ozel hastanenin yogun bakiminin bir gecesine essek yukuyle para odersiniz. hos, para odemeseniz dahi, her hal ve karda, bilgi alma hakkiniz tabii ki var.
maalesef ulkemizde, doktorlar hastalarina ve hasta yakinlarina gereken vakti ayirip, yeterli ve tatmin edici bilgiyi vermiyorlar ya da veremiyorlar. bu genel olarak boyle. is yukleri cok fazla, canlarindan bezmis haldeler. ama gene de bu durum onlari bir dereceye kadar mazur gormemize yol acsa da, sizin burada anlattiginiz magduriyet daha agir basiyor. onlarin bitmis, tukenmis halde olmasi, sizin bilgi alma hakkinizi ortadan kaldirmiyor.
bu genel olarak boyle. bi de soyle bir durum vardir: hastanin sahibine "hastaniz iyi" dersin. sonra aniden bi sey gelisir ve hasta kaybedilir. hasta sahibi de, "eee, siz dun durumu iyi demistiniz?" diye doktoru suclar, ustune yurur, döver hatta öldürür. belki o daha once, o doktorun basindan, buna benzer bir saldiriya ugrama hadisesi gecmistir. kim bilir?
eger o hastane akilli bir hastane ise, siz cikip hastane mudurune veya bashekime, SiKAYET EDERMiS GiBi DEGiL, dert yanarmis gibi anlatirsaniz durumu, mesela isim vermeden "doktorlarimiz cok yoruluyolar, insan ustu bir fedakarlikla calisiyolar ve bizimle konusmaya artik mecalleri kalmiyor ama biz de cok tedirgin bir sekilde bekliyoruz haber almak icin, bu magduriyetimize bir cozum bulabilir misiniz acaba?" filan gibilerden yumusak basli bir sekilde sorununuzu dile getirirseniz, sonuca ulasirsiniz. ya da bu soyledigimi once o doktora bir mektup falan gibi yazili olarak ulastirmayi deneyin. Allah sizden razi olsun, cok yoruluyorsunuz ama biz de cok bilgi alma ihtiyaci icindeyiz, meraktayiz, acaba, biraz daha fazla bilgi alabilir miyiz gibilerden, eger o girisimden sonuc alamazsaniz bir gun sonra hastane idaresiyle konusmayi deneyebilirsiniz.
bonus:
www.mevzuat.adalet.gov.tr