[]

on yil sonra teknoloji ne halde olacak

sevgili terminatorler;

ya ben sanirim bu teknolojide ileriyi gorme isini pek yapamiyorum. ilk telefonum nokya 5210 muydu ne idi hani su antenli olanindan. diyordum ki kendi kendime "olum 10 yila bunun antensizini de yaparlar amk" , uc ay gecmedi yavsagin biri okula antensiz 3210 mu ne getirmisti. yani hic yok oyle gelecek teknoloji tahminlerim. ama cok da merak ediyorum.

simdi size gore 10 yil sonra:

1) internetin durumu ne olur? hiz , kitlelerin erisebilitesi , internet cihazlarindaki degisim , internette gelisebilecek yeni trendler??

2) yeni veri depolama uniteleri(usb , hdd vs alternatifi)

3) lightsaber cikar mi bi 10 yila. ama gerceginden , viguink viyuink diye oteninden(son sik opsiyonel)

biliyorum teknoloji bissuru kalemden olusan bir derya ama bana bu ilk iki sikkin cevabi yeter de artar.

 
1. İnternet ucuzlayacağı için ve de medya internet sayesinde çok büyük kitlelere ulaşabileceği için (şu an yavaş yavaş başlanıldı bile bu olaya) hayatımızda tv harici hemen hemen bilgi alma aygıtlarımızın tamamı küçülecek diye düşünüyorum.
2. Ben sd card gibi taşınması kolay ve kullanım alananın çokluğunundan dolayı depolama kapasitesinin büyük ölçüde artacağını düşündüğüm ünitelerin olacağını, ayrıca maillerin de en büyük depolama yerleri olacağını düşünüyorum.

  • isott  (21.03.12 00:50:35) 
1-2) cloud computing'e geçeriz. internet hızı hdd'den, hatta ssd'den veri çekme hızında olur. tabi bu dünya için geçerli. ttnet bizi 50mbit'le sınırlar, 200gb da akk koyar amk.
3) lightsaber çıkmayacak. çıkmasın. gerçek dünyadaki her kötü darth vader kadar sempatik olsa keşke.

bu arada 10 sene demişin ama ben zaman kısıtsız yazdım.
  • jangara  (21.03.12 00:52:43 ~ 00:57:18) 
Telefon çok küçülecek dedik, amk gitgide öküz gibi oluyor. Tahmin etmek çok zor. biri gelip her şeyi bozabiliyor. Bakarsın ilerde tvler bi ev kadar olur, bilgisayarlar eve sığmaz. Sonra daha ufağını yaparlar sonra büyütürler beyinlerini siktiklerim.


  • alideemir1  (21.03.12 08:21:00) 
1- internetin hızlanıp yaygınlaşacağı çok belli bir şey de, özgür (ve bedava) internetin git gide azalacağını düşünüyorum. daha kontrollü, kafana göre her şeyi yapamayacağın ve her şeye para vereceğimiz bir şeye dönüşecek gibi.

2- (bkz: cloud computing) bu da yine siz farkında olmadan bilgilerinizin kontrol altında olduğu bir sistem olacak. yani yasadışı içerik sahibi olmak zorlaşacak.

3- çıkmaz.
  • anonim yazar  (21.03.12 14:07:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.