[]

eve giren hırsız

eve dün güpe gündüz herkes işteyken eve daha doğrusu bütün apartmana hatta bütün üsküdarda geniş çaplı bir hırsızlık oldu.
Eve gelen polisler bizden önce 16 yere daha gitmişti,gece 12 gibi olay yeri inceleme de geldi işini bitirdi.

Şimdi alarm falan taktırmaktan ziyade önce kapıya elektrik vermek istiyorum geleni çarpsın feleğini şaşırtsın tabi ben eve geldiğimde de kapatabileceğim bir düzeneği olsun varmıdır bir yolu

 
Yapmak istediginiz olay kanunen yasak. Öyle bir durumda karşı tarafta hasar oluşursa her durumda siz suçlu sayılırsınız. Alternatif olarak kaliteli bir güvenlik kamerası taktırabilirsiniz ya da kapı kilidinizi parmak izi okuyucu sistemle degistirebilirsiniz sizin için önem ve maddiyat dogrultusun da.


  • istisnalar kaideyi bozsa olmazmi  (22.03.12 07:01:27) 
böyle bir şeyin asla olamayacagını teknık olarak da pek mumkun olmayacagını sız de bılıyorsunuz da işte maksat muhabbet.

hadi evin içinde olsa bubi tuzagı kurun eve kaplan alın tamam da apartmandaki bir kapı. çocuk değer hayvan deger ohoo..

boş iş.
  • truvaiti  (22.03.12 07:08:40) 
@truvaiti apartman karşılıklı çift daire şeklinde değil tek daire, açıktan elektirik vericem kapı üzerinede yazarım elektirik vardır diye.
ayrıca hırsız çarpıldıktan sonra kendisi zaten suçlu benim yaptığımın kanun açısından neyi yasak.

  • Bysb  (22.03.12 07:16:54) 
alt kata gelen komsu çalar şu olur bu olur olur da olur cocuk olur hayvan olur ya iş mi allah aşkına postacı olur kargo olur yazı düşer dikkatsiz olur kör olur kör ölür bademgözlü olur.

eskı apartman 7 katlıydı biz de 5te idik 3-4kez alt katın kapısını acmaya calısmıstım kı ev arkadaslarım da yapmıs aynısını.
  • truvaiti  (22.03.12 07:35:45) 
elektrik işi olmaz, saçma ve düşüncesizce olur başınıza iş alırsınız, oradan geçen çocuk elektrik var yazısına aldırmaz, dokunabilir, ayrıca her yazıyı herkes görmez, insanların dalgın anları olur. bence suçtur, komşum olsanız ortak kullanılaN merdivenlerde beni tehdit eden bir şey yerleştirdiğinizden burnunuzdan fitil fitil getiririm, var sayın ki tökezleyip kapınıza yapıştım...

görece sert üslupta yazmamın sebebi fikrin saçmalığındandır.
  • hewit  (22.03.12 07:41:02) 
elektrik yetmez bence, sen radyasyon ver direk kapıya. elektriği ver kardeşim, ver de bundan sonraki hayatını hapishanede geçirirsin, orda güven içinde yaşarsın.


  • bilan  (22.03.12 07:56:46) 
Öncelikle geçmiş olsun. Diyorsunki "ayrıca hırsız çarpıldıktan sonra kendisi zaten suçlu benim yaptığımın kanun açısından neyi yasak." Hırsızların alnına doğuştan allah tarafından hırsız yazılmıyor yani biz ancak bişiler çaldığında o kişinin hırsız olduğunu anlıyoruz. Bu durumda adam gese daha içeri giremeden çarpılsa sonra sana dava açsa "bu adam kapıya elektrik vermiş bende (bir sebeple) kapıya değdim ve çarpıldım diye" bu durumda düşün bakalım senmi suçlu olursun yoksa hırsızlık için gelip hırsızlık yapamadan çarpılan kişi mi?


  • poseidon1  (22.03.12 08:02:07 ~ 08:03:21) 
füze taktır, ucuna da taramalı bağlarız taraya taraya gider.


  • repins  (22.03.12 08:14:50) 
türkiyede hırsızlık kadar korunan başka bir meslek de yok.
hırsızların nedense hiç suçu yok.

  • baldur2  (22.03.12 08:16:08) 
bence kaplan iyi fikir. Aslan da olur ama kukrer.

Kaplan ses cikarmiyorsa iyi fikir. Kucukten yetistirin ki sizi de yemesin.

It de olur diyecektim ama o da havlar simdi...

bu arada hirsiz kapidan mi girdi? Kapi kilitli miydi?

Ayni sistemi pencerelere de yaptirmak gerekeceginden her turlu kaplan daha mantikli olur.
  • uyuyanadam  (22.03.12 08:21:48) 
Adam hirsizlik yapiyor bu suç tabi ama sizin evinizi henüz soymadan belki girişimde bile bulunmadan sadece kapıya dokunarak çarpılırsa onun hırsız olduğunu nasil ispatlarsınız? ayrıca hırsızlık suçu sabit olsa bile siz ceza sisteminizi uygulayamazsınız.
benim önerim de sigorta yaptırmanızdır. evime 1 yılda 4 kere hırsız girdi çok iyi bilirim bu duyguyu S:

  • mat couthon  (22.03.12 08:55:30) 
Arkadaslar apartmanı tam bilmediğinizden bazılarınızın cevaplarına hitaben biraz daha bilgi vereyim;apartman dediğim dört katlı dört daireden olusan icinde cocuk olmayan 2bekar 2cekirdek aile yaşıyor,ben 3katta oturuyorum Ust komsumla da hırsızlık oldugundan ev sahibimiz ortak ondan telimi almış ve beni oyle aradı bu sekilde dün tanıştık.bu aciklmayida yaptimki apartmanda nasıl bir komşuluk iliskisi var görün.benim kapımı benden başka kimse gelip ellemez çalmaz o derece.eve camdan değil normal giriş kapısını kilitlerini kırarak girdiler .Camdan girmek zira imkansız


  • Bysb  (22.03.12 08:59:56) 
kapına elektrik filan veremezsin. yasak. git bir alarm taktır, bir sıkıntı olursa direk polisi arıyor alarm zaten. hırsız da durduk yere başına iş almak istemez, kapıda görürse alarmın ışıklarını gider başka yere.


  • bilan  (22.03.12 09:07:36) 
yahu "daha hırsızlık yapmadan çarpılırsa suçlu olursun" falan demişsiniz de, isterse o hırsız eve girsin, yatak odasındaki çekmeceye yönelsin. sen o çekmecenin kulpuna elektrik versen ve adam ölse yine suçlusun.

elektrik verme işi saçma. hele kapıya yazı asma işi daha da saçma. bak millet yanlışlıkla çarpılır falan demiyorum. kapıda yazıyı gören hırsız ne yapar? ya plastik eldiven giyer, ya da kısa devre yaptırır kapıya.

alarm taktırın, kamera taktırın apartman kapısına olsun bitsin.
  • jangara  (22.03.12 09:08:56 ~ 09:13:25) 
eğer hırsız kapıdan giriyorsa, öncelikle kapınızın sağlam olması gerekiyor, öyle kolayca kırılacak bir şey değil, kaliteli bir çelik kapı.

ayrıca kilidinizin de yuvası yuvarlak olanlardan değil, kare şeklinde olanlardan olması lazım. teknik ismini bilmiyorum ama babam böyle bir şey başımıza gelmeden yaptırdığında komşular dalga geçmişti bir kilide o kadar para verilir mi diye, ancak hırsızlar belli ki zorlamışlar ama açamamışlar kapıyı, apartmandaki diğer daireleri denemişler. isterseniz ismini öğrenip size bilgi verebilirim.
  • pokerface  (22.03.12 09:09:28) 
@jangara:

güldüm, e tabi o kısmı da var.

hırsız da bu sefer işini halledip çıkarken kapıya "sağol abi" yazısı asar.
  • truvaiti  (22.03.12 09:26:43) 
arkadaşım şaka mısınız, yoksa Hitler'in enkarnesi misiniz? isterseniz koridorlara gaz odaları yaptırın da temiz iş olsun. böyle insanlık dışı ergen aksiyonları değil uygulamak düşünmeyin bile bir zahmet.

madem böyle "radikal" çözümler peşindesiniz en başından işe yaramaz bir çözüm bu. çünkü artık günümüz hırsızı parmak izi alındığını bildiği için elinde plastik eldivenle hırsızlığa çıkıyor. plastik eldiven de zaten elektrik geçirmez.

evine iki kere hırsız girmiş, hırsız 2 seferinde de eldiven taktığı için parmak izi alınamamış mağdur vatandaş.
  • mea maxima culpa  (22.03.12 09:41:18) 
geçmiş olsun.


  • isott  (22.03.12 09:50:33) 
öncelikle geçmiş olsun. insanın evine hırsız girmesi, anısı, değeri olan şeyleri şerefsizin birinin alıp gitmesi çok sinir bozucu bir durum. siz de haliyle öfkelisiniz. bikaç gün sonra sakinlersiniz. elektrik fikri de aklınızdan uçar gider. burdaki cevaplarda anlayışın terazisi kaçmış, katil muamelesi görmüşsünüz ancak kimseyi öldürmek istediğinizi sanmıyorum :)


  • jimicik  (22.03.12 10:03:39) 
şu arada bir pısst yapan oda parfümlerinden tak kapıya. içine de siyaür koyarsın, 2 dakikada bir pısst yapar.

komşu momşu artık allah ne verdiyse ;)
  • lancelot du lac  (22.03.12 10:22:52) 
güvenliği olan bi siteye taşının. bizim eve hırsız girdiğinde polisler o mahallede oturulur mu be, benim dükkanım vardı ben bile sattım dedi. hırsız girer, polis falan kimse buna engel olamaz, sen kendi yöntemlerinle engel olmaya çalışırsan da suçlu olursun. sigorta konusu da gerekli ama benim şahsi dosyalarım, bilgilerim, fotoğraflarım bilmemnelerim vardı giden laptopun içinde. bana parasını geri verseler de çalınanların, maddiyatla hallolmayan şeyler de var.. alarm konusunu bilemiyorum. polise haber verilse bile polis hırsız işini bitirmeden eve ulaşabilir mi? şüphelerim var. bizim hırsız 130 suçtan aranıyormuş, 2 kere yine hırsızlıktan hapse girmiş çıkmış 25 yaşında bi gençti.. adamların meslek bu.


  • merena  (22.03.12 10:27:20 ~ 10:29:34) 
big bang- 3. sezon 13. bölüm izleyin.


  • neynep  (22.03.12 10:47:48) 
ya sigorta falan yaptırmayı düşünüyorum alarm sistemi falan da araştırıyorum ama insan huzursuz oluyor. ayrıca evi değiştir başka yere taşın falan demesi kolay bende düşündüm ama bu hayat şartlarında taşınmak zor bi durum benim için.


  • Bysb  (22.03.12 15:11:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.