[]

Pert olmuş araç satın alınması...

Selamlar,

İlk once neden onu aliyorsun, onun yerine sunu al, bak az yakiyor, cok da guzel gibi oneri vericekseniz cevap yazmazsaniz sevinirim.

Scirocco modeline bu aralar merak saldim, ama gel gor ki cok cok pahalilar, 30bin lira civarinda, airbagi acilmis ve onden darbe yemis scirocco'yu alip adam ettirdikten sonra kullanmayi dusunuyorum, pert kaydi oldugu icin piyasa degerinin dustugunu biliyorum ama sorum şu;

1-tamir asamasindan sonra kasko ya da sigorta yaptirma islemi olabilir mi?

2- kullanima bagli ne gibi sorunlar cikabilir?(cok genis bi soru ama bilgi paylasimi olsa iyi olur, tecrube edinmislerden yardim almis oluruz)

Simdiden tesekkurler

 
1-hayır
2-bir kaza esnasında canınızdan olabilirsiniz. kaynaklanmış şasi ile yollarda olmanız sizin için büyük risk.

  • waryemez  (20.03.12 20:32:38) 
Bir çok şirket kasko yapmıyor, yapan a fahiş fiyat talep ediyor diye biliyorum.


  • tzum_tzum  (20.03.12 20:32:44) 
1- pert arabanın kaskosu olmaz, sistemde pert olarak kayıtlıdır.

2- metal yorgunluğu hat safhadadır, nerdeyse baştan araba üretmek gibi bişi bu, ustasına bağlı ama her konuda sorun yaşayabilirsiniz. önden darbeli diyorsunuz, motor da iflah olmaz muhtemelen.
  • siradisi00  (20.03.12 20:38:48) 
@siradisi00
Bir de yandan hasarli olan var, tek arabaya bakmamistim.

  • notinhere  (20.03.12 20:42:32) 
Önden alınan hasarlarda (ön sağ, ön sol dahil)yürüyen aksamda sorun oluyor. Özellikle rot-balans ayarı tutmuyor, kısa aralıklarla ayar yaptırmak gerekiyor. Hasarın durumuna göre her tarafından takır-tukur ses geliyor.


  • zizifos  (20.03.12 22:05:18 ~ 22:08:11) 
şasede bir problem yoksa binilir. sigorta şirketi bu arabaya binilmez diye perte çıkarmıyor arabayı şöyle ki;

tamir için ödeyeceği para serviste şiştikçe şişiyor bunun yerine arabayı piyasaya satıyor poliçedeki çakallıklarından ötürü de araç sahibine kasko bedelinden daha düşük bir bedel ödüyor. sattığı bedelle araç sahibine ödediği bedelin arasındaki fark aracın tamirine ödeceği paradan daha düşük oluyor ve kar ediyorlar.

arabanın kasko bedeli 70.000 lira
pert olursa araç sahibine "aracın piyasa değeri" diyerek ödeyeceği para 58.000 lira (attım ama tutturmaya çalıştım, google "pert araç ödeme" yazın ne dediğimi anlarsınız mağdurları görünce)
tamir bedeli 25.000 lira
sigorta şirketi de bu arabayı piyasaya 40.000'e satıp kar etme derdine gidiyor. olay bu.

ben alıp binmedim ama binen çok insan var. sadece kaporta hasarlı olması önemli olan. şaseye ya da airbag işine ben de girme derim.

kaskoyu da tanıdık olan tüm acenteler yapıyorlar yapmayız dediklerine bakmayın.

özetle; bankacılık ve sigortacılık tam anlamıyla ipnelik!
  • agk  (20.03.12 22:09:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.