[]

trafik - park - ceza

selamlar.
bugün otobüs durağına 10 metre uzakta park yapılmaz tabelasının altında kız arkadaşımı indirmek için durdum. yaklaşık 5 dk boyunca durdum. polis arabası yanaştı. tabelayı görmüyor musun dedi. arkadaşı indirip devam edeceğim dedim ve 1 dk içinde hareket ettim. Gördü yani gittiğimi. ama polisin yüzü gülüyordu yani öyle katı bir adam değildi. yanında oturan polis kafasını bile kaldırmadan bir şey yazıyordu. ben hafif kıllanmadım değil. adamlar kaşla göz arasında ceza yazmış olamaz değil mi. araba ile arkama gelirken fotosunu filan çekmiş olamaz değil mi ? ya da ben mi paranoyak yapıyorum. daha yeni ceza ödedim yenisini kaldıramam :)



 
muhtemelen yazmamıştır ama siz ara sıra netten kontrol edin, nolur nolmaz.

bazı cezaları adrese yolluyorlar çünkü.
  • siradisi00  (20.03.12 20:37:27) 
ceza yazmış da olabilir yazmamış da olabilir adamın insafına kalmış. Ama yazmamıştır rahat ol..


  • nec12  (20.03.12 20:37:52) 
sağolasınız. yazmamıştır bence de ama ne olur ne olmaz diye sorayım dedim, sağları solları belli olmuyor çünkü.


  • baris daima  (20.03.12 20:42:30) 
Yazacak olsa ekip arabasına cagırır makbuzu teslim ederdi.

Plakaya ceza konusuna gelirsek,

Trt haber den alıntıyla,

"Denetimlerdeki temel amaç, ihlalde bulunan sürücülerin durdurulmak suretiyle hatalı davranışlardan alıkonarak, hem yapılan hatalı davranışların riskleri konusunda bilgilendirmek, hem de trafik kazalarının önüne geçerek, trafik düzeni ve güvenliğini sağlamak olmalıdır.

Ancak park yasağının ihlal edilmiş olması ve sürücünün araç başında olmaması (ihlal fotoğraflanacak), seyir halinde iken ihlal edilen trafik kuralı dolayısıyla aracın durdurulmasının mümkün olmaması veya durdurulmasının trafik güvenliği açısından tehlike teşkil edecek olması, sürücünün ’dur’ uyarısına rağmen durmayarak seyre devam etmiş olması ve yakalanamaması, sürücünün trafik kuralını ihlal ettiğinin teknik cihazlarla tespit edilmesi ve durdurulmasının mümkün olmaması, zorunlu durumlarda çevirme ekibi bulundurmadan video kameralı radar ekipleri ile başta hız olmak üzere çeşitli denetimlerin yapılması’ hallerinde kanunun 116. maddesine istinaden ihlalde bulunanların araç tescil plakasına göre ceza işlemi uygulanacaktır."

Ofisimin onunde her gun ikinci sıraya park eden araçlar polis tarafından fotograflanır, sileceklerine kagıt bırakılır.
  • ali riza efendi  (20.03.12 22:43:56) 
Aynısı bana oldu. 1-2 hafta sonra trafik cezamı postacıdan aldım.


  • forzabjk  (21.03.12 00:13:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.