[]

20 yaş dişi

Arkadaşlar merhaba,

20yaş dişlerimin 4'ü de çıkmış durumda. Sadece alt çenenin sol kısmındaki yarım çıkmış durumda. Diş hekimyle yapmış olduğum görüşmeye göre bu 4 dişinde çekilmesi gerekiyor. Bunun sebebi bu dişlerin düzgün çıkmaması. hatta diğer dişlere baskı yapması. 3 dişin çekiminde çok problem olmayacağını ama sol alt dişin çekiminde biraz sıkıntı olabileceğini söyledi.

dişleri ikişer ikişer çekmeyi planlıyor. Ben başka bir diş hekimi arkadaşımla bu konuyu konuştum. O bana bence tek tek çektir dedi. Diş çekimi esnasında ya da sonrasında ağrı olmayacağını söylüyor ama iki diş birden çektirmek sıkıntı yaratır mı?

bilmiyorum herkeste aynı şey oluyor mudur? ama o aletlerle ağzımın içinde çalışırken, benim içim kalkıyor, sürekli bir öğürtü geliyor. bunu önlemenin bir yolu var mıdır? Üst dişleri çekerken o kadar sorun çıkmayabilir ama alt dişlerde dayanabileceğimi sanmıyorum. çünkü o aletlerle dilime bastırıldığı anda içim kalkıyor.

Konu hakkında başından bir tecrübe geçmiş arkadaşlar ve konunun uzmanı diş hekimi arkadaşların tavsiyeleri için şimdiden teşekkür ediyorum.

bu arada söylemeyi unuttum mitral kapak prolapsusu gibi bir rahatsızlığım var. Bu nedenle diş çekimi öncesi ve sonrasında da antibiyotik kullanmam gerekecek. yani 2'şerli ya da tek tek çekim konusuna farklı bir boyut kazandıracak birşey midir bu durum?

 
tek tek olur aynı anda olur, bu sizin dayanmanıza bağlı.

bilmiyorum herkeste aynı şey oluyor mudur? ama o aletlerle ağzımın içinde çalışırken, benim içim kalkıyor, sürekli bir öğürtü geliyor. bunu önlemenin bir yolu var mıdır?:

bende olmuyor. ağzımı açarım 32 dişim çekilse bile kımıldamam. önlemek, kişisel bir durum işte.

bir tavsiye:

bu tür işlemlerde, uçak yolculugunda falan: deli gibi doyurun karnınızı. zaten mesela:

akşam 8 de ise diş randevusu: 7 de orda olursunuz. 6 da yemek yersiniz. zaten 2-3 saat aç olursunuz, işlemde strese girince kan şekeri düşükse terleme olur bayılma olur vs vs vs.

o nedenle sağlam yemek yiyip gidin.

geçmiş olsun.
  • truvaiti  (18.03.12 21:38:37) 
şimdi şu an bunun hayalini kurup endişelenmek yerine bekle, o an gelince o kadar da fena olmadığını anlayacaksın. önce bir dişi çeker, bakarsın lap diye çıkar, öyle olunca hiiiç acı, sıkıntı olmuyor. hemen öbürünü de çeker. geçmiş olsun.


  • kediebesi  (18.03.12 22:00:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.