[]

Günde 2.5 litre su içmek bana gereksiz gibi geliyor

Şimdi efendim, ben normalde en az 1 litre su tüketiyorum. Ve bu bana yetiyor gibi geliyor.

Fakat kilo vermek için diyetisyene gittim ve bana günde en az 2.5 litre su içmemi söyledi. Tartıda vücut yağ-kas-su kitlemi ölçtü ve su oranımın az olduğunu söyledi. Hatta vücut, iç organların çalışması için gerekli olan suyu depolarından kullanıyormuş(nereden kullanacaktı?).

Şimdi bunun üzerine bir haftadır elimde şişelerle 2.5 litre tamamlayacağım diye -afedersiniz- k.çımı yırtıyorum. Çok su içtiğim içinde çok çişim geliyor, zırt pırt tuvalete gidiyorum. Bana belli bir miktardan sonra içilen su direk çiş olarak çıktığı için gereksiz gibi geliyor. Oysa ki günde 1 litre içerken rahatsız hissetmiyordum ve tuvalet ihtiyacı da sinirlerimi bozacak kadar çok olmuyordu. Yanılıyor muyum?

edit: bayan, 1.63 boy, 60 kilo

 
haklısın su tüketimi diyetisyenlerin en ucuz numarasıdır. ben 25 kilo vermiş birisi olarak söylüyorum fazla su tüketimi kilo verdirmez yemekten kısacaksın spor yapacaksın suyunuda normal tüketeceksin kalanlar yalan.


  • basond  (22.03.12 10:38:04) 
kilonuzu ve cinsiyetinizi yazarsanız belki 2.5 litre normaldir.


  • kelepir  (22.03.12 10:38:31) 
şimdi kişinin günlük tüketmesi gereken su yine kendi ile alakalıdır. yani yaşadığı ortam, yaptığı aktiviteler, yediği yemekler vs...

genel olarak günde 1 litre suyun çeşitli yollar ile vücuttan atıldığı farz edilir. çeşitli hastalıklar ve özel durumlar bunu tabi ki değiştirebilir. bu sebeple 1.5 ila 2 litre su tüketimi normaldir.

fakat tabi ki spor yapan bir insanın veya çok sıcak bir ortamda çalışan birinin daha fazla sıvı alması gerekecektir. ayrıca idrar beyaz ve açık sarı bir renge bürünmesi de vücüdun yeterli su aldığının göstergesi olabilir.

diyetisyenin dediği minimum ifadesi çok yanlış bir ifade. minimum oysa maksimumu nedir bunun? fazla su alımının çok tehlikeli sonuçları olabilir. böyle özensiz bilgiler verilmemeli.

ayrıca su sadece içeceklerden alınmaz. yemeklerden de vücut su alır. bu şekilde kendinize uygun bir miktar belirleyebilirsiniz. 1 litre az görünüyor ama minimum 2.5 litre diye bir şey de olamaz.
  • bilan  (22.03.12 10:39:08 ~ 10:41:21) 
sırf çok su içmekle de olmuyor. içtiğin suyun phı yüksek olmalı.


  • aeroflot  (22.03.12 10:44:54) 
@aeroflot
ph'ı yüksek olmalı derken kaç mesela? benim içtiğim suda 7.15 yazıyor.

  • yue  (22.03.12 10:47:50) 
ben pınar yada saka içiyorum. 8,22.


  • aeroflot  (22.03.12 10:53:24) 
şu su muhabbeti süper.

arabanın azami hızı ve benzin hikayesi gibi.

arabanın azami hızı 100km olsun. bu araba benzin konulmazsa gitmez. ama ne kadar da benzin koysan o azami hız 150 olmaz.

yani susuzluktan ölme sınırına gelmedikçe -ki birkaç istisnai durum hariç gelemezsiniz, susarsınız- ihtiyacınız kadar içersiniz zaten.

günde 1lt su içen berna ayda 1 kilo verdi.

ama günde 7 lt su içen nurullah ayda 7kilo verdi yok ki.

"su iç iç iç iç içsene iç dedim sana" yok yani. zaten çaydan ordan buradan alıyorsunuz onları.

diyet sektörü, kilo verme sektörü böyle.

her 2 sene bir kendine tanrı yaratmak zorunda.

yok altın çilek yok kuşburnu yok şimdi pul biber. tabi en eski numara "bol su iç".
  • truvaiti  (22.03.12 10:55:34) 
1 litre de azmış ama. ben o 1 litreyi sabah içiyorum sadece. bir de şey var; hadi bi litrelik şişedeki suyu kafama dikeyim bi seferde kurtulayım olmuyor. belli aralıklarla azar azar almak lazım. öğünlerle beraber miktarı biraz yüksek tutacaksınız falan. ondan belki tuvalete sık gidiyorsunuzdur, bi seferde 2-3 bardak içiyorsanız..
sonuç olarak bence 1 litre yetersiz evet. 2,5 olmuyorsa da en azından 2yi bulsanız fena olmaz.

bir de çay/kahveden su aldığınızı düşünmeyin neredeyse kendileri kadar suyun vücuttan atılmasına neden olurlar bunlar. vücudun suyu kullanması açısından bakarsak onları artı değil eksi hanesine yazmak lazım.
  • merena  (22.03.12 11:10:49 ~ 11:11:50) 
Litre hesabı yerine, kademe kademe idrarın rengi saydama yakın olana kadar alımı arttırmak ideal.


  • arnold schwarzeneger  (22.03.12 11:45:00) 
böyle şeylerde vücudu dinlemek gerektiğini düşünüyorum. susamak diye bir şey var sonuçta. herkesin su ihtiyacı farklı.

ben günde 4-5 bardak su ile yetiniyorum, başka bir arkadaşım evde su olmazsa depresyona girecek kadar takıntılı bu konuda.

bazen çok susuyorum, bazen susamıyorum. susadığım zaman suya ihtiyacım var, susamazsam yok işte. her şeyi kontrol altına almaya gerek yok bence.
  • pokerface  (22.03.12 12:48:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.