[]

Masaüstü yerine geçecek dizüstü bilgisayar tavsiyesi

Şimdi, ben masaüstümün gürültüsünden, elektrik sarfiyatından ve çok yer kaplamasından illallah dedim ve dizüstü bilgisayarların hem özellikler, hem de fiyat açısından makul seviyelere gelmiş olmasını göz önünde bulundararak evde sürekli kullanım için dizüstüye geçmeye niyetlendim. Bu bağlamda şu özelliklere sahip bir bilgisayar aramaktayım:
* 2-3 sene götürebilmesi için düzgün bir Core Duo işlemci (T8, T9, veya P8 serisi)
* 15.4" ekran
* Sorunsuz 7/24 açık kalabilmesi
* HDMI çıkışı
* Arada bir de olsa oyun oynayan bir adam olduğum için düzgün bir ATI veya NVIDIA ekran kartı
* En fazla 1400 $ fiyat
* Bonus/world/axess'e 12 taksitle satılması

Nette biraz bakındım ve bu özellikleri bir araya getiren bir HP Pavilion buldum.
www.teknosa.com

Teknosa'nın ne mal olduğunu elbette biliyorum fakat bu model bir tek orada var gördüğüm kadarıyla.
Bu özellikleri haiz başka önerebileceğiniz marka/modeller var mı?

 
msi'ın hakkında iyi yorumlar duymuştum ama yeterli fazlalıkta duymadım,birileri bilgilendirirse güzel olur hatta.Ama fiyatları çok uygun ve datron gibi değildir gibi geliyor.Kaç yıllık bilgisayar markası.

www.hepsiburada.com
biraz tipsiz gibi :) ve amd ama çok uygun fiyat

www.hepsiburada.com
bu daha uygun fiyat,intel ama hdmi yok.

bir de monster düşünebilirsiniz.
  • natnan  (30.08.08 11:16:19) 
iki sene önce aldığım hp pavilion abartmıyorum 1,5 senedir çalışıyordur. hergün istisnasız bu bilgisayar 12 saat üzerinde açık kalıyor. daha hiç bir problem yaşamadım, yenisini alacak olsam ben yine hp tercih ederim. masaüstü gibi bilgisayar diyosan bence hp.


  • leontes  (30.08.08 11:28:25) 
asus'un f3 serisine göz atmanı öneririm robin, muhtemelen i$ini görecek bir model çıkacaktır, ben eski bir modelini kullanmama rağmen, hemen hemen istediğin özellikleri kullanabiliyorum. sanırım en son assert h asus'un bu modelini alıp, memnuniyetini belirtmişti.


  • oligomer  (30.08.08 12:11:19) 
@oligomer evet o serinin fiyat/performans oranı iyi görünüyor, ama #13542050 pek içimi açmadı.


  • robin  (30.08.08 12:26:22) 
dell xps lere bak bi derim. sonra da asus ya da monster lara.


  • bryan fury  (30.08.08 12:36:51) 
@bryan fury dell xps'in t8 ve t9 işlemcili modelleri maalesef 1800-1900 dolarlarda geziniyor. Beni fazlasıyla aşan bir meblağ bu.
Monster ne ya?

  • robin  (30.08.08 12:39:23 ~ 12:40:39) 
10 aydır Asus F3SC-180 kullanıyorum, en uzun dvd yazma süresi 15 dakika 4x le yazıyordum biraz da dandirik bir dvd idi, 8x ile yazdıklarım genelde 8-9 dakika sürüyor ve şu ana kadar neredeyse 250 dvd yazmışımdır hala sorunsuz çalışıyor dvd-writer, hem tasarımı hem kasası şu ana kadar gördüğüm en sağlam ve en güzel laptop kasalarından biri diğer marka kullanan ve gören arkadaşlarım da hayran kalıyor, şu ana kadar ne çatlama ne bir şey olmadı. Neredeyse 10 aydır 7/24 açık ve performansında bir düşüş yok(tabi aldığım gün Xp kurduğum için bu bahsettiğim performans Xp üzerinden, Vista performansına bir şey diyemem). Bir arkadaşıma da 6 ay önce F3SC-220 modelini aldık 2.2. ghz işlemcili olan, o da gayet memnun kullanıyor, ekran kartı da çok güzel. Ben bu laptop'ı sahnede canlı performans sırasında kullanıyorum bana mısın demiyor, gürültü desen yok, fan sesi desen yok gibi(genelde soğutucu ile kullanıyorum kapadığımda bilgisayar çalışıyor mu çalışmıyor mu belli değil), kısaca şu anda fiyat/performans olarak en uygun laptop olmayı sürdürüyor benim gözümde F3SC serisi. Tabii yine karar sizin:)


  • she runs away  (30.08.08 12:44:32) 
@she runs away, Asus F3SC serisi genelde yerini yeni F3SG serisine bırakmış gibi görünüyor. bu seride T7 yerine T8 serisinden bir işlemci var ama bu sefer de Geforce 9300 gibi nispeten düşük performanslı bir ekran kartı koymuşlar. O kart bildiğim kadarıyla hız olarak 8600'ün gerisinde kalıyor ve 2 sene sonra çıkacak bir oyunu düzgün performansla oynatabileceğinden ciddi kuşkuluyum.


  • robin  (30.08.08 13:12:46 ~ 13:24:18) 
Şu anda hangi laptop'ı alsanız ben 2 sene sonra çıkabilecek bir oyunu çalıştırabileceğinden kuşkuluyum:)


  • she runs away  (30.08.08 13:27:56) 
@she runs away, o kadar uzun boylu değil. elbette 2 sene sonra bir oyunu yüksek detayda akıcı oynamak gibi hayallerim yok, fakat iki model varsa ve bunlardan biri düşük detayda, diğeri orta detayda oynayabilmeme yetecek ekran kartına sahipse elbette ikincisini seçerim :)


  • robin  (30.08.08 14:32:20) 
robin: hocam aldığın vakit model ve varsa linki verirsen sevinirim, biz de bir tane almayı düşünüyoruz hemen hemen bu özelliklerde.


  • marmara34  (30.08.08 17:33:52) 
www.exa.com.tr

yeni cikti ama kalitesini bilmiyorum
bir de dizustunun normal bilgisayardan daha az elektrik tukettigini nerden ogrendin?
bir de dizustune hoparlor seti,mouse vs baglayacaksan ne anladik?
  • algoritma  (30.08.08 20:29:57) 
@algoritma
Dizüstüler prize bağlanmadan (da) çalışabilmeleri gerektiği için elektrik kullanımı bakımından daha tutumlu bileşenlerle üretilirler. Bu en çok gücü ceken bileşen olan işlemci için özellikle geçerlidir. Elekrik tüketimi bilgisayardan bilgisayara çok değişir, fakat ortalama bir dizüstü her zaman benzer bileşenlere sahip bir masaüstü bilgisayardan daha az elektrik tüketir.
Dizüstünü harici klavye fare bağlayarak kullanmama gelince,
a) evinden çalışan bir insanım ve mekan değiştirmek istediğim zaman masaüstünü klavye ve fare ile beraber bile olsa rahatça götürebilirim (ki şimdiki dizüstümle bunu sürekli balkon-salon arasında yapıyorum zaten) fakat masaüstü bilgisayarla evin içinde dahi yerinizi ha deyince değiştiremezsiniz.
b) Bilmem dikkatinizi çekti mi, dizüstü bilgisayar klavye ve fare eklentisiyle bile masaüstüne göre çok daha az yer kaplıyor.
c) Çevirmenim, sürekli olarak yazmam gerekiyor ve bir dizüstü bilgisayar ne kadar az ısınırsa ısınsın aralıksız yazmak bir süre sonra eziyete dönüşüyor. "Hep dizüstü ile çalışıyorum, rahatsız değilim" diyen varsa basılı uzun bir belge alıp aralıksız bilgisayara geçirmesini öneriyorum, bakalım aynı rahatlığı devam edecek mi?
  • robin  (30.08.08 21:37:20 ~ 21:41:30) 
www.hepsiburada.com
oyun konusunda monster'ın gayet başarılı olduğunu okumuştum. sanırım oyungezerdi okuduğum yer.

hatta bir monster'da CoD4 oynamıştım ve çok çok başarılı bir performans almıştım. bu model miydi onu bilmiyorum ama.
  • teritori  (30.08.08 22:20:11) 
hepsiburada'da şu seçimlerle arama yapınca bi ton model çıkıyo :)

Seçimleriniz
İşlemci Tipi : Intel Core 2 Duo
Seçimi Kaldır

Ekran Boyutu : 15" - 15.9"
Seçimi Kaldır

Ekran Kartı Tipi : Orta Seviyeli Harici Ekran Kartlı
Seçimi Kaldır

Fiyat Aralığı : 1000 YTL - 1999 YTL
Seçimi Kaldır
  • hububrad  (30.08.08 22:32:09) 
madem ceviri icin kullanican ne gerek var o modellere?zaten dizustunde oyun oynamak bi dert!yap bi adam gibi masaustu bi de netbook cak yanina,oh mis gibi.


  • algoritma  (31.08.08 00:57:54) 
Robin, fujitsu siemens marka bir şey alma da ne alırsan al. Kağıt üzerinde özellikleri ve fiyatları çok çekici gelebiliyor. Ancak ben ciddi sıkıntı çektim fujitsu'dan. ÜStelik işyerinde fujitsu kullanan bir çok arkadaşım da irili ufaklı sorunlar yaşadılar kendi fujitsular ile. (bkz: fujitsu siemens/@akıncıbeyi)

Şu and HP marka bir dizüstü kullanıyorum. Çok güçlü bir makine değil ama hiç teklemedi. Çok kasmayan oyunları da oynatıyorç (Özellikler kısıldığında C&C3 gibi.) 1400 dolara ortanın üzerinde bir HP dizüstü bulabilirsin. Ekran kartı nvidia 8400 veya ati 2400 ise uzak dur. Nvidia 8600 veya ati 2600 serisi ise alınabilir. Tavsiyem 8600gs olacaktır. Muhteşem bir kart değil ama sorunsuz Counter Strike Source falan çalıştırabilir.

Elbette nvidia 9000 serisi veya ati 3000 serisi ekran kartı olan bir makine bulabilirsen o fiyat aralığında güzel olacaktır.
  • akincibeyi  (31.08.08 04:32:38) 
macbook ya da macbook pro getirtsen bi arkadaşına


  • demlikposet  (31.08.08 10:13:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.