[]

Windows çöktü. Kurtarın beni!

HP marka laptopum var. Windows 7 kullanıyorum ve birden çöktü sistem. CD-Rom bozulmuş, çalışmıyor. Elimde windows 7 CD'si olmasına rağmen kullanamıyorum.

Recovery'de piçlik yapıyor. Normalde bilgisayar açılırken ESC'e basar, çıkan menüde F11'e basarak recovery seçer ve ilk haline dönerdi laptop. Recovery seçince hiçbir şey olmamış gibi kafasına göre takılıyor.

Güvenli moddan laptop açılıyor. Oradan recovery yapayım dedim ama yine CD istedi. İpne CD-Rom bozulacak zamanı buldu.

Welcome yazısı gözüktükten sonra bir müddet bekliyorum. Sonra beyaz bir ekran geliyor ve öyle kalıyor.

N'olur kurtarın beni bu dertten. Teşekkür ederim.

 
usb diskten format atabilirsin diyecem ama onu da hazırlamak lazım. cd sürücüsü çalışan başka bi bilgisayardan usb içine windows atıp(gugılla biraz çıkar bişeyler - bi programla yapılıyodu) sonra onla kurabilirsin.


  • koyukalem  (19.03.12 19:23:31) 
USB aklıma geldi ama şu an elimde CD-Rom'u olmayan bir netbook var sadece. O yüzden mümkünse başka bir yolla halletmek istiyorum.


  • gyroscope  (19.03.12 19:25:54) 
Başka bilgisayara ulaşabilme şansınız ve bir adet usb belleğiniz varsa, o usb belleği bilgisayarı açmak için bootable win7 usb'si haline getirebilirsiniz. Tam olarak nasıl bootable olacağı için www.chip.com.tr buraya bakabilirsiniz. Bu sayede bilgisayarı win7 cd'si kullanıyormuş gibi açabilirsiniz.


  • life is not perfect  (19.03.12 19:32:06) 
sistem kurtarma ekranına gelebilirsen,imajdan kurtar seçeneğini kullanabilirsin veya yine aynı ekranda cd siz usb siz windowsu sıfıra döndürmüşlüğüm var işe yarayabilir.


  • mars'dan yazan varlık  (19.03.12 19:33:18) 
dvdrom calisiyor ama okumuyorsa cozum:

gereken malzemeler:
1 adet kulak temizleme cubugu
2 damla alkol veya limon kolonya (yuksek dereceli)

yapilisi:
dvdrom dugmesine basilarak tepsinin disari cikmasi saglanir cd takiliysa cikarilir
alkol veya kolonyayla islatilmis kulak temizleme cubugu cdromun lens tabir edilen kismina dairesel yumusak hareketlerle uygulanarak temizlenir.
calisan dvd romumuz servise hazirdir.
kurtardigimiz para: yaklasik 50 dolar.
  • artisnot  (19.03.12 21:58:47 ~ 22:00:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.