[]

Biyolojik anlamda yaşlandığını hissetmek?

2 ay öncesine göre daha yaşlı hissediyorum. Bu, kendinden gençleri görünceki "Vay be, yaşlanmışız!"dan farklı bi his.
Şöyle ki, daha önce gece 4e kadar ayakta kalıp uyumak istemeyen, zaten çok uykusu da gelmeyen, 2-3 saatlik uykuyla işe gidip yorgunluk hissetmeyen ben, 2 aydır gece 11de uyumaktan alamıyorum kendimi. Ya da ne biliim, elimdeki küçük çizikler falan bile daha geç iyileşiyor. Önceden rüzgarda ipince kıyafetle dolaşsam üşümüyordum, üşüsem de hissetmiyordum, hissetsem de hasta falan olmuyordum ama şimdi en ufak bi ihmalde acısını duyuyorum mesela.

Sormak istediğim husus şu ki; yaşlılık dediğimiz şey böyle bi anda mı hissettiriyor kendini? Yoksa ben "sağlığımın/gençliğimin değerini bilemedim" de bi anda mı kötüye gittiğini hissettirdi? Sizde de oldu mu/oluyor mu benzeri?
Bu arada 25buçuk yaşımdayım şu an (tam yaşı konuyla alakasından dolayı belirtiyorum), 2 yıldır sabah 9 akşam 7 çalıştığım yorucu bir mesleğim var.
Şimdiden tenks bebeks.

 
vitamin eksiklii,bahar yorgunlugu etc böyle bir sey vardir,psikolojik olarakta etrafinizin tepkisi yüzünden yaslilik hissediyorsunuz.

rahat olun.
  • serabetan  (21.03.12 20:53:01) 
Spor spor spor (agirlik indirme kaldirma anlaminda degil) Haftanin 3 gunu yarim saat yuzmenizi tavsiye ediyorum. Ozellikle kardiyo bazli egzersizler kolestrol ve hormon degerlerinde degisim yaratiyor.


  • hurt  (21.03.12 20:55:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.