[]

superonline sorusu

abiler benim hizim 10 mbit'ti kampanyaya basvurup 20 mbit'e cikarttik. gozle gorulur bir fark oldu cok memnunum da download yaparken mesela cok populer bi torrentte bile(bunu pardus indirirken de denedim) 1.4 mb/s'nin ustune cikamiyorum

acaba diyorum bu superonline ile 2 sene once verdikleri tilgin modem bile ben dongle mi uyumlu degil? hani hiz iki katina cikti belki bu dongle desteklemiyo belli bi kapasitenin ustunu sizce olabilir mi? catir catir 20 mbit'leri gormek hayal mi?


 
Öncelikle bit ve Byte farklı şeyler. Mb/MB şeklinde yazılırlar. 20Mbit ise 2.5MByte'a tekabül eder. Muhtemelen siz 1.4MByte ile indiriyorsunuz ki memnunsunuz hızdan. 2.5MByte görmekte gayet mümkün ve görülebiliyor 20Mbit SOL ile lakin indirdiğiniz sitenin de bu hızda upload edebilmesi lazım veya Torrent kaynaklarının da yeterli upload hızlarının olması lazım. Herhangi bir download programı ile FTP linux sitelerinden Multiple Connection ile sınırlarınızı görebilirsiniz, Saygılar sunar iyi eğlenceler dilerim.


  • ilahi azrail sen adamı öldürürsün  (21.03.12 15:57:11) 
20 mbit çok da desteklenmeyecek bir hız değil. Ondan olduğunu sanmıyorum. Hız testlerinde ne kadar çıkıyor? Belki indirme yaptığın kaynağım maksimum hızı odur. Tabi wireless'ın çekim gücü vs de etkiler. Bi kabloyla bağlayıp hızını dene. Belki de hız artmamıştır.


  • onexey  (21.03.12 15:58:50) 
hizinitestet.com'dan baktim simdi indirme hizim 14.76 olarak gorunuyor. o zaman 20 mbit baglanti icin buna normal diyosunuz yani?


  • maresalx  (21.03.12 16:05:50) 
14,76 ise 20Mbit'e geçmişsiniz o kesin. Lakin 20Mbit için düşük bir hız, muhtemelen Tılgın routerların çok da başarılı olmayan kablosuz bağlantısından kaynaklanıyordur. Kablo ile deneyin bir de, yalnız eğer sorun kablosuz ise ki %90 öyle yeni bir dongle filan almayın o Tılgın routerlar biraz sıkıntılı kablosuz hızı konusunda.


  • ilahi azrail sen adamı öldürürsün  (21.03.12 16:22:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.