[]

Telefonumun imei numarası çalındı.

Müşteri hizmetleri ile yaptığım görüşme sonucunda beni hayli uğraştıracağı aşikar olan bir dizi işlemden söz etti.mahalledeki telefoncuyla görüştüğümde ise beni hiç uğraştırmayacak 10 tl lik bir işlemden söz etti. Telefoncu bu işi nasıl çözüyor başka birisinin imeisini mi araklayarak?




 
telefonunun imei nasıl çalındı? Telefonun faturası var mı? Eğer varsa ona göre yasal mercilerden bir şekilde durumunu çözdürebilirsin.

Köşedeki telefoncu 10 liraya seninki gibi başkasının çalınmış imei ni telefonuna koplayacak, yasal olmayan birşey yapacak ve belirli bir süre sonra telefonuna kayıtlı olmayan imei dan dolayı telefonunuz kapanacaktır diye mesaj gelecek
  • bonjurkes  (21.03.12 12:46:08) 
eski kullanmadığın telefon varsa ewde
onun imei sini alıp
seninkine atsın 10 tl ye
sende başkasınınkını calıp zincire bağlama
  • magoria  (21.03.12 13:07:57 ~ 13:08:28) 
imei'si çalınan senin cihazın ise resmi yoldan yapılan işlemin sonucu şu: telefonun sadece senin sim kartınla çalışabilir hale gelecek. kardeşinin sim kartını takarsan mesela şebeke alamayacak.

telefoncular btk'nın altyapınıa imei ekleyip çıkarabiliyorlar, telefonuna bi imei çakıp onu da btk'ya tanımlayabilirler. ama 6 ay sonra falan kapanması muhtemel diye düşünüyorum.
  • hububrad  (21.03.12 13:32:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.