkacak af'tan yararlanabilir miyim?

Bilgileri olan arkadaşlar cevap yazabilir mi?
Teşekkür ederim.

 
affin metni netlestiginde belli olur


  • x daemon  (01.09.08 05:48:30) 
normalde kaydını kendin sildirirsen hiçbir şeyden yararlanamazsın. okunun senin kaydını silmesi lazım (bundan önceki aflarda böyleydi).


  • gerrain  (01.09.08 09:18:20) 
Kaydini kendin silersen olmaz ki, okul tarafindan uzaklastirilman lazim affedilmen icin. Belki kendini attirmak icin disiplin sucu isleyebilirsin ama af disiplin sucu yuzunden atilanlari kapsamazsa acikta kalirsin...


  • crown  (01.09.08 10:05:59) 
öğrenci işleriyle konuş. bazı okullarda öğrenci işlerindeki kişiler iyi niyetli, öğrencinin halinden anlar kişiler olunca "hayatta olmaz" dediğin şeyler bile hallolabiliyor. durumunu anlat, 7. seneyi kesin geçeceği, bunu kanıtlayıp atılma işlemini şimdiden yapıp yapmayacaklarını sor. ya da daha garantici olup "ne yapılabilir" diye sor. belli mi olur.


  • saryade  (01.09.08 15:12:31) 
itü'de 2001'de kaydımı sildirmiştim ve çıkan aflarla geri dönebileceğimi biliyordum şimdiye kadar. kayıt sildirdikten sonra aftan yararlanamama bilgisinden emin misiniz? bence saryade'nin dediği gibi, işe çok hakim birinden ne yapılabilir'i öğrenmeye çalışın. bir de af metni mi denir çıkan o şeyi iyi okuyun.


  • caturanga  (01.09.08 15:49:54) 
Arkadaşlar cevaplar için teşekkür ederim bu arada Öğrenciler istediği zaman okuldan kaydını sildirebilir,ilişiği kesebilir...


  • deadwampir  (01.09.08 17:04:23) 
itü öğrencisiyim. son af çıktığında kendi isteğimle okuldan kaydımı sildirmiştim. kayıt sildirmek için a.n.sezer in af yasasını onaylamasını beklemiştim. resmi gazetede yasa yayınlanmadan kayıt sildirmek için başvurdum. sonuç olarak aftan yararlandım.

tüm bu taktikleri de öğrenci işleri sekreterinden aldım. senin durumunda olan ben ve bir çok kişi de aynı şeyi yaptı. af yasası metni açıklandıktan sonra okulunun öğrenci işlerine başvurabilirsin.
  • kahveci  (02.09.08 14:50:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.