[]

İşle İlgili Sorun. (Bi Akıl Verin)

merhabalar sevgili ekşi duyuru ahalisi. sizin önerilerinize ihtiyacım var yine.

şimdi ben itü gemi inşaat müh. bölümü mezunuyum. bu ocakta mezun oldum daha. bir arkadaşım vasıtasıyla okul devam ederken tuzla'da bi dizayn ofiste çalışmaya başladım.ofiste 5 kişiydik. 2 ortak (ikiside 50-60 yaşlarında), 70 yaşlarında bir yaşlı kurt, ben ve bahsettiğim arkadaşım.

ben nesting ci olarak görev yapacaktım. yani gemiyi oluşturan parçaları kesilecek sacları autocad de yerleştirmesini ve gerekli bazı işlemleri yapacaktım.

işi kabul ettim. kasımda işe başladım. okul devam ettiği için haftada 2 gün okula gidiyor, geri kalan günlerde çalışıyordum. işim olduğu zaman izin alabiliyordum. sabah 9:30 - akşam 19:00 mesai saatleri. cumartesi 16:00 ya kadar çalışıyoruz. yemek iş yerinden. ulaşım ise şirket arabası var ama sözde var. sabahları kendim geliyorum. akşamları şirket arası ile patronun evinin güzergahından gittiğimizden yarı yolda beni bırakıyor.

gelelim aylığıma, okul varken aldığım aylık 500 TL idi. dediğim arkadaşım ise 2 tam gün yüksek lisans için okula gitmesine rağmen 1300 TL alıyordu. onunda benimde sigortalarımız yoktu. (arkadaşişten ayrılacağı için sigortasını iptal etmişler).okul bittikten sonra konuştuk patronlarla. artık tam hafta gelebileceğimi söyledim ve sigorta istediğimi belirttim. sigortamı yaptılar. aylık konusu eskiden yarım hafta geldiğimi artık tam geleceğim için aylığımın 1000TL olduğu söylendi. neyse hiç yoktan iyidir dedim ve kabul ettim.

bu arada daha iyi bir iş bulursam istediğim zaman işten ayrılabileceğimi belirttiler. bende tabiki sürekli yeni bir iş arıyorum. boş oturmaktansa burda para kazanmak daha iyidir diyordum.

neyse şubat ayı itibari ile tam aylık almam lazımdı. ama sıkışık olduklarını ve bu ay 700 TL verebileceklerini belirttiler. bahsettiğim arkdaşta artık işten ayrıldı. ofiste 4 kişi kaldık.

artık iyice sinirlerim bozulmaya başladı. iş yerinin bütün hamballığını ben yapıyorum. bir nestingte zaman zaman 1500 parça olduğu oluyor. yerleştirmesi 1 ay sürüyor. sonra patronlar bunu gönderiyor. adamlar şurası değişecek diyor. biz değiştirip gönderiyoruz. bu sefer karşı taraf bunu kendi müdürüne gönderiyo. onun beğenmediği yerler çıkıyor. biz bi daha düzeltip gönderiyoruz. patronlar gıkını çıkarmıyor. bu işlem 4-5 kere tekrarlandığı oluyor. genelde yapılan her nestingte böle oluyor.

son olaysa, kendime hiç vakit kalmadığı için cumartesileri işe gelmek istemediğimi, bunun yerine 3ds max gibi tasarım programı öğrenmek istediğimi söyledim.(zaten bişey yapmıyoruz 2 saat çalışıp, nette takılıp geri geliyoruz) asıl patron pek bişey demedi. olumlu karşıladı ama ortak baya gider yaptı. hatta 2 haftadır adamın suratı ekşi satıyor ve benimle neredeyse muhatap bile oluyor. (bu arada zorla 2 hafta izin aldım cumartesileri için.2 hafta geçti ve cumartesileri gitmeye başladım yine.)

yani uzun lafın kısası beni yedi bitirdi bu iş yeri. hem üç kuruş al, hem milletin afra-tafrasını çek.

sizce ne yapmalıyım. direk işten hemen ayrılayım mı? yoksa başka bir iş bulana kadar dayanıp devam mı edeyim?

 
Bence yapacak daha iyi birşeyin yoksa bırakma.
Çünkü bir süre sonra iş bulamazsan, o boşluk duygusu şu an içinde bulunduğundan daha çok yıpratacak seni.
Hem iş işte aranır, adamlar da demişler sana başka yerlerle görüşebilirsin diye.
Sen kendini fiziksel ve psikolojik olarak yıpratmadan çabanı sarfet mevcut işin için.
Hafta sonu da kendini geliştirmek için kimseye bakmadan git kursa da.
Cücük kadar maaş veriyorlar, idare etsinler.
  • sli  (19.03.12 11:00:42) 
zaten isi birakmayi goze aldiysan, isteklerinde israr etmeye devam et. cumartesileri ise gitme, mesai ye filan kalma. daha fazla para iste, zam iste. zorlayabildigin kadar zorla, bi yandan da is bak kendine iste.


  • freefroglet  (19.03.12 11:09:25) 
devam ettigin sürece değişe nbişey olmayacak , ayrıl ve kendine iş aramaya odaklan. bu sırada kendini geliştirmek istediğin konulara da yoğunlaşabilir öğrenme sürecini hızlandırabilirsin.
he yok bu şartlara tahammül edebilirim diyosan devam et ama unutma devam ettikçe ruhundan eksilecek.
gençsin olm atarını yap , yoksa çok ezilirsin..
  • kennym  (19.03.12 11:09:34) 
kullanılıyorsun! sömürülüyorsun! çalıştığın sektörle alakam yok ama güzel bi okuldan mezunsun. çok daha iyi maaşla bi işe girebilirsin gibi geliyor. bu ne yahu? hem üç kuruşa çalıştıracak, hem o üç kuruşu da zamanında vermeyecek. bi de haftasonunu isteyecek. olmaz öyle. çok sıkı bi şekilde iş ara bence. eğer paraya çok ihtiyacın yoksa ayrılabilirsin. orda harcayacağın zamanda bi kursa fln gitsen senin için daha iyi. para çok lazımsa da gene git ama isteklerinde ısrarcı ol.


  • jimicik  (19.03.12 11:20:08) 
benzer bir durumla ben de karşılaşmıştım. hatta duyurularım arasında bulabilirsin.

işten ayrılırsan ne kadar süre para almadan idare edebilirsin ve bu süre içinde iş bulabilir misin bunun muhakemesini yap. para sorun değil diyorsan, iş bulabileceğine de inanıyorsan hiç strese gerek yok. direk ayrılabilirsin -ki ben öyle yapmıştım.
ancak bu noktada gerçekçi olman gerekiyor. yeni mezun olabilirsin ama mesleki donanımın daha iyi bir iş bulmana yetecek mi? amcan dayın vb var mı? ya da senin vasıflarına sahip bir elemana piyasada çok ihtiyaç var mı? (mesleğin hakkında fazla bilgim olmadığı için böyle yazdım) bunlardan emin değilsen işten ayrıldığına pişman olabilirsin. o yüzden önce ciddi bir şekilde işe aramaya başlayıp, bulunca (en azından bulabileceğini anlayınca) ayrılabilirsin.

bu arada şunu da ekleyeyim. az maaşa çok çalışmayı bir süre kafana takmamaya çalış. yeni işinde de aynı olabilir durum ama zamanla rüzgarın yönü değişecek.
  • sanxis  (19.03.12 11:20:50 ~ 11:22:06) 
cumartesi günleri bir kursa yazıldığını ve gelemeyeceğini söyle. en azından cumartesiyi netleştir. cumartesiyi kurtardığında ise iş ara. 1.000 tl maaş çok az. ilkokul mezunu bir garson bile 1.000 tl maaş alıyor. bahşişlerle 1.500-2.000 i bulabiliyor. bıkmadan, usanmadan iş ara. mutlaka borcun vardır. harcamalarını kıs. bütün borçlarını ödemeye çalış. en azından işten ayrıldığında kafan rahat olur.


  • hepiniz oleceksiniz  (19.03.12 11:55:49) 
şu an için herhangi bir borcum yok çok şükür. maddi sıkıntımda yok. kardeşim de çalışıyor. maaşı iyi. ikimize de yetiyor şimdilik.


  • arşivci  (19.03.12 12:19:30) 
Çok yakın bir arkadaşım aynı durumda senelerce çalıştı. Kendileri yatlarda gezer, çalıştırdıkları adamlara maaş vermezler. Berbat bir sektör. Surveyörlük işine bak sen. Daha fazla da çelışma derim, borç-harç yoksa birkaç ay idare edersin, sonra da muhakkak bulursun bir iş, ne bu canım, kasiyerlikte bile daha fazla maaş verirler.


  • SiyamkedisiZorro  (19.03.12 12:32:22) 
eğer kenarda 3-5 kuruşunuz varsa ayrılın , kalsınlar ortada löpçük gibi.

ya da sigortan varsa işi ağırdan al, kovsunlar seni sen de tazminat falan al.
  • brkylmz  (19.03.12 13:24:42) 
bak ilk işime başladığımda 800 tl maaş alıyordum , totalde 3 istifa sonrası şuan 3.250 tl deyim 3.firma şuanki çalıştığım yer.


  • kennym  (19.03.12 16:07:41) 
%99,99 işi bırakıcam bu ay sonu. arkadaş daha sabah dk 1 gol 1 yaa. adama günaydın diyoruz, tenezzül edip cevap bile vermiyor. sanki iş yok bana. en beğenmediğim yerde bile daha fazla maaş alacağım kesin.


  • arşivci  (20.03.12 09:13:53 ~ 09:14:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.