[]

ufak çaplı bir yolsuzluk ve buna son vermek

birlikte çalışan iki kurum var. ben ikisi için de çalışıyorum, ortak bir pozisyon gibi düşünün.
kurumlardan birisi yararına ufak çaplı bir yolsuzluk yapıyorum, yapıyormuşum yani, ayılmam için 3 ay gerekti. çalıştığım kuruma faydası olacağını düşünerek yaptım bunu. kurumun haberi var, hatta onlar istediler böyle bir şey yapmamı. maddi olarak kuruma faydası da oluyor nitekim ama ben bu işte yokum demek istiyorum bu noktada. işimi seviyorum, başarılıyım kendi çapımda. yönetime sesimi nasıl duyurmam lazım ileride başıma hukuki bir yük de almak istemiyorum. 'ben artık böyle devam etmek istemiyorum'u ifade etmenin ve ilerisi için hukuki dayanak da oluşturmanın yolu nedir ortalığı karıştırmadan? yönetime mail mi yazsam? aynı pozisyondaki 2 arkadaşımla ortak nasıl bir adım atalım sizce?



 
Bence hukuki sorumluluklar acısından problem yaşamamak için bir avukatla görüşmeniz daha doğru olacak. Durduk yere başınız belaya girmesin.


  • vito andolini  (21.03.12 21:19:52) 
devlet memuru statüsünde ve üstlerinin talimatıyla dahi yapılan suç suçtur. kendi sorumluluğundan kurtulmak istiyorsan bu talimatları yazılı almalıydın. bu aşamadan sonra yapacağın herhangi birşey ancak bundan sonrakiler açısından sorumluluğundan kurtarır seni. yani ne yap et kurtar kendini bu meseleden yol yakınken.


  • abartakus  (21.03.12 21:31:03) 
zimmet falan durumuysa kan alırlar affetmezler. kaç kurtul. ihbar et kurtul.


  • mr fusion  (21.03.12 22:03:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.