[]

Motosiklet tavsiyesi

Selamlar,

Çoğu kişi the girl with dragon tattoo'yu izlemiştir. Ben bu filmi izledikten sonra tekrar bir motor aşkım kabardı ve istanbulda ulaşımımı motor ile sağlamaya karar verdim. Malum önümüz de yaz olduğundan sanırım biraz piyasası hareketlenmiştir fiyatlar yürümüştür ancak ne yapalım yapacak birşey yok..

Şimdi öncelikle belirtmeliyim ki, ilk scooter'ıma 15 yaşımda falan sahip oldum ve normal vitesli motor kullanmasını da biliyorum. Sizden ricam, tabi kabul ederseniz bana film'deki gibi, biraz karizma, biraz hafif ve naked güzel bir motor önermeniz. Yoksa ben gidip bissürü para bayılıp ya bir triumph scrambler tarzı birşey alacağım yada harley davidson nightsteer alacağım ki iki motorun da bana fazla büyük/maliyetli geleceğini hissediyorum..

Bu mesaj kendi kendini 10 saniye içerisinde yok etmeyecektir, dilediğiniz gibi, hatta mümkünse caps'lerle tavsiye ve nedenlerini belirtirseniz çok sevinirim.

 
spor motor için;
mv agusta veyahut ducati en hızlılarından ve "bence" sesi en güzel olanlarından.
chopper için;
elbette ki harley ve indian, gerisi yalan ancak kawasaki vn 1800 diğer bir alternatif.

triumph deyince de thunderbird veya daytona geliyor aklıma :)
  • ohtararan  (21.03.12 11:21:09) 
ducati monster 696 ilgini çekebilir


  • thefin  (21.03.12 11:26:51) 
@ohtararan

dediklerini çok iyi biliyorum ancak o kadar spor motor istemiyorum, özellikle mv agusta brutale benim için çook büyük ve zor bir motor olur ki gündelik kullanıma vurulacak bir makine olarak görmüyorum onu. ducati ise, belki monster 696'sı olabilir ancak o da fazla kıvrak ve kuvvetli bir makine. hep spor motor söylemişsin de ben biraz daha ulaşım/pratiklik arıyorum. biraz klasik görüntü arıyorum bir de..
  • aboutablank  (21.03.12 11:29:08) 
henüz motosiklet sözcüğünü bile doğru olarak yazamadığınıza bakarsak motorun kendisine gelmeden önce iyi bir kask, güzel korumalar ve 1-2 nitelikli eğitim almanızı öneririm. bu yaz olmazsa seneye alın, acele etmeyin.


  • 386 dx  (21.03.12 11:37:35) 
@386 dx inanır mısın önce motosiklet yazmıştım sonra ulan dedim şimdi kesin bu yanlıştır, düzelttim ilanı..
zaten bahsettiğim özelliklerde bir motor alırsam hele onu bir de istanbul trafiğinde kullanmayı da düşünüyorsam zaten kask/korumalar olmadan trafiğe çıkmayı gözüm yemez..

  • aboutablank  (21.03.12 11:42:15) 
o zaman goldwing tarzı bir motor sizin baktığınız sanırım. klasik, kıvrak, pratik. tek sorunu biraz büyük bir motor. nerede ise softail serisine yakın, yükseklik olarak geçer bile.


  • ohtararan  (21.03.12 11:50:51 ~ 11:56:17) 
@ohtararan, goldwing dediğin 2 tekerlekli suv yahu..

naked diyorum, the girl with dragon tattoo diyorum, triumph scrambler yada boneville gibi klasik görüntü az kuvvet diyorum..

www.returnofthecaferacers.com

www.triumphmotorcycles.it
  • aboutablank  (21.03.12 11:56:20) 
buna da hasta olmuştum..

www.returnofthecaferacers.com
  • aboutablank  (21.03.12 11:57:15) 
filmi bilmediğimden anlamamışım. triumph okuyunca oldu. zaten bahsettiğiniz motor ingiliz efsanesi. onun üzerine yok bu seride. ancak triumph biraz tuzlu bahsettiğiniz gibi. bu tip motorlarda, görüntü ve fiyat olarak beni en çok çeken iki marka kawasaki ve bmw oluyor. yunuslar da bmw kullanıyor zaten. dayanıklı olduğunu da görebiliriz böylece.


  • ohtararan  (21.03.12 11:58:45) 
eğer istanbulda ulaşımı motora devrediyorsan. yaz kış en azından yağmurda seni idare edecek makina bence scooter dır. özellikle istanbul trafiğinde dur kalk çok olduğundan yazın insanı motordan hayattan soğutur. egzostdan ısınıp ayağının tabanı asfalta yapışan adam biliyorum.

atak güzel görünümlü bir scooterda işinizi görür diye düşünüyorum.
mesela nexus serisi mesela burgman ve piaggio ailesi

biri duke demiş evet yanınada bitane duke alın bakkala neyim giderken acayip olur. naked zevkinide almış olursunuz.

yok illa ben alacam olum tutmayın diyorsan
www.sahibinden.com

www.sahibinden.com

www.sahibinden.com

www.sahibinden.com
  • fukka  (21.03.12 12:11:28 ~ 12:13:09) 
naked istiyorsan agacım, bütçeni bilmediğimden önerim cbf500 olacaktır.


  • exodia  (21.03.12 13:02:11) 
peki, harley davidson nightster 1200 fazla mı büyük kaçar sizce?

Yoksa ducati 696 sanırım makinem.
  • aboutablank  (21.03.12 14:18:24) 
nightster'ı kullanmayla ilgili çok büyük bir sıkıntı var oda debriyajı hayvan gibi agır.


  • exodia  (21.03.12 14:39:21) 
@exodia, yumuşatılamaz mı ki? bir de zaten güçlü kuvvetli adamımdır yani çok yıldırıcağını sanmıyorum..
ama bir test etmek lazım dediğinizi tabi..

  • aboutablank  (21.03.12 16:25:22) 
dün bir arkadaşımla konuşurken nightster yerine bir de forty eight'lere de bak dedi..


  • aboutablank  (22.03.12 09:14:27) 
yumuşatamazsın abi kaçlık düşündüğünü bilmiyorum benim kullandığım 1200lük ve o kadar motoru telle kaldırtıyor hayvan herif şehir içinde ölüyorsun yok ben bulamadım bir çözüm olurda bulursan ses et ne diyeyim


  • exodia  (25.03.12 09:31:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.