[]

bu belirtiler neye işaret eder?

47 yaşında olan teyzem ambulansla acile kaldırıldı. şimdi iyi ancak çok ağır bir şekilde hastalanmış. dişinde iltihap varmış bir iki gün önce. hatta tedavi edilmiş. aynı zamanda hasta olduğu için antibiyotik kullanıyormuş. işte bu tedaviden kısa zaman sonra hiç hareket edememiş. sesleri duyuyor, görüyor ama tepki veremiyor. eli ayağı tutmuyor, yürüyemiyor ve öyle bir halde ki, taşıyamıyorlar. hatta o ara dışkısını tutamıyor... serum veriliyor ve şimdi bu şikayetleri yok. ancak durumu duyunca çok korktuk. tedaviden sonra demem iltihapla ilgili bir şey mi acaba diye düşünmem.

yaşadığı ilçe küçük bir yer olduğu için gittiği hastanede serum bağlanmış ve bir uzmana gözükmesi söylenmiş. en kısa zamanda da gelip görünecek.

sorum şu ki, bu neye işaret edebilir? bilgisi, deneyimi olan var mı?

 
inme, serebrovasküler olay olabilir. bir nörologa gösterin acilen. ilaç verilmeden de tomografi mutlaka çekilsin


  • la noix  (21.03.12 22:13:54) 
(bkz: geçici iskemik atak) olabilir


  • efx  (21.03.12 23:37:30) 
İlaç kullandıktan sonra gerçekleşmişse ilaca karşı anafilaksi gelişmiş olabilir. Anafilaksi ani ve ciddi bir alerjik şoktur. Ben 2 kez yaşadım ve allah düşmanıma vermesin diyorum. Daha önce aylarca sorunsuz kullandığınız bir ilaç aniden anafilaksiye yol açabilir. Yani olsaydı daha önce olurdu düşüncesi doğru bir yaklaşım değildir. Örneğin ben 4 ay her gün iğne vurulduktan sonra vurulduğum doz yani kaba tabirle 120 sorunsuz iğneden sonra 121. iğnede bu şoku yaşamıştım.

Sesleri duyuyor, görüyor tepki veremiyor kısmı anafilaksiye benziyor. Nefes almada güçlük ve gözde ciltte renk değişimi var mıymış?
  • carpenoctem  (21.03.12 23:41:06) 
nefese ilişkin bir şey demediler. renk değişimi de demediler ama dikkat ettiklerini sanmıyorum.


  • psikolog sulugoz  (22.03.12 05:51:00) 
anafilaktik şok nefes borusunun kasılması nefes alamamayla sonuçlanır müdahale olmazsa. ama şikayetler anafilaktik şoka benzemiyor pek, geçici iskemik atak olabilir efx'in dediği gibi. geçmiş olsun.


  • merena  (22.03.12 08:33:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.