[]

öğretmenlik mi özel sektör mü*

önümde 2'ye ayrılan bir yol var birini seçmek zorundayım. sizlerin fikirlerinden tecrübelerinden yararlanabilir miyim?

ne kadar fikir olursa o kadar iyi benim için.

ya teknik bilgisayar öğretmenliği ya da özel sektörde bir iş bulup çalışıcam.

öğretmen olursam maaş: min 2bin tl. özel sektörde ne olur bilemem.

yüksek lisans gibi akademik de düşünebilirim ama paraya ihtiyaç var aileye yük olmak istemiyorum.

belli ölçüde kendimi geliştirmiş birisiyim, özel sektör ne kadar ister bilmiyorum ama.

ekbilgi: yaş:22, mezuniyet: 3 ay sonra

 
Eğer garanti iş, maaş ve sigorta gibi şeyler senin için önemliyse ve birkaç yılını muhtemelen evinden, memleketinden uzak bir yerde geçirmek konusunda problem yoksa, meb'de öğretmenlik yapmanı öneririm. Ancak alanında kariyer düşünüyorsan veya ilerleyen yıllarda kendini geliştirip (yüksek lisans, doktora vs.) farklı sektörlere atılma gibi hayallerin varsa özel sektöre yönelebilirsin.


  • hubris  (19.03.12 14:24:50) 
öğretmen dediğin neredeyse hep aynı maaşı alıyor. diğer devlet memurları yükseliyorlar, maaşları artıyor. buna rağmen bir ton insan hala öğretmen olmaya çalışıyor. çözebilmiş değilim.


  • bilan  (19.03.12 14:37:12) 
hayatı seviyorsan öğretmen ol, parayı daha çok seviyorsan özel sektör


  • crimson king  (19.03.12 14:51:38) 
şimdi sen teknik eğitim fakültesi mezunusun herhalde?
hiç kpss ye falan çalışıyor musun? sanırım en son 89 ile kapatmıştı bilgisayar öğretmenliği. yani eskisi gibi kolay değil atanmak. çalışmak lazım kpss ye.
ayrıca bu durum bakış açısı ile ilgili biraz. özelin de avantajı çok, öğretmenliğin de avantajı çok... Sen ne istiyorsun?
hatta yaşın da çok müsait, her ikisini bile bir arada götürenler var; sen de yapabilirsin belki.
  • benaslindayohum  (19.03.12 14:51:42) 
bötelilerin ilköğretimde durumları meçhul.bu yüzden tef'li olman avantaj. öğretmen olursan alacağın para maksimum 2500-2600 özelde bu parayı alabilir misin alırsan seni ne kadar çalıştırırlar bilemeyeceğim. tabii yukarıda da denildiği gibi kpss'den yeterli puanı alabilecek misin bu da var.


  • oxit  (19.03.12 19:10:23) 
bu işin özelinde çalışan yok mudur hiç:)


  • karaden  (19.03.12 21:03:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.